Görüş Bildir
Haberler
Hayatınızın Hangi Döneminde Olduğunuza Bağlı Olarak Değişen 12 Yolculuk Türü

Hayatınızın Hangi Döneminde Olduğunuza Bağlı Olarak Değişen 12 Yolculuk Türü

Rinascita
06.08.2016 - 17:38

Gezi planlarınızı, ruh halinize veya o an psikolojik olarak ihtiyaç duyduğunuz şeylere göre yapmalısınız. Mesela arkadaşlarınızla çılgınlar gibi dans edip, birkaç yakışıklı veya güzel ile flört etmek için çıkacağınız yolculukla, bunaltıcı iş temposundan kaçmak için çıktığınız yolculuk birbirinden her anlamda farklıdır. 

İşte Elite Daily'nin hazırladığı, sizler için düzenlediğimiz ruh halinize göre 12 farklı yolculuk türü...

Kaynak: http://elitedaily.com/life/trips-take...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sırt Çantalı Gezi

1. Sırt Çantalı Gezi

Macera, güzel ortamlar ve dünyanın her yerini daha az bir bütçe ile gezmek isteyenler için biçilmiş kaftan! Liseden üniversiteye geçilen dönemlerde veya bir işten diğerine geçilen dönemlerde tercih ediliyor. Düşük bir bütçe ile gittiğiniz ülkelerde kaldığınız yerlerde edindiğiniz güzel arkadaşlar da cabası! 

Doğu Avrupa, bu açıdan önerilen bir yerdir. Batı Avrupa'ya göre daha düşük bir bütçe ile gezme imkanı sağlarken, aynı zamanda da kültürel, tarihi ve mimari açıdan daha zengindir.

Alternatif: Güneydoğu Asya ve Güney Amerika

2. Ada Gezisi

2. Ada Gezisi

Ada gezisi, günlük hayatın stresinden kaçmak ve biraz olsun kendinizi şımartmak istediğiniz zamanlarda seçilebilecek en keyifli gezidir. Dinlenme, yenilenme ve masaj üçlüsünün keyfini çıkarmak için daha ne bekliyoruz değil mi?

Günden güne popülerliği ile Gili Adaları, size rahatlatıcı bir ada kaçamağı sunuyor. 

Alternatifler: Filipinler, Boracay, Avustralya, Whitsunday Adaları

3. Yalnız Gezi

3. Yalnız Gezi

Sizinle seyahat edecek birisini bulamadığınızda, hayatın anlamını düşünmek ve sorgulamak istediğiniz zamanlarda ihtiyaç duyduğunuz bu geziler, insanın 'kendini keşfettiği' gezilerdir.

İster yalnız olun, ister mükemmel bir ilişkiniz olsun. Bu geziler size 'ben' zamanı sunuyor. Kendinizi keşfetmenizi, ruhunuzun derinliklerine inmenizi sağlıyor. Peru bu konuda mükemmel bir seçim! Muhteşem doğal alanları ile sınırlarınızı görmenize yardımcı oluyor.

Alternatifler: Norveç ve Japonya

4. Çift Olarak Gezi

4. Çift Olarak Gezi

Ev işlerinden ve çalışma temposundan ötürü çiftlerin birbirinden uzaklaşmaya başladığı dönemlerin olmazsa olmazı bir gezi türü. Birbirinize karşı ilginizi kaybettiğinizi ve yoğun geçen günlerden ötürü birbirinize gereken ilgiyi gösteremediğinizi düşünüyorsanız, çift olarak bir gezi planlamanın zamanı çoktan gelmiş demektir.

Uçurumun üzerine serpiştirilmiş evleri, pastel tonları, denizinin parıltısı ve sakinliği ile Amalfi Sahili, bu gezi için seçilebilecek bir yer!

Alternatifler: Havana, Küba ve Granada, İspanya

5. Lüks Gezi

5. Lüks Gezi

Belki bir terfi aldınız veya maaşınız bir anda fazlasıyla yükseldi. Bunun keyfini çıkarmak, kendinize bir ödül vermek ve biraz olsun yoğun geçen günlerin ardından kafanızı toplamak istediniz. Lüks bir safari gezisi ile bunu yapabilirsiniz.

Afrika'da lüks bir safari gezisi, size muhteşem bir konfor ve akıl almaz deneyimler sunuyor. Vahşi yaşamın içerisinde olmaktan ötürü yaşayacağınız adrenalin, günün sonunda muhteşem bir dinlenme ve konforla buluşuyor. 

Alternatifler: Dubai ve St. Moritz'de kayak, İsviçre

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Festival Gezisi

6. Festival Gezisi

Dünya üzerinde, yolculuğa çıkmaya değecek belli başlı festivaller vardır. Yanan Adam Festivali de bunlardan biri olarak kabul edilebilir.

Nevada'da bulunan Siyah Kaya Çölü'ne üşüşen binlerce insan, kendilerini ifade etmek için seçtikleri farklı yöntemlerle bu alanı geçici bir süre bir şehir haline dönüştürüyor.

Birazcık hippi, birazcık saykodelik, birazcık da yaratıcı. Mükemmel değil mi?

Alternatifleri: Holi, Hindistan ve Lantern Festivali, Tayvan

7. Aile Gezisi

7. Aile Gezisi

Aile gezileri, planlaması en zor olan gezilerden biridir. Bütün aile bireylerinin eğlenebileceği ortamı sağlayan ve herkesin isteklerine hitap eden bir yer bulmak bazen tam anlamıyla bir işkenceye dönüşebilir. Fiyat ve konum olarak yakınlığı da ayrı bir dert...

Yeni Zelanda, muhteşem açık hava faaliyetleri, eğlenceli ortamları, macera dolu oyunları ile aile gezileri için idealdir.

Alternatifleri: Fiji ve Hawai

8. Yakın Arkadaşlarla Gezi

8. Yakın Arkadaşlarla Gezi

Bazen tek ihtiyacınız olan en yakın arkadaşınızla bir geziye çıkmak, hayatın hızını yakalamak, eski günlerden konuşurken yeni anılar biriktirmektir. 

Hindistan gibi renkli ve enerji dolu bir yer neden olmasın? Hindistan'ın yaşam enerjisi, renkli sokakları bütün hislerinizi açığa çıkaracaktır. Geri döndüğünüzde ise hayatınız boyunca unutamayacağınız bir çok anı biriktirmiş olacaksınız. 

Alternatifler: Morocco ve İspanya

9. Yol Gezisi

9. Yol Gezisi

İzlanda'da bulunan The Ring Road, büyük olasılıkla yapabileceğiniz en kolay yol gezisi olacaktır. Bir çember şeklinde bütün adayı dolaşmanızı sağlar ve kaybolmanız neredeyse imkansızdır. 

Fakat, bütün adayı gezmek istiyorsanız birkaç haftanızı buna adamanız gerekecek. Çünkü görülecek çok fazla güzelliğe sahip. Eğer yeteri kadar vaktiniz yok ise, sadece belirli bir alana yönelebilirsiniz.

Alternatifler: Güney Adası, Yeni Zelanda ve Garden Route, Güney Afrika

10. Doğa Yürüyüşü Gezisi

10. Doğa Yürüyüşü Gezisi

Şehir hayatının sıkıcılığından ve gürültüsünden kurtulup, doğada kısa bir süre için bile olsa vakit geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği bir gezidir. Özellikle Amerika'nın Georgia'dan Maine'e 14 eyaletini kapsayan, dünyanın en uzun patikası olan Apalaş Yürüyüş Patikası'nın keyfini çıkarmalısınız. 

Alternatifler: Overland Track, Tazmanya ve Fitz Roy Trek, Patagonya

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gurme Gezisi

11. Gurme Gezisi

İster gurme olun, ister yaşamak için yiyenlerden olun. Fakat muhteşem yemekleri ve farklı tatlarıyla ünlü Vietnam mutfağını görmek için bu geziyi bi' düşünün. Vietnam'da her bir bölgenin kendine özgü bir mutfağı var ve size birbirinden farklı lezzetler sunuyor.

Alternatifler: Lima, Peru ve New Orleans, Amerika

12. Gönüllü Gezi

12. Gönüllü Gezi

Herhangi bir gönüllülük faaliyetine katılarak veya sahip olduğunuz bazı yetenekleri kullanarak organize edebileceğiniz bir gezidir. Nerede olduğunun bir önemi olmaksızın, yeteneklerinizi veya iletişim becerilerinizi insanların yararına kullanarak yapılan bu geziler fazlasıyla huzur verir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
59
8
7
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elçin Duman

Ev turlama gezisi diye bir şey de var, mesela arada mutfağa iniyorum, salonda uyuyakalıyorum, balkonda oturuyorum klfdsjks Benimki de tatil işte

ezhel merve

Gece balkonda uyumak da çok heyecan verici. Tavsiye ederim

Sevilay

para lazım para

Heisenberg

Açıkçası tek başıma geziye çok ihtiyacım var.