Görüş Bildir
Haberler
İki Takımlı Lig Projesi

etiket İki Takımlı Lig Projesi

Hayri Cem
03.10.2023 - 06:47 Son Güncelleme: 03.10.2023 - 14:51

Futbol, dünyanın pek çok liginde bir ya da iki takımın liderliğinde oynanan bir oyun haline geldi. Derin futbolun yöneticileri için bir ya da iki takımın domine ettiği ligleri yönetmek, yönlendirmek daha kârlı bulunuyor. Özellikle de bahis çeteleri için bu tür liglerden para kazanmak daha cazip hale geliyor.

Almanya ligini uzun yıllardır Bayern Münich domine ediyor. Toplam 33 şampiyonluğu var. En yakın rakipleri Nünberg’in 9, Borussia Dortmund’un 8 şampiyonluğu var.

İspanya liginde şampiyonluklar Real Madrid (35) ile Barcelona (27) arasında paylaşılıyor. Arada Atletico Madrid (11) ve Athletic Bilbao (8) aradan bir şampiyonluk kaparsa kapıyor.

Fransa’da 2012’den beri Paris Saint-Germain açık ara lider. Diğer takımlar arada bir sürpriz şampiyonluklar yakalayabiliyorlar.

İtalya liginde Juventus’un liderliği elinden alınıyor. Milan ve İnter’li bir lig dizayn ediliyor. Dikkat edin, şike söylentilerinin ayyuka çıktığı İtalya’da sadece Juventus’a ceza yağdırılıyor.

Diğer ligler de pek farklı değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de de Galatasaray ve Fenerbahçe’nin liderliğinde bir lig dizayn edilmeye çalışılıyor.

Türkiye’de de Galatasaray ve Fenerbahçe’nin liderliğinde bir lig dizayn edilmeye çalışılıyor.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Tolunay Kafkas’ın, Galatasaray maçından sonra yaptığı açıklamalar da bu dizayn çalışmalarının kabul gördüğü anlamına geliyor.

Beşiktaş yıllardır bu plan dahilinde doğranıyor. Amaçları Beşiktaş’ın bu ikilinin arasına girmesini engelleyip, çok liderli bir lig olmasını engellemek. 

Beşiktaş yönetiminin zayıflığı, ‘Derin Futbolun Yöneticileri’ karşısında dik duramamaları da bu planın hayata geçirilmesine imkan tanıyor. 

Türkiye’de şampiyon olmak için Galatasaray’ın kriz döneminde çok güçlü bir takıma sahip olmanız gerekiyor. Aksi takdirde ‘Derin Futbolun Yöneticileri’ her koşulda önünüzü kesiyor.

Beşiktaş’ın mevcut yönetiminin, ‘Derin Futbolun Yöneticilerine’ kafa tutma gücü olmadığından, bu yönetimin yerine güçlü bir yönetim gelene kadar şampiyon olma umudumuz da olmayacaktır.

Şenol Güneş yanlış yönlendiriliyor

Başkan yapılan tüm transferlerin Şenol Güneş’in bilgisi ve onayı ile yapıldığını iddia ediyor. 

Bu doğru ise Şenol Hocaya çok yanlış bilgiler veriliyor. Normal koşullarda, bu transferlere Şenol Hoca’nın onay vermiş olması pek mantıklı gözükmüyor.

Şenol Hocanın Konyaspor maçından sonraki açıklamaları da bu kanımı kuvvetlendiriyor:

Şenol Hoca, Afrika Kupası tarihleri konusunda yanıltılmış. Basın toplantısında, “Afrika Kupası devre arasına geliyor, merak edilecek bir durum yok”, gibi şeyler söyledi.

Oysa Afrika Kupası 13 Ocak-11 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak. Ligin devre arası ise 25 Aralık ile 5 Ocak arasında olacak. 

Bu kupaya Beşiktaş’tan 8 oyuncu gitme ihtimali varken, GS ve FB’den üçer oyuncunun gitme ihtimali bulunuyor. Bu durum Beşiktaş için büyük bir handikap yaratıyor. Şenol Hocanın bu konuda da kandırıldığına inanıyorum.

Konya’da Beşiktaş taraftarlarına polisin gösterdiği şiddet kabul edilir gibi değil. 

Twitter’da Beşiktaş taraftar sitelerinin yayınladığı görüntüler kan dondurucu. Yüksek bir yere çıkıp, silahını çeken ve taraftarı tehdit eden polisin davranışı normalse neden yüzünü maske ile kapatmaya çalışıyor.

İzlemeyenler için buraya üç link bırakayım:

https://twitter.com/forzabesiktas/status/1708556844581409239

Instagram 1

Instagram 2

Polislerin kalın sopalarla taraftarları dövmeleri konusunu Başkan’ın ve yönetim kurulu üyelerinin tepki göstermelerini ve gündeme getirmelerini beklerdim. 

Böyle bir durumda taraftarına sahip çıkmayacaksın da ne zaman çıkacaksın!

Instagram

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
6
2
1
0
0