Görüş Bildir
Haberler
Hayat Verdiği Birbirinden Farklı Roller ile İzleyenleri Kendisine Hayran Bırakan Margot Robbie ve Filmleri

Hayat Verdiği Birbirinden Farklı Roller ile İzleyenleri Kendisine Hayran Bırakan Margot Robbie ve Filmleri

Rana Önder
07.08.2022 - 13:17

Margot Robbie, kariyerine bağımsız filmlerle başlayan dünyaca Avusturalyalı bir oyuncudur. Kariyeri boyunca birçok işte farklı karakterlere hayat vermiş, pek çok farklı imaj ile seyirci karşısına çıkmıştır. 

Özellikle de Harley Quinn rolü ile daha büyük kitlelere de oluşan Margot Robbie'nin oynadığı birçok başarılı filmi vardır. Suicide Squad, Tarzan Efsanesi, Skandal, İskoçya Kraliçesi Mary ve Ben Tonya olmak üzere oyuncunun yer aldığı diğer filmlerinde içerisinde olduğu film listesine göz atabilirsiniz. İyi seyirler.🎥🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Terminal (2018)

18. Terminal (2018)

IMDb: 5.3 

Özet: Tehlikeli, puslu ve gittikçe büyüyen isimsiz bir yerin merkezinde geçen Terminal'de intikam için yanıp tutuşan bir ekibin hikayesini konu edinir. Filmde, tehlikeli bir görevi tamamlayan iki suikastçı, ölümcül hastalığa sahip olan öğretmen ve esrarengiz bir hademe arasında geçen olayların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Vaughn Stein

Oyuncular: Margot Robbie, Simon Pegg, Mike Myers

17. Suicide Squad: Gerçek Kötüler (2016)

17. Suicide Squad: Gerçek Kötüler (2016)

IMDb: 5.9

Özet: Gerçek ve tehlikeli kötülerden oluşan bir hapishanedeki insanlar dünyayı ele geçirmek isteyen kişilerle mücadele etmeleri için belli şartlar altında serbest bırakılır ve kötülerden oluşan bir tim toplanır. Süper güçlere sahip kötü adamlar bu seferde dünyayı kurtarmak için bir araya gelirler. Ancak kötülerden oluşan tim bir süre sonra aslında görevin onlara anlatıldığı gibi olmadığını ve her halükarda bu görevin kaybeden tarafı olduklarını anlarlar. Margot Robbie bu filmde sonrasında da oldukça popüler olup sevilen Harley Quinn karakterini canlandırıyor. 

Yönetmen: David Ayer

Oyuncular: Margot Robbie, Will Smith, Jared Leto

16. Yırtıcı Kuşlar (Ve Muhteşem Harley Quinn) (2020)

16. Yırtıcı Kuşlar (Ve Muhteşem Harley Quinn) (2020)

IMDb: 6.0 

Özet: Harley Quinn, Margot Robbie'nin oyunculuğunun da etkisiyle filimden sonra oldukça popüler ve sevilen bir karakter olmuştur. Bu filmde ise olaylar Harley Quinn'in bakış açısından anlatılır ve kötü lord tarafından kaçıran genç bir kızın kurtarılmasını konu edinen bir filmdir. Gotham'ın narsist kötü adamı Roman Sionis ve onun sağ kolu Zsasz, Cass adında genç bir kızı hedef aldıklarında Harley, Huntress, Black Canary ve Renee Montoya'nın yolları kesişir ve beklenmedik şekilde bir araya gelen bu dörtlü kötü adamın elinden genç kızı kurtarmak için birlikte hareket etmeye başlarlar.  

Yönetmen: Cathy Yan

Oyuncular: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett

15. Zachariah İçin Z (2015)

15. Zachariah İçin Z (2015)

IMDb: 6.0 

Özet: Margot Robbie bu filmde nükleer felaketlerden kaçan 16 yaşındaki genç bir kızın rolüne hayat veriyor. Medeniyetin çoğunu yok eden bir felaketin ardından, iki erkek ve genç bir kadın, bu felaketten kurtulabilenlerdir. Bir süre sonra hem dünyanın yok oluşu hem de içlerinde oluşan aşk üçgeni bu bir grup insanı bambaşka maceralara doğru sürükler. 

Yönetmen: Craig Zobel

Oyuncular: Margot Robbie, Chiwetel Ejiofor, Chris Pine

14. Tarzan Efsanesi (2016)

14. Tarzan Efsanesi (2016)

IMDb: 6.2

Özet: Londra'da Lord olarak devam ettiği hayata alışan ve sevdiği kadınla yeni bir isimle bambaşka bir hayata adım atan Tarzan, bir maden kampındaki faaliyetleri araştırmak için ormandaki eski evine geri çağrılır. Kongo'ya meclisin ticari ataşesi olarak çağırılır ancak bu davetin altında yatan kirli oyunlar vardır. Davetin altında Tarzan'ı bir intikam piyonu olarak kullanmak vardır. Tarzan hikayesini bambaşka bir bakış açsından ele alan bir filmdir. 

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Christoph Waltz

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. İskoçya Kraliçesi Mary (2018)

13. İskoçya Kraliçesi Mary (2018)

IMDb: 6.3 

Özet: Film, Stuart'ın çalkantılı hayatını konu ediniyor. 16 yaşında Fransa Kraliçesi olan ve 18 yaşında dul kalan Mary, yeniden evlenmesi için yapılan baskılara karşı koyar. Bunun yerine, hakkı olan tahtını geri almak için memleketi İskoçya'ya döner. Ancak İngiltere, Mary'den algılanan tehdidi azaltmak isteyen zorlayıcı Elizabeth'in yönetimi altındadır. İki kraliçe birbirlerinden tamamen farklı olmalarına rağmen başlarda iki ülkenin barışı için birlikte harekete etmeye karar verseler de zamanla araya hırs ve kıskançlık girer. İki kraliçe bir yandan erkek egemen düzenle diğer yandan aralında oluşan aşk üçgenine karşı mücadele verirler. Margot Robbie bu filmde Kraliçe Elizabeth rolüne hayat verir. 

Yönetmen: Josie Rourke

Oyuncular: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden

12. Tavşan Peter (2018)

12. Tavşan Peter (2018)

IMDb: 6.5 

Özet: Margot Robbie bu filmde Flopsy isimli tavşanın seslendirmesini yapıyor. Asi bir tavşan, bir gün çiftçinin sebze bahçesine gizlice girmeye çalışır. Asi bir tavşan olan Peter ve arkadaşı Flopsy boş olan kır bahçesinde yaşamaya başlarlar. Rahat bir hayat sürerlerken eve Bay McGregor isimli birisinin gelmesiyle birlikte huzurları bozulur. Sebze bahçesini imha etmek için gelen Bay McGregor ile tavşanların arasında geçen çatışmanın konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Will Gluck

Oyuncular: James Corden, Domhnall Gleeson, Domhnall Gleeson

11. Fokus (2015)

11. Fokus (2015)

IMDb: 6.6 

Özet: Nicky Spurgeon, amatör bir dolandırıcı olan Jess'i kanatları altına alan son derece başarılı bir dolandırıcıdır. Nick Jess'e işin inceliklerini öğretir ancak bir süre sonra ikili birbirlerine aşık olurlar ve bir araya gelmek üzere anlaşırlar. Jess üç yıl sonra bahisli araba yarışlarında sözü geçen birisi olur. Jess, Nick'i aynı zamanda tehlikeli bir soygundan kurtarır.

Yönetmen: Glenn Ficarra, John Requa

Oyuncular: Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro

10. Viski Tango Fokstrot (2016)

10. Viski Tango Fokstrot (2016)

IMDb: 6.6 

Özet: Bir gazetecinin Afganistan'daki savaş zamanı haberlerini anlattığı bir filmdir. Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu filmde hayatından bezmiş bir gazeteci Afganistan ve Pakistan'da görev almayı kabul etmesinin ardından yaşanılanlar konu edinilir. Margot Robbie, bu filmde Tanya Vanderpoel isimli bir İngiliz gazeteciyi canlandırıyor.  

Yönetmen: John Requa, Glenn Ficarra

Oyuncular: Tina Fey, Margot Robbie, Martin Freeman

9. Skandal (2019)

9. Skandal (2019)

IMDb: 6.8

Özet: Gretchen Carlson, Fox News kurucusu Roger Ailes'i cinsel taciz iddiasıyla dava açtığında, bundan sonra ne olacağını kimse tahmin edemez. Kararı, Fox News muhabiri Megyn Kelly'nin kendi hikayesinin yanı sıra diğer birçok kadınla öne çıkmasına ve dünya çapında yankılanan bir hareketi teşvik etmesine yol açar. Margot Robbie'nin kurgusal Fox News yapımcısı Kayla Pospisil rolünü oynadığı, gerçek hikayeden uyarlanan bir filmdir. 

Yönetmen: Jay Roach

Oyuncular: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Aşk Uğruna (2014)

8. Aşk Uğruna (2014)

IMDb: 7.0 

Özet: İkinci Dünya Savaşı'nda Fransa'nın Nazi işgali altındaki ilk yıllarında, bir Fransız köylü olan Lucile Angellier ve bir Alman askeri olan Teğmen Bruno von Falk arasında aşk başlar. Genç ve güzel bir kadın olan Lucile, üvey annesiyle birlikte köy evinde yaşayan ve Nazilere esir düşen babasından haber bekleyerek günlerini geçirir. Paris'ten gelen mülteciler bir yandan köye yerleşmeye çalışırken diğer yandan da Nazi askerleri evleri işgal etmeye eder. Lucile ile Bruno'da birbirlerine aşık olurlar ancak şartlar aşklarını yaşamaları için elverişli değildir çünkü dünya o sırada en utanç verici zamanını yaşıyordu. 

Yönetmen: Saul Dibb

Oyuncular: Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Margot Robbie

7. Elveda Christopher Robin (2017)

7. Elveda Christopher Robin (2017)

IMDb: 7.1 

Özet: Yazar AA Milne ve oğlu Christopher Robin arasındaki ilişki ve bunun nasıl Winnie the Pooh için ilham kaynağı olma sürecini konu edinen bir filmdir. Margot Robbie bu filmde yazarın eşine hayat verir. Ünlü yazarın gerçek hikayesinden uyarlanan bu filmde yazarın aile hayatına da değinilir. Birinci Dünya savaşından sonra İngiltere'ye yazdıklarıyla umut veren yazarın ve ailesinin hayat hikayesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Simon Curtis

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Margot Robbie, Kelly Macdonald

6. The Suicide Squad: İntihar Timi (2021)

6. The Suicide Squad: İntihar Timi (2021)

IMDb: 7.2 

Özet: En kötü suçluların kaldığı bir hapishanedeki mahkumlar ölüm oranı en yüksek olan hapishanede kalırlar. Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin ve Harley Quinn isimli her biri birbirinden psikopat olan mahkumlar bu seferde yap ya da öl görevi ile karşı karşıya kalırlar. Tim, silahlandırılıp bir adaya bırakılır ve burada düşmanlara karşı savaşırlar. Ekip, teknolojik silahları ile birlikte bırakıldıkları adada düşmanlara karşı mücadele ederler. 

Yönetmen: James Gunn

Oyuncular: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena

5. Ben, Tonya (2017)

5. Ben, Tonya (2017)

IMDb: 7.5

Özet: Tonya Harding buz pateni ile ilgilenen hırslı ve azimli bir sporcudur. Filmde Tonya'nın hayatına, kendi kariyerini mahvetmesi konu edinilir. Gerçek hayat hikayesinden uyarlanan bu filmde Tonya kariyerinde girerek yükselirken bir eski eşinin baskıları diğer yandan da hırsları ile mücadele eder. Tonya, iki defa Skate America Champion ve Olimpiyat ödülünü kazanmıştır. Giderek yükselmesine rağmen 1994 yılında ABD Şampiyonası öncesinde eşinin yardımıyla rakibinin sakatlanması için birisiyle anlaşır. Bu olayın açığa çıkmasının ardından Tonya ömür boyu men edilir. 

Yönetmen: Craig Gillespie

Oyuncular: Margot Robbie, Allison Janney, Sebastian Stan

4. Bir Zamanlar... Hollywood'da (2019)

4. Bir Zamanlar... Hollywood'da (2019)

IMDb: 7.6 

Özet: Soluk bir televizyon oyuncusu ve dublörü, 1969 Los Angeles'ta Hollywood'un Altın Çağı'nın son yıllarında ün ve başarı elde etmek için çabalar. İkili artık yaş aldıkları için Hollywood dünyasında eskimeye başlarlar ve komşuları ise Hollywood'un yeni gözdeleridir. Komşularından bir tanesi bir tarikat aracılığı ile öldürülünce işleri iyice sarpa sarar. Mason tarikatı ile Hollywood'un aslında dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anlarlar ve tarikat ile birlikte başka maceralara sürüklenirler.  

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Zamanda Aşk (2013)

3. Zamanda Aşk (2013)

IMDb: 7.8 

Özet: 21 yaşındayken Tim, zamanda yolculuk yapabildiğini ve kendi hayatında olanları ve olanları değiştirebileceğini keşfeder. Bir kız arkadaş edinerek dünyasını daha iyi bir yer haline getirme kararı verir ancak bunun düşündüğünüz kadar kolay olmadığı ortaya çıkar. Bu özelliğini utanç duyduğu anları düzeltmek ve sorunlarını çözmek için kullanır ancak bir süre sonra hayatındaki bütün sorunları bu şekilde çözemeyeceğini anlar.

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Bill Nighy, Rachel McAdams, Margot Robbie

2. Büyük Açık (2015)

2. Büyük Açık (2015)

IMDb: 7.8 

Özet: 2008'de Wall Street gurusu Michael Burry, bir dizi yüksek faizli konut kredisinin temerrüde düşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu fark eder. Burry, yatırımcılarının parasının 1 milyar dolardan fazlasını kredi temerrüt takaslarına atarak konut piyasasına karşı bahis oynar. Eylemleri bankacı Jared Vennett, hedge fon uzmanı Mark Baum ve diğer açgözlü fırsatçıların dikkatini çekiyor. Birlikte, bu adamlar Amerika'da yaklaşan ekonomik çöküşten tam olarak yararlanarak bir servet kazanır ve filmde de modern bankacılığın karanlık yüzü konu edinilir. 

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Margot Robbie

1. Para Avcısı (2013)

1. Para Avcısı (2013)

IMDb: 8.2 

Özet: 24 yaşında genç ve hırslı olan Jordan Belfort, para kazanmak için Wall Street borsasına ardından da Stratton Oakmont isimli bir yatırım şirketinde zengin olmak elinden gelen her şeyi yapan bir CEO olur. Kendisinin 1990'lı yıllardaki güvenilir imajının çökmesini konu edinen, gerçek hikayeden uyarlanmış bir filmdir. Belfort, kısa süre içerisinde zengin olur ve parasını harcamaya başlar. Parasını olur olmadık her şeye harcar. Lüks fantezilere de sahip olan Belfort'un yükselmesinin ardından çöküşünü konu edinir. 

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın