Görüş Bildir
Haberler
Hepimizin Bir Şekilde Parçası Olmak İsteyeceği 10 Harika Sınıf

Hepimizin Bir Şekilde Parçası Olmak İsteyeceği 10 Harika Sınıf

Onur Şahin
28.04.2015 - 20:43 Son Güncelleme: 28.04.2015 - 22:43

Öğrenim hayatınızın ne kadar eğlenceli geçtiğini biliyoruz. Okuldayken yapmadığınız muzurluk, bulaşmadığınız haytalık kalmadı, çok eğlendiniz çoook. Ya da hala eğleniyorsunuz.

Bizler de size, sizin gibi eğlenen, çoğuna yabancı olmadığınız hatta yakından tanıdığınız birbirinden eğlenceli 10 sınıfı listeledik. Bir parçası olmaya hazır mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hababam Sınıfı

1. Hababam Sınıfı

Üç kuşak bu filmle büyüdük. Repliklerini dededen, toruna herkes bilir. Düşünsenize siz de istemez miydiniz, Damat Ferid'le kız tavlamayı, Güdük'le Kopya çekmeyi, İnek Şaban'la sigara içerken Mahmut Hoca'ya yakalanmayı?

2. 402 Nolu Sınıf

2. 402 Nolu Sınıf

Bir zamanlar Fox Kids ya da Jetix çizgi film kanallarını izleyenler bilir. Jessie, Nancy, Penny adeta mahalleden arkadaşımız gibi olmuştur. Onlarla aynı sınıfta okumak büyük keyif verirdi herhalde hepimize. Gırgır, şamata eksik olmazdı sınıfta. Bizim de yüzümüzde tebessüm.

3. Hayat Bilgisi

3. Hayat Bilgisi

'Adı Afet. Aslında her gittiği okulda öğrencilerinin taktığı isimle : Doğal Afet.

Eğitimci bir ailenin eğitimci kızı olarak yetişti. Anne ve babasını bir trafik kazasında kaybedince küçük kardeşi Kerem'in sorumluluğunu almak da Afet öğretmene düştü. Anadolu'nun her köşesini gezdiler küçük kardeşiyle. Ve her gittiği yerde evlenmek isteyenler oldu Afet öğretmenle. Ama o, kardeşine tokat attığı için hiç affetmediği Tekin öğretmeni asla unutmadı.

Öğrettikçe öğrendi. Ezberci değil yaratıcı eğitimden yanaydı. Sivri dili, her yerde başına bela açtı. Ve bu nedenle son sürgün yeri; İstanbul Rıdvan Kanat Lisesi oldu. Jeneriğiyle hepimizin gönüllerinde bir dönem taht kurdu Hayat Bilgisi.

Afet Öğretmen'in öğrencisi olmak, Barbie'ye gizliden gizliye abayı yakmak, Pikaçu Kerem'in aslında 35 yaşında bir ergen irisi olduğunu, kafa kağıdını sınıfın ortasında gösterip kanıtlamayı hangimiz istemezdik ki? :)

4. Disney'in Teneffüs Zili

4. Disney'in Teneffüs Zili

Haytalığın, yaramazlığın gırla olduğu bu çizgi filmde hangi karakter eksik sizce?

Evet siz, tabi ki. 

Bizce Disney'in Teneffüs Zili'nde, grubun 7. kahramanı olarak; TJ'in elinden grubun popüler çocuğu unvanını alabilirsiniz. Spinelli ile kendini bir şey sanan üst sınıfları pataklayabilirsiniz. Gretchen ile daha önce denenmemiş kimyasal reaksiyonları gerçekleştirebilirsiniz.

5. Koçum Benim

5. Koçum Benim

'Mangal gibi yüreğine helal olsun Koçum Benim! 

Çelik gibi bileğine helal olsun Koçum Benim! 

Dar oldu rakibe saha helal olsun Koçum Benim!  

Kaldır kupayı havaya, Helal Olsun Koçum Benim!' diye başlardı.

Tarık Akan'ın bu yaşta bile ne kadar yakışıklı olduğunu gördük.

Şimdi tanıdığımız çoğu ünlü bu diziden çıktı. Engin Altan Düzyatan, Ozan Güven, Yasemin Ergene, Nehir Erdoğan daha niceleri... Bizce sen de onların arasında olmalıydın. Çekirge ile birlikte sınıfın neşe kaynağı olacağına adımız gibi eminiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ölü Ozanlar Derneği

6. Ölü Ozanlar Derneği

Robin Williams'ı sevmeyen yoktur herhalde. Her filminde bize ya kahkaha attırmıştır ya da gözümüzden bir damla yaş akmasına sebep olduğu olmuştur.

Böyle bir adamın öğretmen olduğu bir sınıfta öğrenci olmanın, ne bulunmaz bir nimet olduğundan bahsetmemize gerek yok herhalde. Gerek şiirlerle dolu bir ders geçirmek adına, gerekse harika bir hayat dersi almak için bu sınıfta okumayı hepimiz canı gönülden isterdik tabi.

7. Lise Defteri

7. Lise Defteri

Lise Defteri gizli bahçem, sırdaşım.

Lise Defteri anılarım, arkadaşım...

Emre Altuğ, Ece Erken, Sarp Leventoğlu, Selin Demiratar, Dağhan Külegeç, Arda Kural...

Çekimleri Kabataş Lisesi'nde yapılan bu dizideki sınıfta hepimiz olmak isterdik. Tam olarak hayali kurulan bir lise ortamı daha ne olsun.

8. X-Men - X-Mansion

8. X-Men - X-Mansion

X-Men'de Profesör Xavier'ın genç mutant öğrencileri bulup eğitmek için açtığı okulunda okumak, mutant olmanın utanılacak bir şey değil de artılarını kullanmayı öğrenmek... Bu fantastik dünyanın bir parçası olmayı, hepsi birbirinden güçlü öğretmenlerden bir şeyler öğrenmeyi çok fazla isterdik değil mi?

9. Harry Potter - Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu

9. Harry Potter - Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu

Ron ile sınıfın neşe kaynağı olmak, derslerde takıldığımız yerlerde Hermione'den yardım almak ve Harry ile maceradan maceraya koşmak istemez miydik? Tabi ki isterdik. Üstelik gizliden gizliye Hermione'ye karşı beslediğimiz derin duyguları da açma fırsatımız olurdu. Belki de Ron'dan önce davranır, Hermione'yi kapardık, kim bilir? :D

10. South Park

10. South Park

'Oh My God! They killed Kenny! You bastards!'

Sırf şu cümleyi bir kere kurmak için bile Cartman'la Stan'le Kyle'le Kenny'yle aynı sınıfta olmak istenebilir. Cartman'ın eşek şakalarına sırf bu yüzden bile göz yumabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
19
6
3
1
1
0