Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu Etkinliği Arayanlara Özel! Trekking Yapılabilecek 17 Mekan

Hafta Sonu Etkinliği Arayanlara Özel! Trekking Yapılabilecek 17 Mekan

'Hafta içi çok yoruldum hafta sonu dinleneyim' diyenlerden misin? Bahar geldi, kuşlar uçuyor, çiçekler mis gibi kokuyor. Kendini dağa taşa atma vakti gelmedi mi sence? Hafta sonu eşini, dostunu, flörtünü kimi bulursan al götür. Hem sağlık hem gezi istiyorsan senin için seçtiğimiz bu mekanlardan birini seçmelisin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dupnisa Mağarası

1. Dupnisa Mağarası

Kırıklareli ilinde bulunan Dupnisa mağarası alt ve üst iki mağaradan oluşuyor. Mağaranın her iki tarafında da sarkıtlar vardır. Mağara yolundaki dereyi yürüyerek geçmek yolun en keyifli kısmı.

2. Yuvacık

2. Yuvacık

Kocaeli ilinde bulunan bu köyde, farklı yürüyüş rotaları bulunuyor. Oldukça keyifli orman yolunda yeşilliklerin içinde bir yürüyüş yaparak kendini daha iyi hissedebilirsin. Dere içinden devam eden bir yol olduğu için ıslanmayı göze alarak git. Menekşe Yaylası ve Serindere bölgelerini de gezebilirsin.

3. Likya Yolu

3. Likya Yolu

Dünyanın en uzun 10 yürüyüş yolundan birisidir. Fethiye'den Antalya'ya kadar uzanan bir yoldur. Ölüdeniz manzarası ile kendinizi çok farklı yerlerde hissedebileceğiniz bir yolculuk olacak.

4. Kaz Dağları

4. Kaz Dağları

Tabiat harikası olan bu alan Balıkesir'in Edremit ilçesinde yer alır. Derin kanyonları ve doğasıyla kendinize  'şehirde ne işim var?' sorusunu sorarak hayatınızı sorgulayacaksınız. İstanbul'a 5 saat mesafede bulanan bu ormanı hafta sonu planınıza dahil edebilirsiniz.

5. Belgrad Ormanı

5. Belgrad Ormanı

İstanbul'un kalbi, ciğeri olan ormanlık alan, şehirden sıkılıp hafta sonunu geçirmek için harika bir alan. Bir taraf orman diğer taraf koskoca bir deniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Erikli Şelalesi

6. Erikli Şelalesi

600 metre yüksekliğinde düzlük bir alandır. En büyük özelliği kıyısından yürürken Erikli deresinin üzerinde birçok şelale bulunmasıdır. Ağaçların arasına gizlenmiş şelaleleri acaba kimler bulabilecek? 😊

7. İğneada Longoz Ormanları

7. İğneada Longoz Ormanları

Görmediyseniz, duymadıysanız artık biliyorsunuz! Hemen bu hafta sonuna bir plan yapın ve sevdiklerinizle bu ormanda harika bir yürüyüşe çıkın. İstanbul'dan en fazla 4 saatlik bir yolun sonunda İğneada'ya ulaşabilirsiniz.

8. Palovit Kaçkarlar

8. Palovit Kaçkarlar

'Karadeniz fethine çıkmak, bulutlarda yürümek istiyorum' diyorsan. Kaçkarlar tam sana göre. Göklere doğru bir yürüyüş olsun istiyorsan burayı kesinlikle ilk sıraya koymalısın.

9. Kapadokya

9. Kapadokya

Ülkemizin en çok ziyaret edilen bu sevimli mi sevimli balonlu kentinde henüz yürüyüş yapmadıysan, parkurlardan birini seçip hemen başlayabilirsin.

10. Aladağlar

10. Aladağlar

Çıktıkça daha çok çıkasın geliyor, bitsin istemiyor ve orada kalmak istiyorsun. Eşsiz zirveleri ve buzul kayalıkları, mağaraları ve seni içine çeken bir yapısı var. Koş, hemen küçük bir çanta hazırla ve kendini doğaya bırak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Binkılıç Köyü

11. Binkılıç Köyü

Hemen çantanı hazırla, yürüyüş ayakkabılarını ayağına geçir ve harika bir maceraya hazırlan. İster derenin yanından devam eden yolu seç, istersen ormanın içinden devam et. Harika meyve ve ıhlamur ağaçlarına sahip olan bu köyü mutlaka görmelisin.

12. Kıbrısçık Yaylaları

12. Kıbrısçık Yaylaları

Bolu'da yer alan Ahşap yaylaları, orman manzarasıyla, baharın gelişiyle ve canlanan doğasıyla içini kıpır kıpır ettirecek bir sadeliğe sahip. Fotoğraf makineni yanına al ve her yerin orkidelerle kaplandığı bir dönemde kendini burada unut.

13. Uludağ

13. Uludağ

Bursa'da yer alır ve daha çok kış aylarında tercih edilir. Ha ben yazında giderim dersen sana haklı gerekçeler çıkartabiliriz. Küçük ve büyük zirveler sunan ve her mevsim ayrılmak istememize sebep olabilecek bir gezi olacaktır. Buzul göllerini ziyaret etmezseniz üzülüyorlar.

14. Nallıhan

14. Nallıhan

Ankara Beypazarı ilçesinde bulunuyor. Rahat yürüyüş alanı ve renkliliğiyle içini ısıtacak bir doğaya sahip. 'Ankara'da içim nasıl ısınır' demeyin. Çok sayıda yamaçlara sahip olan bu yerde maceraya atılmak oldukça keyif verecektir.

15. Gökçeada

15. Gökçeada

Dünyanın en sulak 4. adasını arıyorsan Gökçeada'ya gitmelisin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kaynaklar

16. Kaynaklar

Son dönemde popülerleşen yer İzmir Buca'da bulunuyor. Trekking parkurları bulunuyor ve çok sevimli bir alana sahip. Tırmanın, atlayın, zıplayın stres falan bırakmayın.

17. Nemrut Kalderası

17. Nemrut Kalderası

Tatvan ilçesinde yer alan Nemrut Kalederası, çok ilginç bir yapıya sahiptir. Volkan ve krater alanlarında trekking yapmak mümkün. Keşif yapmayı seviyorsan, koş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
12
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayşegül özdemir

bari kopyaladığın kaynağı da koysaydın be güzel insan. trekking yerleri yazınca googleda en başta bu çıkıyordu zaten :)

cezerye4

buralarda bi çiftli yapistirilmalık yerler.