Görüş Bildir
Haberler
Hazine ile Varlık Fonu'nun Arazi Takası!

Hazine ile Varlık Fonu'nun Arazi Takası!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Balıkesir, Denizli ve İzmir'de üç arazi Hazine'den Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arazilerin büyüklüğü ne kadar?

Arazilerin büyüklüğü ne kadar?

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Denizli ve İzmir’de toplam 123 bin 566 m2 alana sahip üç arazi Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) devredildi.

Devire ilişkin cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Aynı kararla, 2017’de TVF’ye devredilen Antalya/Kemer-Çamyuva, Aydın/Kuşadası-Türkmen, Isparta/Merkez-Büyükhacılar’da toplam 133 bin 953 m2 alana sahip üç arazinin de Hazine’ye devrine onay verildi.

40 bin metrekarelik İzmir Menderes Özdere'deki parselin yönetimi de Vatlık Fonu'na geçerken, bu alanda genellikle ünlü isimlerin tercih ettiği lüks bir otelin de bir kısmı bulunuyor.

Varlık Fonu'nda hangi şirketler bulunuyor?

Varlık Fonu'nda hangi şirketler bulunuyor?

2016 yılında kurulduktan sonra yedi farklı sektörden 28 şirketi bünyesine katan TVF’nin yönetim kurulu başkanlığını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yürütüyor.

Varlık Fonu Başkan Vekili aynı zamanda Borsa İstanbul'un da YKB olan Prof. Dr. Erişah Arıcan olurken, Yönetim Kurulu üyeliklerinde de Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Tosyalı Holding YKB Fuat Tosyalı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi eski Başkanı Salim Arda Ermut bulunuyor. 

Varlık Fonu'nun şirketleri arasında Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Borsa İstanbul, Botaş, Türkiye Petrolleri, Türk Hava Yolları, Türk Telekom, Turkcell gibi alanının önde gelen şirketleri ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi de yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın