Görüş Bildir
Haberler
Hâkime Hakaret Ettiği için Hapis Yatmış! Bülent Ersoy'un Dünden Bugüne Başından Geçenleri Anlatıyoruz

Hâkime Hakaret Ettiği için Hapis Yatmış! Bülent Ersoy'un Dünden Bugüne Başından Geçenleri Anlatıyoruz

06.11.2022 - 08:06 Son Güncelleme: 27.10.2022 - 18:26

Türk Sanat Müziği'nin duayen isimlerinden biri olan Bülent Ersoy, büyük mücadeleler vererek tanınan isimlerden biri olmayı başardı. 'Türkiye'nin Divası' olarak anılan Bülent Ersoy'un cinsiyet değişimi, kariyerinde attığı adımlar, başına gelen talihsiz olayları ele aldığımız içeriğimizde aslında bir divanın doğuşunu anlatmış olacağız. Nihayetinde bir Bülent Ersoy kolay yetişmiyor! İşte, divanın varoluş hikâyesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ses yarışmasında birinci olmuş.

Ses yarışmasında birinci olmuş.

9 Haziran 1952 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Bülent Ersoy, müzik hayatına özel ders alarak giriş yaptı. Küçüklükten beri müziğe ilgisi olan Ersoy, İstanbul Konservatuvarında iki ay eğitim aldıktan sonra eğitime devam etmedi. Melahat Pars ve Rıdvan Aytan'dan ders alan Ersoy, Özlem Aile Gazinosu'nda sahneye çıkmaya başladı. Üç ay boyunca assolist olarak sahne aldı. Ardından Sunar Konser Bürosu tarafından düzenlenen bir ses yarışmasında şansını denemek istedi ve yarışmada birinci oldu,1000 lira para ödülü kazandı.

Bir kadınla nişanlandığı fotoğraflar gündeme bomba gibi düşmüştü.

Bir kadınla nişanlandığı fotoğraflar gündeme bomba gibi düşmüştü.

2016 yılında Türk Sanat Müziği sanatçısı Onur Akay, Bülent Ersoy'un cinsiyet operasyonundan önce hiç görülmemiş fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı. Gündemde bomba etkisi yaratan fotoğrafta Ersoy, bir kadınla nişanlanmıştı. Bunun üzerine diva, Onur Akay'a 50 bin TL tazminat davası açmıştı. 2017 yılında yapılan ilk duruşmada takipsizlik kararı verildi, Ersoy da Akay'ı affetti. Dava böylece kapanmış oldu.

Asıl adı Bülent Erkoç’muş.

Asıl adı Bülent Erkoç’muş.

1974 yılında Maksim Gazinosu'nda sahneye çıkmaya başlayan Bülent Ersoy, gazinonun sahibi Fahrettin Aslan'ın kararı ile assolist olarak sahne almaya başladı. Divanın aslında Erkoç olan soyadı, Müjdat Gezen'in tavsiyesi ile Ersoy olarak değiştirildi. TRT'de de çok sayıda şarkı seslendiren Bülent Ersoy, günden güne popülerleşti.

Sahnede göğüslerini açınca hakkında soruşturma başlatılmış.

Sahnede göğüslerini açınca hakkında soruşturma başlatılmış.

1980 yılının ağustos ayında İzmir Fuarı'nda sahne alırken seyircilerin tezahüratından sonra göğüslerini açınca İzmir Cumhuriyet Savcılığı Bülent Ersoy hakkında soruşturma başlattı. Aynı yıl eylül ayında bir hâkime hakaret ettiği için tutuklanarak Buca Cezaevi'ne gönderildi ve 11 ay 20 gün hapis cezası aldı, 45 gün yattıktan sonra hapisten çıktı. Ardından Kuşadası'nda bir gazeteciye saldıran Ersoy, Söke Cezaevi'ne gönderildi ve 2 ay cezaevinde yattı. Ünlü sanatçının kadınlar koğuşunda yatması o dönem büyük tepki çekti. 12 Eylül darbesinin ardından 1981 yılında çıkartılan bir kanun, transseksüel sanatçıların sahneye çıkmasını yasakladı. Bu yasaktan elbette Ersoy da nasibini aldı. Neyse ki bu kanun, 8 Ocak 1988 tarihinde sona erdi.

Erkek kıyafetleri ile sahne almak zorunda kalmış.

Erkek kıyafetleri ile sahne almak zorunda kalmış.

Londra'da 14 Nisan 1981 tarihinde cinsiyet değiştirme ameliyatıyla kadın oldu. O yıllar Türkiye'de cinsiyet değişikliği tanınmıyordu, bu nedenle hukuken erkek sayıldı. 1983 yılında Danıştay, Bülent Ersoy'un gazinolarda yalnızca erkek kıyafetleri ile sahne alabilmesine izin verdi. Yasaklı olduğu senelerde Ersoy'a Avrupa ülkeleri vatandaşlık teklifinde bulundu. Pembe nüfus kağıdı ise yıllar sonra verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Çırpınırdı Karadeniz" şarkısını okumadığı için kurşuna dizilmiş.

"Çırpınırdı Karadeniz" şarkısını okumadığı için kurşuna dizilmiş.

Adana'da 1989 yılında konser esnasında seyircilerden biri Bülent Ersoy'dan 'Çırpınırdı Karadeniz' parçasını okumasını istedi. Ersoy parçayı okumayı reddedince seyirci tarafından kurşuna dizildi. Bir böbreğini kaybeden sanatçı, o günden itibaren tek böbrek ile yaşamına devam etti. 1995 yılında 'Benim Dünya Güzellerim' adında ilk albümünü çıkardı. Son olarak 2011 yılında 'Aşktan Sabıkalı' albümünü piyasaya sürdü.

Müzik doktoru unvanını almış ve sesi %100 kusursuz bulunmuş.

Müzik doktoru unvanını almış ve sesi %100 kusursuz bulunmuş.

Dünden bugüne çok sayıda albüm çıkaran ve birçok filmde rol alan Bülent Ersoy, her daim adından söz ettirmeyi başardı. Sanat hayatı boyunca sayısız ödüle layık görüldü. Japonya'da bir ses laboratuvarında gerçekleştirilen testte sesi %100 kusursuz bulundu.1997 yılında 'Uluslararası Montu Merid Müzik Doktoru' unvanını aldı.

Az kalsın hastanede rehin kalıyormuş.

Az kalsın hastanede rehin kalıyormuş.

Diva, Türkiye'de cinsiyet değiştiren ilk sanatçı. Türker İnanoğlu'nun anlattıklarına göre Bülent Ersoy ameliyat için Fahreddin Aslan'dan biraz para alıp İngiltere'ye gitti. Paranın tamamını alamadı çünkü o dönem yüklü miktar parayla yurt dışına çıkmaya izin yoktu. Ersoy'un annesi paranın kalanını göndermemesi için Fahreddin Aslan'ı ikna etti. Hastanede rehin kalan Bülent Ersoy'un imdadına yakın dostları yetişti ve ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleşti. Aksi takdirde hastanede rehin kalabilirdi!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
16
11
6
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
moonlight

bu kadar savaş çile çek ve sonra kalk tüm fikirleriyle sana ters düşen tiplerin kölesi ol .. bende şöyle düşünürüm o zaman seni fazla büyütmüşler ''yokluktan''

Deniz Usta

Millet anca Bülent'e köpek olsa da yaranamaz, senin gibiler kim ki oturduğu yerden onu linç ediyor ? Ondaki ses para sende yok, ahlak desen zaten oda yok ahl... Devamını Gör