Görüş Bildir
Haberler
Her Detaydan Haberleri Varmış: Öğretmenlerin Kapalı Kutular İçinde Sakladığı Sırları Açığa Çıkarıyoruz

Her Detaydan Haberleri Varmış: Öğretmenlerin Kapalı Kutular İçinde Sakladığı Sırları Açığa Çıkarıyoruz

12.07.2022 - 13:39

Hepimiz yıllarımızı okul sıralarında geçirdik. İlkokul, ortaokul, lise derken bir bakmışsınız üniversite kampüsünde mezuniyetinizi kutluyorsunuz. Elbette bu süreçte bize destek olan, bildiklerini bize aktarmayı görev edinmiş öğretmenlerimiz de vardı. Öğretmeninizi sevin ya da sevmeyin, mutlaka ondan bir şeyler öğrenmişsinizdir. Peki, öğretmenlerimizin bizden sakladığı gerçekleri öğrenmek ister misiniz? Gelin, onların öğrenmemizi istemediği sırlara bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öğretmenler, sınıf içindeki her şeye hâkim olur.

1. Öğretmenler, sınıf içindeki her şeye hâkim olur.

Sınıf içinde olan biten her şeyi bilmek, öğretmenlerin süper gücü diyebiliriz. Öğretmenler; öğrencilerinin duygu durumlarını, derse karşı ilgilerini, sınıfta kimin kiminle kavga ettiğini veya kimden hoşlandığını bilir. Hatta kimilerinin, öğrencilerini mutlu etmek için onları hoşlandığı kişiyle yan yana oturttuğu bile olur.

2. Öğretmenlere soru sorulması, onları motive ediyor.

2. Öğretmenlere soru sorulması, onları motive ediyor.

Bir öğretmeni en mutlu eden şeylerden biri, onlara soru sorulması. Soru sormaktan çekiniyor olabilirsiniz fakat cesaretinizi toplayıp dersi bölmeden soru sorarsanız hem sizin hem öğretmeniniz için keyifli ve verimli bir ders olur. Daha önce işlemiş olduğu bir konu hakkında sorulan soru, o konunun daha iyi anlaşılmak istenmesi anlamına geliyor. Bu yüzden öğretmeninize ne kadar çok soru sorarsanız -abartmamak şartıyla- onu o kadar mutlu etmiş olursunuz.

3. Velinizi daha önce görmemiş olsalar bile tanıyabilirler.

3. Velinizi daha önce görmemiş olsalar bile tanıyabilirler.

Öğretmenlerin diğer süper güçlerinden biri de velinizi, yanında siz olmasanız dahi tanıyabilmeleri. 'Nereden anlıyorlar?' diye merak ediyorsanız hemen söyleyelim: Sizin davranışlarınızı ve konuşmalarınızı ailenizde görüyorlar. Çocukların örnek aldıkları ilk kişiler ailesi olduğundan onlar, çoğunlukla ailelerinin davranışlarını taklit ediyorlar. Yani konuşma tarzınız, oturup kalkma şekliniz bile öğretmenlerin velinizi tanıyabilmesini sağlayan önemli ipuçları arasında.

4. Sınavları notlandırmak bazen eğlenceli olabilir.

4. Sınavları notlandırmak bazen eğlenceli olabilir.

Bir öğretmen için sınavların hazırlanması, kontrol edilmesi ve sisteme girilmesi oldukça meşakkatli bir iş. Fakat sınavların notlandırılması, onlar için yorucu ve bir o kadar da eğlenceli. Sınav sorularına verilen yanlış cevaplar, her ne kadar onların üzülmelerine ve sinirlenmelerine sebep olabilse de bazen eğlenceye dönüşebiliyor. Öğrencilerin verdikleri yanlış ama komik cevaplar, öğretmenlerin deşarj olmasını sağlıyor.

5. Öğretmenler de ders çalışır.

5. Öğretmenler de ders çalışır.

Öğrenciyken sanki bütün sorumluluklar bizim üzerimizdeymiş gibi hissederiz. Farklı derslerden farklı ödevler bir anda dağ gibi oluverir. Sürekli ders çalışmamız gerekiyormuş gibi hissedip bunalırız ama bu durum sadece bizim için geçerli değil. Öğretmenler; derse gelmeden önceki akşam, ertesi gün işleyeceği derslere ve konulara göz atar. Çünkü kendilerini derse hazırlaması gerekir ki bu da öğrencilere doğru bilgi verebilmeleri anlamına gelir. Artık sadece siz ders çalışmak zorundaymışsınız gibi hissetmenize gerek yok!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Müdürün yanına çağrılmak, onları da geriyor.

6. Müdürün yanına çağrılmak, onları da geriyor.

Dersteyken nöbetçi öğrenci gelip müdürün sizi çağırdığını söylediğinde başınızdan aşağıya kaynar suların döküldüğünü, kalbinizin yerinden çıkacakmış gibi olduğunu anımsarsınız. 'Acaba yanlış bir şey mi yaptım da müdür beni çağırıyor?' diye düşünmüş olabilirsiniz. İşte; bu gerginliğin aynısını, müdür tarafından çağrıldıklarında öğretmenler de yaşıyorlar. Elbette öğrenciler gibi bir hata yapmamış olabilirler fakat yine de müdür tarafından çağırılmak, insanı epey geriyor.

7. Öğretmenler odasının gizemini öğrendik!

7. Öğretmenler odasının gizemini öğrendik!

Bütün öğrenciler, öğretmenler odasında neler konuşulduğunu hep merak ederler. Neyse ki 'öğretmenler odası'nın gizemini sizler için çözdük! O odada öğrencilerin durumları, derste yaptıkları, öğretmenlerin sınavlarda gözetmenlik yaptıklarında başlarına gelenler konuşuluyormuş. Tabii ki insan daha farklı ve gizemli şeyler bekliyor fakat durumun bundan ibaret olduğunu size üzülerek bildiriyoruz.

8. Öğretmenlerin de sınıfta favori öğrencileri var.

8. Öğretmenlerin de sınıfta favori öğrencileri var.

Öğrencilerin favori öğretmenleri ya da hiç haz etmedikleri olur da öğretmenlerin sevdiği veya pek de kanının kaynamadığı öğrenciler olmaz mı hiç? Tabii ki öğretmenlerin öğrencilerini birbirinden ayırmadan sevdiğini biliyoruz. Fakat sorumluluklarını yerine getirmeyen öğrenciler, öğretmenlerin favorisi sayılmaz. Genelde derslere aktif katılım sağlayan öğrenciler ise öğretmenlerin göz bebekleri olur. Dersleri dinlemeyen veya ödevleri yapmayan öğrenciler ise ne yazık ki genelde arka planda kalıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
24
13
12
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın