Görüş Bildir
Haberler
Hindistan’ın Doğal Güzellikleriyle İnsanı Mest Eden Eyaleti: Kerala

Hindistan’ın Doğal Güzellikleriyle İnsanı Mest Eden Eyaleti: Kerala

14.02.2022 - 08:15

Kerala, “Yeryüzündeki Cennet” ya da “Tanrıların Ülkesi” olarak adlandırılan Hindistan'ın göz alıcı bir eyaleti. Eşsiz manzarası, tropikal iklimi, baharat ve çay tarlaları ile gerçekten cennetteyim hissi yaşatan ve doğal güzellikleriyle mest eden Kerala’yı gelin birlikte inceleyelim.

Kerala’yı tanıyalım mı?

Kerala’yı tanıyalım mı?

Turizm açısından büyük öneme sahip Kerala, Hindistan'ın güneybatısında, kuzeyden güneye doğru uzanan, batısında Umman Denizi’ne kıyısı olan bir eyalet. 33 milyondan fazla nüfusa sahip eyaletin başkenti Trivandrum. Hindistan'daki en büyük okuryazarlık oranı Kerala’ya ait. Ana geçim kaynağı tarım ve balıkçılık olan halk son dönemlerde turizm ile de geçimini sağlıyor. UNESCO Dünya mirası listesinde yer alan Batı Gat Dağlarının üzerindeki 20 orman da Kerala sınırları içinde yer alır.

Gün batımını izlemek için en iyi yer: Alappuzha

Gün batımını izlemek için en iyi yer: Alappuzha

Şehrin içinden geçen durgun sulu nehrin keyfini çıkarmak için kiralanan tekneler ile gezintiye çıkabilirsiniz. Bu romantik şehirde, Hindistan'ın en uzun golü olan Vembanad Gölü içindeki adadan gün batımını izlemeyi unutmayın. Ayrıca Alappuzha turistlerin keşfetmesi için çok sayıda tapınak ve kilise ile birçok dini barındırıyor.

Yeşilin binbir tonu: Munnar Dağı

Yeşilin binbir tonu: Munnar Dağı

Farklı türden birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Munnar Dağı’nda geyik, makak, Malabar sincabı ve milyonlarca farklı kelebek türü bulunur. Baharat ve çay tarlaları ile ünlü Munnar Dağı deniz seviyesinden yaklaşık 1600 metre yükseklikte. Dağın üzerindeki Munnar Çay Müzesi’nin kapıları dünyanın her yerinden gelen çay severler için açık. Munnar Dağı aynı zamanda Güney Hindistan'ın Keşmir'i olarak da adlandırılır.

Tatlı bir deniz meltemi ve ünlü kumsalların birleşimi: Kovalam

Tatlı bir deniz meltemi ve ünlü kumsalların birleşimi: Kovalam

Şehirden uzaklaşmak ve tropikal bir deniz meltemi esintisini hissetmek istiyorsanız Kovalam kumsalı tam size göre. 17 km sahil şeridine sahip kumsalın Deniz Feneri Plajı, Hawah Plajı ve Samudra Plajı olmak üzere 3 ünlü plajı var. Bu plajların Kovalam kumsalının ünlü hilal şeklini oluşturduğunu görmek sizi şaşırtmasın. Her tarafı berrak ve sığ sularla çevrili Poovar Adası ise Kovalam kumsalına 30 dakika uzaklıkta ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir ada.

Hoşgörü ve medeniyetin beşiği: Kochi

Hoşgörü ve medeniyetin beşiği: Kochi

Kochi; sinagog, tapınak, kilise gibi birçok dine ait ibadethaneyi ve bu dinlere mensup kişileri hoşgörü ile kucaklar. Noel, Ramazan Bayramı ve Holi Festivali gibi özel günler burada büyük bir coşku ile kutlanır. Hindistan’ın en eski kilisesi St. Francis kilisesi Kochi'de bulunuyor. Bu kilisenin başka bir özelliği ise kilise içinde Vasco De Gama'nın mezarının bulunması. Burası muhteşem ibadethanelere sahip olmanın yanı sıra aynı zamanda tam bir antik liman kenti. Gün batımında Çin balık ağları ile fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

Dikkat fil çıkabilir: Periyar Vahşi Yaşam Alanı

Dikkat fil çıkabilir: Periyar Vahşi Yaşam Alanı

Endemik ve nesli tükenmekte olan bir flora alanı olan Periyar, vahşi yaşamı ve biyolojik çeşitliliği koruyor. Yemyeşil orman manzarasını tadını çıkartırken her köşede filleri görmeniz mümkün. Bu vahşi yaşam alanı içinde bulunan gölde gezinti yapmak için tekne kiralayabilirsiniz. Eşsiz orman ve göl manzarasında kendinizi gerçekten cennette hissedeceksiniz.

Gözlerinizi kapatın ve baharat kokusunu takip edin: Wayanad

Gözlerinizi kapatın ve baharat kokusunu takip edin: Wayanad

Kakule, biber, kahve ve diğer birçok baharat tarlasına ev sahipliği yapan Wayanad'da dağ manzarası ile çita, bizon, geyik ve ayılarla birlikte her yandan akan şelaleleri görmek mümkün. Yeniçağın başlangıcından kalan Ambukuthi Mala mağarası ve Neolitik çağdan kalma 6000 yıllık kaya oymaları da sizin keşfetmenizi bekliyor.

Bir başkentten fazlası: Trivandrum

Bir başkentten fazlası: Trivandrum

Mahatma Gandhi tarafından 'Hindistan'ın her zaman yeşil şehri' olarak adlandırılan Kerala'nın başkenti olan Trivandrum, aynı zamanda birçok müze ve sanat galerisine de başkentlik yapıyor. Bu kent aynı zamanda eyaletin bilişim ve teknoloji merkezi. 2016 yılında açılışı yapılan, dünyanın en büyük kuş heykeli olan Jatayu ise Trivandrum'dan 50 km uzaklıkta yer alıyor. Heykel, kadınların güvenliğini ve duymaları gereken öz saygıyı hatırlatmak için inşa edilmiş. Ayrıca bu göz kamaştırıcı heykel, insanların ve diğer canlıların birbirine verdiği değeri ve önemi de temsil ediyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın