Görüş Bildir
Haberler
Hala Karşılaşmayanlar İçin Instagram’ın Fenomen İsimlerinin Kaleminden Çıkmış 15 Kitap

Hala Karşılaşmayanlar İçin Instagram’ın Fenomen İsimlerinin Kaleminden Çıkmış 15 Kitap

Instagram'da binlerce takipçiye sahip olan fenomenlerin kaleme aldığı kitaplardan haberdar olmak isteyenlere...

İçeriğin Devamı Aşağıda

*Kitap açıklamaları İdefix bültenlerinden alınmıştır.

1. French Oje - Bir Ölüm ve Birkaç Skandal

1. French Oje - Bir Ölüm ve Birkaç Skandal

Instagram: @frenchos

French Oje’den soluksuz okuyacağınız bir aşk bilmecesi...

Meşhur kahvecinin önünde sıraya girmiş dört kadın...Hepsi de otuzlarında, çekici, başarılı, havalı, hepsi farklı hayatlar yaşasalar da ortak bir yanları var... Yıllar sonra tekrar buluştukları adamı düşünüyor her biri, ilişkilerinin karmaşık labirentlerinde dolanıyor zihinleri. Esin, Nurhan, Ece, Sevin ve Evin; saplantılar, aşklar, aldatmalar, arkadaşlıklar ve bolca yalanlarla dolu hayatlarına devam ederken, ilişkileri iyice dolanıyor birbirine... ve bir kaza...  her şeyi çözüveriyor bir cenazede...

Ama işte bilirsiniz, yasak aşklar başlarken cesur, yaşarken korkaktır.

Ve bir ölüm, sizce, en fazla kaç skandalı ortaya çıkarır?

(Tanıtım Bülteninden)

2. Benokız - Sevgiler Beno'dan

2. Benokız - Sevgiler Beno'dan

Instagram: @benonunblogu

Kendine özgü bir hikâyesi olmalı her insanın...

Bire bir olmamalı kimseyle, kendi ruhunu kendi karakterini bulaştırmalı insan bulunduğu her yere. Yani aslında herkesin, kahramanının kendisi olduğu bir masalı olmalı. Her masal tozpembe değildir elbette. Hep güllük gülistanlık da değildir her şey masallarda, bilirsiniz işte... Bazen kara bulutlar sarar etrafı, bir cadı beliriverir, dağlar engel olur yollara, canı yananlar olur ama masallarda mutlu olacak bir şeyler hep vardır. Çaba vardır, umut vardır, hayal vardır, çıkartılacak bir ders vardır ve en önemlisi huzurlu bir hava vardır.

Masal dediğin hayattır işte!

Biliyorum ki gerçekten isteyen her insan her şartta mutluluğu bulabilir, huzuru yaşayabilir, yeter ki yeteri kadar sevsin hayatı... Sevsin içinde bulunduğu masalını her haliyle.

Bu kitapta da Benokız'ın masalı var...

Minik mutluluklarıyla, masalına tutunuşuyla, habersiz gelen misafiriyle, kara bulutlarıyla, ama sonra güneş ninenin ışıldatmasıyla, Benokız'ın hayalleriyle, dualarıyla, iyi olma ve kötülükten kaçma çabalarıyla, hayata dair gözlemleriyle, huzur arayışlarıyla, şükürleriyle, yalnızca tozpembe değil de hayatın tüm renkleriyle bezeli bir Benokız masalı benimkisi. Kendi masalının her anında mutlu olmayı dileyen insanlar:

Dilerim ki kalplerinizdeki dualarınız haklarınızda hayırlıysa kabul olsun.

(Tanıtım Bülteninden)

3. Merve Bilge Atalay - Düz Göbek Sağlıklı Bebek

3. Merve Bilge Atalay - Düz Göbek Sağlıklı Bebek

Instagram: @mrvbilgeatalay

Anne olmaya karar verdiniz ama bedeniniz buna hazır mı? İsterseniz buradan başlayalım konuya ve devam edelim. Doğru ve sağlıklı beslenerek vücudunuzu hamilelik için hazırladınız ve sonunda o mutlu haberi aldınız… İşte hamilesiniz!..

Peki, hamilelikte kaç kilo almalı, ay ay nasıl beslenmelisiniz? Bence çok da fazla kilo almadan, sağlıklı ve güzel bir hamilelik kesinlikle hayal değil.

Sağlıklı ve güzel geçirilen 9 ay 10 gün geride kaldı… Anne oldunuz!.. Doğum kilolarınız var ama dert etmeyin. Sizin için hazırladığım bu kitap sayesinde doğumdan sonraki ilk 40 gün içinde sağlıklı beslenerek kilo verecek, üstelik sütünüzü artırıcı mucize besinler ve kürlerle tanışacaksınız.

Ayrıca, emzirme döneminden mama kullanımına, ek gıdaya geçiş sürecinden bebeğinize ay ay verebileceğiniz ek gıdaların listesine, bebekleriniz için beslenme tabloları ve örnek mönülere kadar ihtiyacını duyacağınız birçok konuyu sizin için ele aldım. 

Düz Göbek Sağlıklı Bebek ile bebeğiniz doğru beslenerek sağlıklı bir şekilde büyürken, siz de hem doğum kilolarınızla vedalaşacak hem de fit bir bedene sahip olacaksınız…

(Tanıtım Bülteninden)

4. Şeyma Subaşı - Sadece Şeyma

4. Şeyma Subaşı - Sadece Şeyma

Instagram: @seymasubasi

Hatırladığım ilk anı neydi?

Annemle babamın bana sıkıca sarıldığı aklıma geliyor.

Hepimizin güldüğünü hatırlıyorum sonra. Ve anneannemin masallarını.

İlk anılarımı bulutlar üzerindeymişim gibi hatırlıyorum, sonrası fırtına... hepinizin bildiği gibi... ve şimdi yine pembe bulutlar... hepimizin yaşadığı gibi... 

Ben de bir annenin gözünün nuru, bir babanın altın saçlı kızıyım. Ve küçük bir kız çocuğunun, kucağında uyumayı çok sevdiği annesiyim.

Bunları unutmadan okuyun isterim hayatımı...

(Tanıtım Bülteninden)

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Yağmur Arat - Bir Yol Bin İhtimal

5. Yağmur Arat - Bir Yol Bin İhtimal

Instagram: @yagmur_aratt

“Yol, herkeste heyecan yaratır, ister iş için olsun ister tatil. Ama benim amacım ikisi de değil.

Ne iş için seyahat ediyorum, ne de kısa bir tatil için.

Yirmi beş yaşına kadar cevaplayamadığım sorulara yanıt bulmak üzere yola çıkıyorum.

Daha önce kimi zaman bir aylık, kimi zaman üç aylık seyahatlere çıkarak cevapları bulmaya çalıştım.

Bu sefer çok daha büyük bir adım atıyorum, bunu sadece yola ait olarak deneyeceğim.

Bu yüzden elimde tek yön bir bilet var.

Biliyorum, çok cesur bir karar bu.

Belki yapamayacağım, belki bir ayda geri döneceğim, belki de hayatım tamamen değişecek.

Küçük bir ihtimale şans verdim ve bu riski göze aldım.

Yapamasam da olmadı der ve denemiş olmanın huzurunu yaşarım.

Şimdiye kadar hayatta ne istemediğimi anladım, ne istediğimi ise hâlâ bilmiyorum.

Bütün sınırlarımı kaldırıp merak ettiğim her şeyi yolda deneyimleyerek kendimi bulmaya çalışacağım.

(Tanıtım Bülteninden)

6. Arda Erel - Arayış

6. Arda Erel - Arayış

Instagram: @ardaerel

Bu hayata bir kere geliyoruz ve gelmemizin amacı bir arayıştır bana göre. Bak etrafına. Huzur arayışında biri, diğeri para arayışında, başka biri aşk, ötekisi sağlık... Ben bu arayışıma çocukken başladım. İlk önce dışarıda aradım, sonra döndüm içime, kalbimde aradım. Yolculuk yaptım insanların hayatlarında. Koştum hayattan hayata. Ama en önemlisi, içine dönmekmiş.  En son da içime yaptığım yolculukla birleştirdim tüm parçaları... Ve aradığımı buldum sonunda... Sonra istedim ki, bu arayışım bir kitap olsun ve ulaşsın binlerce kalbe... Hayat yolculuğunda kalbine misafir olmayı çok isterim...

(Tanıtım Bülteninden)

7. Şermin Yaşar - Gelirken Ekmek Al

7. Şermin Yaşar - Gelirken Ekmek Al

Instagram: @serminyasarofficial

Son dönemin sevilen yazarlarından biri olan Şermin Yaşar’ın kaleminden çıkan bu kitap, içerisinde toplamda 18 adet mini öykü barındıran bir eser olarak karşımıza çıkıyor. İsmini içerisindeki aynı adlı hikayeden alan eser, kitabın en dikkat çeken hikayeleri arasında gösteriliyor.

Öte yandan kitaplarında içten, sıcak ve bizden olan hikayeleri anlatmayı seven Yaşar, yine samimi hikayeleriyle bu kitabında da kah güldürüyor kah düşündürüyor. Öykülerde adeta kendinizden parçalar bulabileceğiniz, okudukça tüm incinmişliklerinizi, başınıza gelen trajikomik olayları ve hatta aşklarınızı dahi bulabileceğiniz bu kitap, kalbinizin içini ısıtmak için geliyor.

Birbirinden Farklı 18 Öykü Bir Çırpıda Sizi de Etkisi Altına Alacak!

Kitapta yer alan birbirinden farklı 18 hikaye bulunuyor. Hepsi de üzerinde yaşadığımız bu coğrafyadan izler taşıyan bilindik fakat düşündürücü ince nüanslar ile çevrili hikayeler. Sırası ile hikaye isimleriyse şöyle; Gelirken Ekmek Al, Diğer Müjdatlar Gibi, Kız Kim?, Yine Muazzez, Bize Bi’ Çay, Barıştık, Sıcacık, Olanlar Oldu, Topuğumuz, Çıkmaz Demeyin, Aşk Olsun, Babam Yüzünden, Tüh!, Armağanın Hediyesi, Nihat ve Teselliperver Cemiyeti, Pekmez ve Aklımda.

Tüm bu hikayeler arasında ağıt niteliği taşıyan öykülerden tutun da korku ve gerilim, aşk, hüzün ve güldüren anlatılar da yer alıyor. En merak edilen öykülerden Gelirken Ekmek Al da ise 16 yıldır kocasını görmeyen bir kadının, kocası ile kavuşma umuduna yer veriliyor. Hikayede kocasını neden göremediği, neyin onları böyle ayrı düşürdüğünün nedenleri anlatılırken; öykünün adının nereden geldiğini de anlıyoruz. 16 yıldır kocasına kavuşamayan kadının, ona en çok söylemek istediği şey; “Gelirken ekmek al.” cümlesidir.

8. Aslı T. Kızmaz - Olmasa da Olur

8. Aslı T. Kızmaz - Olmasa da Olur

Instagram: @aslitkizmaz

“Biz kadınlar bazen en başından olmayanı oldurmaya çalışıyoruz. Böyle kodlanıyoruz. El attığımız her şeyi düzelteceğimize o kadar inanıyoruz ki ‘onu da’ düzelteceğimize emin oluyoruz. Ama eşek kadar adamlar değişmiyor, olmayandan da olmuyor. Ve evet ne yazık ki bizim bunu anlamamız için iyice sarsılmamız gerekiyor. Farkındayım çok zor; üzücü, gurur kırıcı, yorucu sıfırlanmak… Ama emin olun şahane yanları da var…”

Aslı T. Kızmaz ikinci  romanında kendi ayakları üzerinde duran, hiç olmazsa buna çabalayan, sonunda “olmasa da olur” diyen delidolu bir kadının ayrıksı hikâyesine odaklanıyor.

Olmasa da Olur, Benden Ne Olur’un devamı olan eğlenceli, şen şakrak üslubuyla, roman kahramanının zihninde yarattığı hayali insanlarla, süratli ve nefis bir hikâye…

(Tanıtım Bülteninden)

9. Pucca - O Adam Buraya Gelecek

9. Pucca - O Adam Buraya Gelecek

Instagram: @puccito

'Hayatını sosyal medyadan takip edebileceğiniz tek kitap karakteri.'

Blogger'ların atası,

Monçiçi bakışlı,

Zalım stalker,

Fake evliya pucca sunar!

Bir blog yazıp hayatı değişen, hatta o hayattan bir de film yapılan, geçmişinden kaçarken bile yine ona sığınan Pucca, onu üzenlere, bok var gibi evlenenlere ve haksızlıklara ateş püskürürken; onu sevenlere, pms pms diyenlere ve akılsızlara bedavaya akıl veriyor. Vee mutlu sonu aramaya devam ediyor... 'Yaşarken hiç komik değildi...'

(Tanıtım Bülteninden)

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Saniye Bencik Kangal - Evlat

10. Saniye Bencik Kangal - Evlat

Instagram: @akademisyenanne

İster âlim ol ister zalim; dünyadaki ilk rolün evlat olmaktı. Önce anne babalarımızın sonra da bu toplumun evlatları olduk. Toplum bir kanaviçe gibi ince ince işlenmiş rengârenk bir tablo. Her bir evlat o tabloda küçücük bir nokta! Küçücük bir nokta olsak da tabloda yerimiz belli, rengimiz belli, diğer noktalarla uyumumuz, ahengimiz belli. Hepimiz farklı renkteki iplerle işte böyle birbirimize bağlanmışız. Özümüzdeki renkler bir bütüne can vermiş. Özdeki o rengin solması, tablonun güzelliğini, ahengini etkilemiş. Bu kitap, tüm evlatlar güzel sözler duysunlar, doğru muamele görerek sevgi hamuru ile yoğrulsunlar diye yazıldı. Bir evlat olan kendim için, senin için, dünyaya gelmesine vesile olduğumuz çocuklarımız için, çocukla çalışan, kendiyle çelişen herkes için yazıldı.

Bu Kitapta Neler Var?

Bu kitapta, bir yandan bir akademisyenin hayat yolculuğunu anlatırken bir yandan da;

– Kriz anları için çözüm önerileri

– Bebeklik ve erken çocukluk döneminde beyin gelişimine kısa bir bakış

– Babanın çocuk gelişimindeki rolü

– Erken çocukluk döneminde öz güven gelişimi

– Çocukla iletişimde kullanılan kelimeler ve önemi

– Erken çocukluk döneminde hareket ihtiyacı

– Çocuk gelişiminde oyun ve kaliteli zaman

– Çocuk ve kitap

– Erken çocukluk döneminde televizyon ve tablet kullanımı

– Çocukluk çağı mastürbasyonu

– Erken çocukluk döneminde oyuncak ve renk tercihleri

– Kardeş kıskançlığı

– Erken çocukluk döneminde boşanma

– Erken çocukluk döneminde ölüm kavramı

Akademisyen Anne’nin yeni kitabı sizlerle, keyifli okumalar.

(Tanıtım Bülteninden)

11. Özge Bezirci Dikici - Şekersiz 21 Gün

11. Özge Bezirci Dikici - Şekersiz 21 Gün

Instagram: @ozgebezirci

En son ne zaman kendin için bir şeyler yaptın?

En son ne zaman kendini iyi hissettin?

En son ne zaman “değerli’’ hissettin?

En son ne zaman iş için, para için, ailen için, sevdiklerin için ya da arkadaşların için değil, “kendin’’ için erken uyandın?

Yapmak isteyip de yapamadığın her şeyi ve ertelediğin tüm hayalleri gerçeğe dönüştürmenin zamanı gelmedi mi?

Bir pırıltı mı bekliyorsun?

O pırıltı senin içinde!

Yapmak isteyip de yapamadığın ve her gün ertelediğin her şeyin anahtarı sende!

Değişimi başlatmak için, sayfaları çevirmeye başla.

Unutma, değişim 1 günde olmaz ama değişim 1 günle başlar.

Günler haftaları oluşturur, haftalar ayları, aylar yılları ve yıllar ömrümüzü. Yani, bir gün içinde aldığımız her karar ve değiştirebildiğimiz her “1 gün’’, hayatımızın tamamına etki eder. Burada, önemli olan sürekliliktir. Devam etmek, bırakmamak, inatla elimizden gelenin en iyisini yapmak ve pes etmemek!

Şekersiz 21 gün, sadece bir diyet kitabı değildir.

Tüm hayatınızı değiştirecek, kendinizi yeniden keşfetmenizi sağlayacak, sağlık ve motivasyon rehberidir.

Bu kitapta; aradığınız sohbeti, motivasyonu, sağlıklı tarifleri, örnek beslenme modelini ve ihtiyacınız olan yaşam enerjisini bulacaksınız. Asla vazgeçmemeniz için size destek olan ve bu süreçte yalnız olmadığınızı hissettirmek için elinden geleni yapan bir kılavuz ve yol arkadaşınız niteliğinde olacak.

“21 gün’’ sadece bir başlangıçtır. Önemli olan 21 günü tamamlayıp değişen alışkanlıklarla birlikte yolculuğa devam etmek ve ömür boyu alışkanlıklarımızı değiştirebilmektir.

21 günde neler değişiyor görmek ister misiniz?

Hadi başlayalım!

(Tanıtım Bülteninden)

12. Mehmet Genç - Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri

12. Mehmet Genç - Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri

Instagram: @rotasizseyyah

Dünyayı köşe bucak gezen, maceralarını internette yüz binlerin takip ettiği ve kısa zamanda bir internet fenomenine dönüşen Rotasız Seyyah Mehmet Genç, birbirinden ilginç, hüzünlü, komik ve yer yer gerilimli anılarını şimdi bir kitapta topluyor.

Son altı yıldır dünyayı gezmeye çalışıyorum. Eğer dokuz canım varsa, muhtemelen yollarda gelenler yüzünden birkaçını kaybettim. Ama gidilmeyen yerlere gitme ve gittiğim yerlerde yaşayan insanların fotoğraflarını çekme arzum hiç tükenmedi. Bu süre içinde yaşadığım iyi kötü olaylardan hep bir sebep sonuç ilişkisi çıkarttım. Hostellerde karşılaştığım, evlerine misafir olduğum, beraber gezdiğim yahut yolda tanıştığım insanlardan, elimden geldiğince bir şeyler öğrenmeye çabaladım. Rotasız seyahatlerim sırasında karşılaştığım, 1992 yılında her şeyini bırakıp Honduras’ın ufacık bir adasına yerleşen Alman gezgin Reiner’dan da hayata dair çok şey öğrendim. Cep telefonu, bilgisayarı ve televizyonu olmayan, interneti ise hiç kullanmayan Reiner’ın şu sözünü zihnime kazıdım:

“Parayla sağlığı, arkadaşlığı, gerçek bir gülüşü, mutluluğu ve iyi bir uykuyu satın alamazsın…” 

(Tanıtım Bülteninden)

13. Beyhan Budak - Senin Suçun Değil

13. Beyhan Budak - Senin Suçun Değil

Instagram: @beyhanbudak

Hayatındaki sorunları düşün; değersizlik duygun, sana zarar veren ilişkilerinden vazgeçemeyişin, başarısızlıkların, aynı hataları tekrar tekrar yapışın, başkalarına şefkatle yaklaşırken kendine acımasız oluşun, içindeki kaybolmayan öfke ve hatta kıskançlıkların…

Bunları yaşamayı sen mi seçtin? Ya da belki de geçmişte yaşadıkların bugün böyle hissetmene neden oluyor. Kendini suçlamayı bırak, bu işleri daha kötü hale getirmekten başka bir işe yaramaz.

Bu kitapla birlikte geçmişinin karanlık dehlizlerine doğru bir yolculuğa çıkacağız; içine doğduğun aileden, yaşadığın travmalara kadar, bugün var olan problemlerinin geçmişteki izini süreceğiz. Çocukken alman gereken sevgi, saygı ve güveni alamadığın zaman neler olduğunu, zehirli anne baba davranışlarının nasıl yıkıma yol açtığını görecek; bazen önemsiz sanılan küçük bir travmanın uzun vadeli etkilerinin çok büyük olduğunu fark ettikçe hafifleyeceksin.

Bu kitap sana mucizeler vaat etmiyor, hiçbir şey mükemmel olmayacak, ancak şu anki halinden daha iyi hissetmen kesinlikle mümkün. Beraber yürüyeceğimiz yolun amacı bu.

Kendine bu şansı vermelisin…

(Tanıtım Bülteninden)

14. Merve İpek Öztürk - Seni Beklerken

14. Merve İpek Öztürk - Seni Beklerken

Instagram: @merveipekozturk

Hayatta başına gelen şeylerin bir sebebi olduğuna olan inancın nedir? Yoluna devam etmek için geçip gitmen gereken dikenli bir kapının karşısında öylesine durmayı mı, ufacık bir ışık huzmesinin verdiği umutla kapıyı ardına kadar açıp amacına ulaşmak için var gücünle savaşmayı mı seçerdin? Ben kendi dikenli kapımdan, dört bir yanım kanayarak, yaralanarak geçtim, savaşmayı seçtim. Elinde tuttuğun bu kitap benim hikâyemdir. Belki de yalnızca sahip olduklarının kıymetini bilmeyi öğrenmek için okuyacaksın onu. Belki geçtiğin benzer yolda sana yarenlik edecek anlattıklarım. Belki de bambaşka bir hayale ulaşman için sana yol gösterecek. “Yıllar önce karşımda hüzünlü, güzel, sarışın, genç bir kadın bulmuştum. Tıpkı benim gibi bir evlat sahibi olmak istiyor ama engellere yenik düştüğünü zannediyordu. Şimdi onu tüm engellerini aşmış, arzularına ve evladına kavuşmuş, mutlu görmek beni de çok mutlu etti. İçindeki o hüzünden sadece harika bir anne değil, çok başarılı bir yazar da çıkarttı. Bu kitabın akıcılığı, duygulara dokunuşu, tavsiyelerinin bilgeliği beni büyüledi.”

-Seda Diker-

'Seni Beklerken, çocuk sahibi olmayı planlarken umutları tükenen bir kadının nasıl ayağa kalkabileceğine dair örnek bir hikâye.'

--Dr. Murat Berksoy-

“Beni en çok bir bebeğin kadersel döngüsü içerisinde, her şeye rağmen dünyaya gelişi ve bu süreçte yaşanan duygular etkiledi.”

-Astrolog Dinçer Güner-

(Tanıtım Bülteninden)

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Melis İşiten - Hikâyemi Ben Seçtim

15. Melis İşiten - Hikâyemi Ben Seçtim

Instagram: @melisisiten

Pek çoğumuzun vardır tutkuları. Aşkları, hayalleri, peşinden koştukları, pişmanlıkları, ümitleri, ümitlerini bir balona üfleyip göğe uçurmuşluğu, toplumda kendine yer bulma gayreti, savaşları, yenilmişlikleri vardır. Hayatından öğrendikleri, arasından sıyrılıp güçlenerek yaşamına devam ettiği travmaları, dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktaları bazen kalbi kıpır kıpır eden aşk iken bazen hayatı tepetaklak eden, tüm ümitlerin üzerine beton atan felaketlerdir. Peki üzerine beton atılmış ümitler bir daha yeşerir mi? Bir çatlak bulup oradan daha güçlü bir şekilde süzülür mü?

Melis İşiten’in kaleminden Hikâyemi Ben Seçtim ile kendi öykülerini kendileri yazmış güçlü kadınların fısıltılarına kulak verecek, faklı farklı çatlaklardan yaşama süzülmüş bu kadınları çok sevecek, siz de hayallerinizi üflediğiniz balonları gökyüzüne emanet edeceksiniz!

(Tanıtım Bülteninden)

İçlerinden en çok hangi kitap dikkatinizi çekti? Yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
33
12
7
7
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın