Görüş Bildir
Haberler
İddialıyız! Yaşadığımız Dünya Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız 17 İlginç Gerçek

etiket İddialıyız! Yaşadığımız Dünya Hakkında Daha Önce Hiç Duymadığınız 17 İlginç Gerçek

Rinascita
31.05.2017 - 16:49

Tarihte yer alan ve bizim bilmediğimiz birçok gerçek var. Hatta bazen bu gerçekler, kurgudan çok daha heyecan verici oluyor. Bu gerçeklerden 17 tanesini sizler için Bright Side'dan derledik.

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Albert Einstein ve başkanlık

1. Albert Einstein ve başkanlık

17 Kasım 1952 yılında İsrail'in başbakanı Albert Einstein'a resmi olarak İsrail başkanlığı teklifi sundu. Ünlü fizikçi, insanlarla uygun bir şekilde anlaşamadığını açıklayarak teklifi reddetti.

2. Kral Tutankhamun'un ebeveynleri kardeşlerdi.

2. Kral Tutankhamun'un ebeveynleri kardeşlerdi.

Yapılan DNA araştırmaları, Kral Tutankhamun'un yaşadığı sıtma ve kemik rahatsızlığı sorunlarının ensest bir birlikteliğin sonucu olduğunu onayladı.

3. İnsanlar aslında un çuvalı giyiyorlardı.

3. İnsanlar aslında un çuvalı giyiyorlardı.

Amerika'da Büyük Buhran'ın yaşandığı 1930'lu yıllar boyunca kadınların kıyafet konusunda çok fazla bir seçeneği yoktu. Hayal güçlerini kullanarak yenilikçi adımlar atmak onlara düşüyordu. Bu şekilde yola çıkarak pamuklu un çuvallarından aileleri için kıyafetler yaptılar. Un çuvalı üreticileri bunun bir akıma dönüştüğünü anladığında ise, farklı desenlerde çuvallar üretmeye başladılar. Bazı çuvallar uygun yıkama, elbise veya oyuncak bebek yapma talimatları içeriyorlardı.

4. Dünyanın en büyük kuşu

4. Dünyanın en büyük kuşu

Argentavis magnificens 1979 yılında Arjantina'da bulunan fosil bir kuştu. Bilim adamları kuşun 6 milyon yıl önce gezegenimizde yaşadığını söylediler. Kanat genişliği 6-8 metre, uzunluğu ise 2 metre. Etkileyici değil mi?

5. En tuhaf yardım çağrısı

5. En tuhaf yardım çağrısı

1948 yılında Malezya yakınından geçen birçok gemi, bazı ilginç yardım çağrıları aldılar. İki Amerikan gemisi, SS Ourang Medan adlı Hollanda gemisinden sinyal aldılar. Mesajda 'Kaptan da dahil bütün görevliler öldü. Büyük olasılıkla bütün ekip öldü. Ben ölüyorum.' diyordu.

Kurtarmaya gittiklerinde ise, bütün ekibi ölü halde buldular. Ne gördükleri bilinmiyor lakin, gördükleri şeyden ötürü dehşete düşmüş bir yüz ifadeleri vardı. Sanki donmuş gibilerdi. Köpek bile aynı şekilde bulundu. Ürkütücü olan şey ise, cesetlerin hiçbir yerinde yara izi bulunmamasıydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Parmak izin kullanmamızın nedeni

6. Parmak izin kullanmamızın nedeni

Kimliğimizin tanımlanması için parmak izi kullanmamızın nedeni bu iki adam. Bu adamlar aynı ismi taşıyorlardı, aynı ceza evinde kalıyorlardı ve en ilginç olanı ise birbirlerini daha önce hiç görmemişlerdi. Herhangi bir akrabalık bağları yoktu ama neredeyse ikiz gibilerdi.

7. Uyan çağrısı

7. Uyan çağrısı

Telefonlarımızda kurduğumuz alarmlardan önce bu insanlar vardı. Bu kişiler bir çubukla insanların kapısını çalarlardı veya işçilerin pencerelerine kuru bezelyeler atarak uyandırmaya çalışırlardı. Uyanmak için ne de güzel bir yöntem!

8. Acı dolu Asya güzelliği

8. Acı dolu Asya güzelliği

Eskiden Çinli kadınlar ayaklarını bağlarlardı. Bu şekilde güzel ve kadınsı görünmelerini sağlayacak olan küçük ayaklara sahip olurlardı. Sonuç olarak ayakları deforme oluyordu ve acı çekiyorlardı.

9. Devasa kristal piramitler

9. Devasa kristal piramitler

Deniz radarı teknolojisini kullanan bilim adamları, denizin yaklaşık iki kilometre altında iki devasa kristal piramit buldular. İnce bir kristalden yapılmış gibi görünen bu piramitler, Mısır'daki Gize Piramitleri'nden bile daha büyük.

