Görüş Bildir
Haberler
Her Biri İçin Farklı Rivayet Var! Mezarları Günümüzde Bile Hâlâ Bulunamayan Tarihi Kişilikler

Her Biri İçin Farklı Rivayet Var! Mezarları Günümüzde Bile Hâlâ Bulunamayan Tarihi Kişilikler

Dünyada tarihi açıdan pek çok önemli kişi olsa da bu kişilerden pek çoğunun mezarı bugün bile bulunabilmiş değil. Peki, kim bu tarihi kişilikler?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Kraliçe Boudica

1. Kraliçe Boudica

MS 60 yılında Londra'yı yaktıktan sonra kuzeye kaçan Boudica, burada öldü. Romalılar, Boudica'yı kendine layık bir mezara gömdüklerini iddia etseler de bu mezarın yeri hala bulunamadı. Söylentilere göre bu mezar, King's Cross'taki bir platformun altında.

2. Büyük Alfred

2. Büyük Alfred

İngiltere'nin 'Büyük' ismi ile anılan tek kralı olan Alfred öldükten sonra kalıntıları birkaç kez taşındı. İlk olarak Winchester'deki mezarı daha sonra başka bir kiliseye ve 1100 yılında da Hyde Manastırı'na taşındıktan sonra söz konusu manastırın ortadan kalkması üzerine mezar da kayıplara karıştı.

3. Büyük İskender

3. Büyük İskender

2000 yıl öncesine kadar her gün sayısız ziyaretçinin mezarına geldiği Büyük İskender'in mezarı, ilk önce Mısır'ın Memphis kentine gömülse de daha sonra İskenderiye'ye taşındı. Adeta bir tapınak görevi görerek sayısız ziyaretçinin geldiği bu mezar, İskenderiye'yi vuran bir tsunamide kayboldu ve hala bulunamıyor.

4. Cengiz Han

4. Cengiz Han

Gizli bir cenaze töreni isteyen Cengiz Han, cenazesini özel bir ordu ile taşıttı ve bu ordu yol boyunca karşılaştığı herkesi öldürdü. Mezar oluşturulduktan sonra 1000 at mezarın üzerinde koşarak tüm kalıntıları yok etti. Cengiz Han'ın mezarı 800 yıldan fazla süredir aranıyor.

5. Atilla

5. Atilla

Biri demir, biri gümüş ve biri altın olmak üzere 3 tabutla gömülen Atilla'yı bir nehir yatağına gömdüler ve daha sonra nehrin mezarın üzerinden akmasına izin verdiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kleopatra ve Mark Anthony

6. Kleopatra ve Mark Anthony

Mısır hükümdarı ile aşk yaşamak için Roma'dan kaçan Mark Anthony, mutlu bir hayat sürerken çiftin düşmanları Octavian ve ordusu tarafından zorla intihar ettirildi. İki ismin de mezarı hala bilinmiyor.

7. Nefertiti

7. Nefertiti

Ölümünden bu yana mezarı hala bulunamayan Nefertiti'nin mezarının Kral Tut'un mezarında olabileceği düşünülse de bu hala açıklığa kavuşmuş bir konu değil.

8. Kamehameha

8. Kamehameha

Hawaii Kralı Kamehameha'nın mezarının gizli bir mağarada saklandığı iddia edilse de söz konusu mağara ve krala ait kalıntılar hala bulunmadı. Kralın mezarı 200 yıldır aranıyor.

9. Thomas Paine

9. Thomas Paine

New York'taki Hudson Nehrinde bulunan bir dikilitaş, Thomas Paine'in anısına notu ile 'mezarı bulundu mu acaba' düşüncelerini ortaya çıkarsa da Paine'in kalıntılarının önce düşmanı daha sonra da bir hayranı olan Lord Byron tarafından çalındığı ve Lord öldüğünde de kemiklerin onunla olduğu bilinen bir şey. Paine'in kalıntılarının şimdi nerede olduğuysa tam bir muamma.

10. Wolfgang Amadeus Mozart

10. Wolfgang Amadeus Mozart

35 yaşında öldüğünde Viyana'da bir yoksulun mezarına gömülen Mozart, burada 5 başka ceset ile bir aradaydı. Mezarı pek çok kez açılan ve kafatası çalınan Mozart'ın tüm kalıntılarının nerede olduğu belirsiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Leonardo da Vinci

11. Leonardo da Vinci

Öldükten sonra Fransızlar tarafından Loire Şapeline gömülen Leonardo da Vinci'nin mezarı Fransız İhtilalinde değiştirildi, fakat bilim insanları yanlış kalıntıların taşındığını ve da Vinci'nin mezarının hala kayıp olduğunu düşünüyor.

12. Adolf Hitler

12. Adolf Hitler

Sovyetler 5 Mayıs 1945'te Adolf Hitler ve eşi Eva Braun'un cesedini yeraltı sığınağında bulup bir ormana saklasa da daha sonra KGB cesedin gömülmesi için harekete geçti, fakat söz konusu olay hakkındaki tüm belgeler sır gibi saklandı. Hitler'in mezarının gizli olmasının Nazi hareketinin tekrardan alevlenmemesi için gizli tutulduğu düşünülüyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
5
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın