Görüş Bildir
Haberler
Gülüşün Senin Hakkında Ne Söylüyor?

etiket Gülüşün Senin Hakkında Ne Söylüyor?

Easterling
28.04.2021 - 17:15

Gülüşün aslında sana ihanet edebilir ve gerçekte ne düşündüğünü gösterebilir. 

Sen de gülüşünün ne anlattığını öğrenmek istiyorsan, haydi testee...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu gülüşlerden hangisi sence senin gülüşüne daha yakın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Motive eden gülüş!

Motive edici gülümsemeler çok fazla duyusal uyarıcı içerir. Ağızdaki ve yanaklardaki kaslar, göz ve kaş bölgelerindeki kaslar aktive olur. Bu gülümseme, pozitif duyguları artırır ve davranışın daha iyi pekiştirilmesine yol açar. Örneğin, bir bebek beklenmedik bir şekilde annesine gülümsediğinde, annenin beynindeki dopamin ödül merkezlerini tetikler. (Dopamin kendini iyi hissettiren bir kimyasaldır.) Böylece anne bebeğinin görünürdeki mutluluğu için ödüllendirilir. İşte senin gülüşün de tıpkı bir bebeğin annesini mutlu etmesi gibi çevrendekileri mutlu ediyor.

Bağlılık, sadakat gülüşü!

İnsanlar başkalarına güven vermek, kibar olmak ve güvenilirlik, aidiyet ve iyi niyetleri iletmek için de gülümsemeleri kullanırlar. Bunun gibi gülümsemeler, sosyal bağlayıcılar olarak işlev gördükleri için 'bağlılık' gülümsemeleri olarak nitelendirilmiştir. Örneğin, nazik bir gülümseme genellikle şefkatin bir işareti olarak algılanır. İşte senin gülüşün de tam olarak bunları yansıtıyor: Güven, nezaket, aidiyet ve iyi niyet.

Hakimiyet gülüşü!

İnsanlar bazen üstünlüklerini göstermek, küçümseme veya alay etmek ve başkalarını daha az güçlü hissettirmek için gülümserler. Araştırmalar hakimiyet gülüşünün gerçekten bu şekilde işe yaradığını gösteriyor. Araştırmacılar baskın bir gülümsemeye maruz kalan insanların tükürüğünü test etti ve olumsuz karşılaşmadan sonraki 30 dakikaya kadar stres hormonu olan daha yüksek kortizol seviyeleri buldu. İşte senin gülüşünün insanlara verdiği mesaj da tam olarak bu şekilde.

Yalancı gülüşü!

Kusursuz bir yalan makinesi arıyorsanız, aslında bakmanız gereken yer o kişinin gözleri ya da yüzünün başka bir bölümü değildir. Tam olarak gülümsemesidir. Araştırmaya göre, en deneyimli kolluk kuvvetleri bile sadece 2 yalancıdan birini tespit edebiliyor. Senin gülüşün de biraz aldatıcı bir gülümseme. Bunu her zaman isteyerek yapmıyorsun ama küçük de olsa sürekli yalan söylemek zorunda kalıyorsun.

Hüzünlü gülüş!

İnsanoğlunun duygusal becerisi hayret vericidir. Böylece hem duygusal hem de fiziksel acının ortasında gülümseyebiliriz. Araştırmacılar, acılı süreçler geçiren kişilerin yüz ifadelerini izlediler ve sevdiklerinin yanındayken yalnız olduklarından daha fazla gülümsediklerini keşfettiler. İnsanların başkalarına güven vermek için gülümsemeleri kullandıkları sonucuna vardılar. Senin yüzünde de bu şekilde bir gülüş var. Taşıdığın bir hüzün var içinde ama sevdiklerinden güç alarak gülümseyebiliyorsun.

Kibar gülüş!

Kibar gülümsemeler, insanlar arasında belli bir mesafeyi korumamıza yardımcı olur. Gerçek duygularla ateşlenen sıcak gülümsemeler bizi başkalarına yaklaştırma eğilimindeyken, bu yakınlık her zaman uygun değildir. Pek çok sosyal durum, güvenilir bir arkadaşlık gerektirir, ancak duygusal yakınlık gerektirmez. Bu durumlarda araştırmacılar, kibar gülümsemenin samimi bir gülümseme kadar etkili olduğunu keşfettiler. Senin gülüşün de biraz bu yönde. Karşındaki insanla iyi bir iletişim kurmanı sağlıyor ama çoğu zaman bunun duygusal olarak bir anlamı yok.

Flörtöz gülüş!

Flört, psikoloji ve hatta diş hekimliği web siteleri, biriyle flört etmek için gülüşünüzü nasıl kullanacağınız konusunda tavsiyeler sunar. Bir çalışma, çekiciliğin büyük ölçüde gülümsemeden etkilendiğini ve mutlu, yoğun bir gülümsemenin 'göreceli olarak çekiciliği telafi edebileceğini' ortaya koydu. Senin yüzünde de flörtöz bir gülüş var. Her zaman karşındaki insanı etkilemek için yapmıyorsun bunu. Belki de daha çekici görünmek için yapıyorsun.

Utangaç gülüş!

1995'te sıkça alıntı yapılan bir çalışma, utangaçlıktan kaynaklanan bir gülümsemeye genellikle başın aşağı doğru eğilmesi ve bakışta sola kaymanın eşlik ettiğini buldu. Eğer utanıyorsanız, muhtemelen yüzünüze de daha sık dokunacaksınız. Sen de karakter olarak biraz utangaç bir yapıya sahipsin. Bu da gülüşüne yansımış belli ki.

Zorunlu gülüş!

Bu gülümseme, adını müşteriler ve koşullar nedeniyle kabine fıstık paketleri atmak istemelerine rağmen gülümsemeye devam etmeleri gereken uçuş görevlilerinden geliyor. Müşteri hizmetleri sektöründe çalışan yaklaşık milyonlarca kişiden biriyseniz veya işiniz düzenli olarak halkla etkileşimde bulunmanızı gerektiriyorsa, zorunlu gülüşü bu kadar sık kullanmayı yeniden düşünmek isteyebilirsiniz, çünkü bu sağlığınızı etkileyebilir. Yakın tarihli bir araştırma, işyerinde düzenli olarak mutluluk taklidi yapmak zorunda kalan kişilerin genellikle işten çıktıktan sonra yoğun stres ile mücadele etmekte güçlük çektiğini ortaya koymuştur. Bu zorunlu gülüş senin hayatında da fazla yer etmiş olabilir.

Gerçek zevkin gülüşü!

Bu otantik gülümsemeleri sizi güvenilir, özgün ve arkadaş canlısı gösterir. Bu gülümsemeye sahip olan insanların daha iyi müşteri hizmetleri deneyimleri ve daha iyi ipuçları ürettikleri görülmüştür. Daha uzun ömür ve daha sağlıklı ilişkilere sahip oldukları bir gerçektir. Senin gülüşün de böyle bir gülüş işte. Yüzündeki her kas bunun gerçek bir gülüş olduğunu biliyor ve karşındaki insan da bunu anlayabiliyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
316
162
57
55
20
20
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İdil

Bağlılık, sadakat gülüşü! Doğru ya iki kişi arasındaki bağa çok önem veririm

zmrt

-Röhaahhöhey!!! +Gülmeyi unuttuk be Hüseyin

Mustafa Karakoç

Bağlılık, sadakat gülüşü!