Görüş Bildir
Haberler
Keyfinizden Olmayın: Bahçede ve Balkonda Böcekleri Uzak Tutacak 8 Doğal Yöntem

Keyfinizden Olmayın: Bahçede ve Balkonda Böcekleri Uzak Tutacak 8 Doğal Yöntem

11.06.2022 - 07:16

Özellikle yaz aylarında vaktimizin çoğu balkonda ya da bahçede geçiyor. Fakat bu alanlarda maalesef tek başımıza kalamıyoruz. Sivrisinekler, arılar, böcekler her yerde! Balkonda ya da bahçede geçirmek istediğimiz keyifli dakikalar bu istenmeyen misafirlerle kabusa dönüşebiliyor. Peki sinek ve böcekleri bu alanlardan uzak tutmanın bir yolu yok mu? Tabii ki var! Yazımızda sizler için bu soruna çareler ürettik. Gelin, bu yöntemlere hep birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tarçın

1. Tarçın

Tarçın, oldukça etkili bir böceksavar! Özellikle yürüyen haşerelerden kurtulmak için tarçın kullanabilirsiniz. Kapı eşiklerine, balkon köşelerine, pencere kenarlarına biraz tarçın serpiştirin. Bu sayede balkonunuzu böceklerden, karıncalardan ve sinekten koruyabilirsiniz. Ayrıca çiçek topraklarına bir miktar tarçın dökmek çiçeklerinizin böceklenmesini de engeller. Bunun yanında tarçın esanslı yağları vücudunuza sürerek sinekleri kendinizden uzak tutabilirsiniz.

2. Fesleğen

2. Fesleğen

Bahçenize ve balkonunuza gelen küçük misafirleri uzaklaştırmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri de fesleğen koymak. Fesleğen, kokusuyla sinekleri ortamdan uzaklaştırır. Cam ve kapı önlerine, balkona, bahçeye ve evin içerisine koyacağınız fesleğenler sayesinde böcek ve sinekleri uzak tutabilirsiniz.

3. Lavanta

3. Lavanta

Tıpkı fesleğen gibi lavanta da sinek ve böcek kovucu bir özelliğe sahip. Bahçenizin güneş alan yerlerine ekeceğiniz ya da balkondaki saksılarınıza koyacağınız lavantalar sizi sineklerden koruyacak. Ayrıca kıyafetlerinizi güvelerden ve pireden korumak için de lavanta kullanabilirsiniz.

4. Limon Otu

4. Limon Otu

Sivrisinek ve karasinek düşmanı olan bir diğer bitki ise limon otu. Balkonunuzdan ve bahçenizden sinekleri uzak tutmak için limon otundan faydalanabilirsiniz.

5. Sirke

5. Sirke

Doğal malzemelerle hazırlayacağınız bir sinek kovucu spreye ne dersiniz? Bunun için en temel malzememiz sirke!

● Bir bardak su ile bir bardak beyaz sirkeyi karıştırın.

● 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını bu karışıma ekleyin.

● İyice karıştırın ve sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey şişesine doldurarak bahçenizde, balkonunuzda, istediğiniz her yerde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Su Dolu Şeffaf Poşet

6. Su Dolu Şeffaf Poşet

Daha önce muhtemelen karşılaşmadığınız bu yöntem, fazla basit gibi gelse de gün ışığında sinek kovucu işlevi görüyor. Şeffaf poşetlere su doldurun ve balkon demirlerine, kapılara, pencerelere asın. Sudan yansıyan ışık sineklerin yönünü şaşırtacak ve diğer tarafa uçmalarını sağlayacak!

7. Portakal/Limon Kabuğu

7. Portakal/Limon Kabuğu

Turunçgil kabuklarını balkonunuzun farklı yerlerine koyun. Bu kabuklar yaydıkları kokuyla sinekleri ve böcekleri oradan uzaklaştıracak.

8. Süt ve Şeker Tuzağı

8. Süt ve Şeker Tuzağı

Özellikle bahçede yemek yerken sineklerin size gelmesini istemiyorsanız kendinizden uzak bir yere süt ve şekerle tuzak kurun. Süt ve şeker sinekleri kendisine çekeceği için rahatça yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Soylu

size bunların hepsinden daha etkili bir yöntemi söyleyeyimde sevap point kasayım; bir yemek kaşığı zeytinyağı+bir yemek kaşığı arap sabunu+bir yemek kaşığı p... Devamını Gör

Regina Phalange

Gerçekten yarıyor mu ciddiysen uygulıycam😯

Regina Phalange

5’e sirke diye iksir büyü bi boklar şişesi koymuşlar😂

Deneyenler Bilir

Bu gibi yöntemlere deneyenlerin deneyimlerini paylaştığı sayfamızdan ulaşabilirsiniz✨ ig: deneyenler.bilir