10. Stalin photoshopu icat etti.

10. Stalin photoshopu icat etti.

İnsanlar, Joseph Stalin'in ölen veya kayıp kişiler hakkında sürekli bilgilendirildiğini ve beraber yer aldıkları fotoğraflardan bu kişilerin silinmesini talep ettiğini bildirdiler. Fotoğrafların düzenlenme hikayesinin bu kadar eskiye gidebileceğini tahmin eder miydiniz hiç?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bazı azizler uyuyor gibi görünürler.

11. Bazı azizler uyuyor gibi görünürler.

Azizlerin cesetlerinin çürümediğine dair bir inanış var. Şimdiye kadarki el değmemiş en eski beden, milattan sonra 177 yılında işkence edilerek öldürülen Saint Cecilia'ya ait. Cesedi 1700 yıl önce nasıl görünüyorsa, hala neredeyse aynı şekilde duruyor. Fotoğrafta da bir diğer aziz olan Maria Tiagi'yi görüyorsunuz.

12. Kutsal kasenin yerine dair ipucu

12. Kutsal kasenin yerine dair ipucu

İngiltere'nin Staffordshire bölgesinde yer alan Shepherd Anıtı üzerinde gizemli bir yazı bulunuyor: DOUOSVAVVM.

Kimse bu yazıyı buraya kimin yazdığını veya yazının anlamını bilmiyor. Lakin birçok kişi bu yazının kutsal kasenin tam konumunu bulmak için tapınak şövalyeleri tarafından yazılmış olabileceğini düşünüyor.

13. İngilizce'de "fahişe" anlamına gelen sözcüğün hikayesi

13. İngilizce'de "fahişe" anlamına gelen sözcüğün hikayesi

Amerika'daki İç Savaş boyunca General Joseph Hooker, askerlerinin her zaman memnun ve iyi bir ruh halinde olması için birliklerini götürdüğü her yere kadınlar da götürdü. Bu sebeple İngilizce'de 'hooker' olarak geçen 'fahişe' sözcüğü, aslında generalin soyadından geliyor.

14. En korkutucu mumyalar

14. En korkutucu mumyalar

Dünyanın en korkutucu mumyaları, Guanajuato Mumyaları olarak biliniyor. Yüzlerindeki ifadeyi görenler, bu kişilerin yakılarak veya işkence yöntemiyle öldürüldüğünü düşünüyorlar.

15. Atalarımız için sadece bir öksürük şurubu

15. Atalarımız için sadece bir öksürük şurubu

1890 ve 1910 yılların arasında Bayer tarafından üretilen eroin, morfin yerine bağımlılık yapmayan madde olarak satıldı ve ayrıca çocukların öksürük sorununa çözüm bulmak için kullanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Rasputin'in ölümsüz olduğu düşünüldü.

16. Rasputin'in ölümsüz olduğu düşünüldü.

Hayatı boyunca Rus Rasputin birçok suikast girişiminden kurtuldu. Bir gece içerisinde hem hapishaneye atıldı, hem bıçaklandı hem de vuruldu. Suikastçiler, Rasputin'i defalarca vurduktan sonra Neva Nehri'nin soğuk sularına atmaya karar vermeden evvel, bu adamın ölümsüz olduğunu düşündüler. Cesedi ise birkaç gün sonra bulundu.

17. Birinci Dünya Savaşı'nda kahramanca savaşan maymun

Güney Afrika babunu Jackie, Birinci Dünya Savaşı'ndan kısa bir süre önce Albert Marr tarafından bulundu. Savaş başladığında, Albert orduya yazıldı ve Jackie'yi de yanına aldı. Jackie yalnızca askerleri eğlendirmekle kalmadı, aynı zamanda düşman yaklaştığında askerleri uyardı ve onlarla birlikte savaştı. Görevinin sonunda, cesaretinden ötürü madalya ile ödüllendirildi. Savaş bittiğinde ise tahliye edildi ve 1921 yılına kadar en yakın arkadaşıyla beraber yaşadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
643
208
95
42
34
28
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Umut E....

#14'te çeviri yapıldıktan sonra silinmesi gereken satır silinmemiş. İlginç değil mi? :D

Ali Cenk Ergin

Bir işi yapıyorsanız lütfen doğru yapın. "9. Devasa kristal piramitler" maddesi nedir? Hangi deniz, ne zaman keşfedildi? Hiç güven vermiyor böyle bilgiler...... Devamını Gör

Umut E....

Öyle deme. Google Translate de var. Emekleri yadırganamaz. Kınarım.

observer

#5 numaranın açıklaması çok basit; voldemort ve avada kedavra laneti. Tarihe bakılırsa o sıralar 22 yaşındaydı, borgin&burkes'ten yeni istifa etmişti ve arna... Devamını Gör