Görüş Bildir
Haberler
Gül Açtı Bülbül Öttü Erdoğan Ücretleri Açıklamadı: Asgari Ücret ve Bayram İkramiyesine Hazine Engeli İddiası!

Gül Açtı Bülbül Öttü Erdoğan Ücretleri Açıklamadı: Asgari Ücret ve Bayram İkramiyesine Hazine Engeli İddiası!

Salı akşamı herkes bayram ikramiyesi ve asgari ücret düzenlemesi beklerken, Erdoğan bu konulara hiç değinmedi. Daha önce de asgari ücret düzenlemesi ile ilgili çelişkili açıklamalar yapan Erdoğan'ın parti yönetimi ile Kabine arasında kaldığı iddia edildi. 

Erdoğan bir konuşmasında "İşçimizden esirgemeyiz" demişti

Sonrasında da yılsonunu işaret etmişti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Herkes bekledi ama açıklama olmadı

Herkes bekledi ama açıklama olmadı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yapılan son toplantısında salı günü Erdoğan kameralar karşısına geçtiğinde herkes asgari ücret ve bayramda emekliye verilecek ikramiyelere ilişkin açıklama beklerken, Erdoğan'ın konuşması bittiğinde bu konuda hiçbir şey söylenmemişti. 

Kabine sonrası “asgari ücret ve emekli bayram ikramiyeleri için açıklama” beklentisi oluştu. Ancak Erdoğan’ın toplantının ardından yaptığı konuşmada asgari ücrete ilişkin herhangi bir detay yer almadı. Demiryolu ve Kanal İstanbul projelerinden bahseden Erdoğan, konuşmasını 'umutsuzluk yok, gün gelir gül de açar, bülbül de öter.' diyerek bitirmişti.

Ankara kulislerine göre kabine ile parti yönetimi bu konuda ayrıştı

Ankara kulislerine göre kabine ile parti yönetimi bu konuda ayrıştı

Herkesin konuşmalarında geçmiş dönemde yılda birkaç kez yapılan asgari ücret artışları bulunurken, son dönemde yüksek enflasyon nedeniyle yapılan zammın birkaç ay içinde erimesiyle artış gelip gelmeyeceği tartışmaları yaşanıyor. 

Ak Parti'nin parti tarafında yapılan açıklamalarda, “asgari ücretle ilgili temmuz ayında bir düzenlemenin olacağı” izlenimini uyandırılırken, Ankara kulislerine göre kabine ile parti yönetimi bu konuda ayrıştı. Hükümet yönetimi yani kabinede zam yapılması halinde talep artışının enflasyonu yukarı yönde destekleyeceği görüşü hakim oluyor.

Zamlara ilişkin parti yönetimi ile kabine farklı görüşlerde

Zamlara ilişkin parti yönetimi ile kabine farklı görüşlerde

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, iktidar zam ile enflasyon arasında sıkıştı.

Partide, “vatandaştan enflasyonla ilgili çok sayıda şikâyet geldiği ve bu nedenle hem asgari ücrette hem de emeklilere verilen bayram ikramiyelerinde yeniden bir düzenleme yapılması gerektiği” vurgulanılırken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile birlikte kabinede enflasyon dengesi öne çıkıyor. Hükümet kanadında, yapılacak zamların enflasyonu yükselteceği ve “asgari ücret ve emekli ikramiyelerine bu yıl zam yapılmaması gerektiğine” vurgu yapılıyor. Ayrıca zammı, Hazine’de karşılayacak “bütçenin olmadığı” da belirtiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
5
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hazineden kendi ceplerine giren parada bütçe bol bol var ama emekliye 3 kuruş zam yapacaklar ve bunun şovunu bağıra bağıra yapacaklar. Kuru ekmeğe muhtaç kalın.

Ersin İdmanyurdu

Asgari ücrete zam yapmakta neden çekiniyorlar ki? ekonomi bi denge işi değil mi? ben olsam 15 000 ₺ yapardım. Ne olacak ki? 3 gün sonra domates 500 ₺ çıkar b... Devamını Gör

Resho

Erdoğan birşeyi yapmak isteyecek, arada kalacak ve siz de bunu yediniz öyle mi?