Görüş Bildir
Haberler
Halaylarla Açılan Hakkari Havaalanı Seferlere Kapatıldı

Halaylarla Açılan Hakkari Havaalanı Seferlere Kapatıldı

Onedio Medya
15.08.2015 - 11:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçim öncesi günde 3 sefer yapıldığı belirtilen Hakkâri uçuşları terör gerekçesiyle durduruldu. THY güvenlik nedeniyle uçuşların yapılmadığını belirtirken bölgenin STK temsilcileri ise seçimde istenilen oy çıkmadığı için halkın cezalandırıldığını öne sürüyor.

7 Haziran seçimi öncesi görkemli törenle 26 Mayıs'ta hizmete açılan Hakkâri Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda uçuşlar durdu.

Seçim öncesi İstanbul ve Ankara'dan günde 3 sefer yapan Türk Hava Yolları (THY), terör olaylarını gerekçe göstererek 10 gün önce Hakkâri seferlerini durdurdu.

Erdoğan ile Davutoğlu tarafından açılmıştı

Havalimanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve THY yetkilerinin katılımıyla görkemli bir törenle hizmete girmişti. Törende halaylar çekilmiş hatta ilk seferde uçak içerisinde dahi halayla kutlamalar yapılmıştı.

Davutoğlu da havalimanın adının Selahaddin Eyyubi olacağını açılışta duyurmuştu. Ancak şimdi seferler durdu.

'Seçim ayarlı proje' eleştirisi

Hakkâri Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarih, seçimde beklenen oy çıkmayınca bölge halkının bu şekilde cezalandırıldığını öne sürdü. Sarih, 'Havalimanı kaderine terk edilmiş şekilde bekliyor. Kaymakamlık ve valilikten açıklama yok. Ama bize ulaşan bilgilere göre seferler güvenlik gerekçesi ile durduruldu. THY, bölgedeki PKK eylemlerini gerekçe gösteriyor. Madem sefer yapmayacaktınız neden açtınız? Seçim ayarlı proje olduğu için seçim bittiğinde proje rafa kaldırıldı. Oylarda istenileni alamayınca bizi cezalandırmak istediler' şeklinde konuştu.

'Savaş bölgesi olan Bağdat'a bile sefer var'

Hava İş Sendikası Genel Başkanlığı'nı 25 yıl yapan ve geçtiğimiz yıl görevinden ayrılan Atalay Erçin ise ortada savaş durumun olmadığını söyledi. Hükümetin tek taraflı politikalarından dolayı uçuşların durmaması gerektiğini ifade eden Erçin, 'THY'nin savaş bölgesi olan Bağdat'a uçuşları var. Ama Hakkâri'ye yok. Neden böyle bir karar aldığını anlayamadık' dedi.

THY: Yaşanan olaylar nedeniyle iptal

THY yetkilileri, güvenlik gerekçesiyle hava sahasının kapalı olduğunu açıkladı. THY müşteri hizmetleri de uçuşların terör olayları nedeniyle iptal edildiğini ifade etti. Sistemde 1 Eylül'e kadar uçuşlar 'dolu' gözüküyor. 1 Eylül'den sonra bilet alımı açık ancak müşteri temsilcisi 'Yaşanan olaylardan dolayı Yüksekova uçuşları çok kez iptal oldu. Sistem üzerinden 1 Eylül'de bilet alsanız dahi uçuşunuz iptal edilme riski bulunuyor' diye uyarıyor.

Haberler.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0