Görüş Bildir
Haberler
İkinci Zam Yapılacak mı? Erdoğan'dan Asgari Ücret Açıklaması

İkinci Zam Yapılacak mı? Erdoğan'dan Asgari Ücret Açıklaması

Batuhan
25.03.2022 - 12:12

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ikinci kez zam yapılıp yapılmayacağına yönelik tartışmalara ilişkin olarak yöneltilen ''Asgari ücrette yeni artış olur mu?'' sorusuna da ''Yıl ortasında bakılır, gerekirse işçimizden esirgemeyiz'' yanıtını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, ''NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'' için gittiği Belçika'dan dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Erdoğan, asgari ücrete ilişkin olarak, 'Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır' ifadesini kullandı.

"Üzerimize düşeni imkanlarımız ölçüsünde yapmaya devam edeceğiz"

"Üzerimize düşeni imkanlarımız ölçüsünde yapmaya devam edeceğiz"

'Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında NATO-AB ilişkilerini nasıl değerlendirirsiniz? Bu işgal bize neler gösterdi? NATO Genel Sekreteri 'Güvenliğimiz konusunda yeni bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Bu yüzden caydırıcılığımızı ve savunmamızı daha uzun vadede yeniden düzenlemeliyiz.' şeklinde açıklaması olmuştu. Bu yeni dönemde Türkiye’nin rolü konusunda neler söylersiniz? Bir de kimyasal ve nükleer silahların kullanımı konusunda dünya adeta diken üstünde, karşılıklı açıklamalar geliyor, bu konudaki görüşleriniz nedir?' soruları üzerine Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Her şeyden önce bu kriz iki hususu gözler önüne serdi. Bunlardan birincisi Avrupa güvenliğinin temel taşı, temel yapısı NATO'dur. Bunu çok açık, net olarak görmüş bulunuyoruz. İkincisi, Türkiye bölgesel güvenliğin temini için vazgeçilmez bir müttefiktir. Gerek ikili görüşmeler gerekse zirve toplantısı esnasında liderlerin birçoğu bunu dile getirdiler. 70 yıllık üyeliğimizde NATO'ya en kapsamlı katkıları veren Türkiye, müttefiklerden farklı olarak bunu her yönüyle karada, denizde, havada, siyasi etkinliklerinde ortaya koyan bir ülke oldu. İttifak dayanışması ruhuyla üzerimize düşeni imkanlarımız ölçüsünde yapmaya da devam edeceğiz. Bu süreci de Türkiye aynı kararlılıkla, güvenilirlikle yine sürdürüyor. Hatta bu konuda örnekliğini ortaya koyuyor. Bunu da bütün siyasi liderler olsun, komuta kademeleri olsun, bizimle paylaşıyorlar. Bunu da iftiharla gördük. Bundan dolayı da tabii memnuniyetimizi özellikle ifade etmek isterim. Diğer taraftan, kitle imha silahlarının kullanımını elbette insanlığa karşı işlenmiş suç olarak değerlendiriyoruz.'

"Enerjide çok daha farklı alanlar açılacak"

"Enerjide çok daha farklı alanlar açılacak"

Krizlerin dünyada güç dengelerini değiştirdiği belirtilerek 'Dünyada bir enerji sıkıntısı yaşanırken liderlerin Türkiye'ye ziyaretleri, bunların hepsini bir araya getirecek olursak Türkiye’nin 'enerji hub'ı olma hedefi vardı, bu hedefte mesafenin azaldığını söyleyebilir miyiz?' sorusunu da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İnşallah bu önümüze yeni kapılar açacak. Şu anda açıklamayacağım. İnşallah bu yaptığımız görüşmelerle birlikte önümüze enerjide çok daha farklı alanlar açılacak ve bunu duyduğunuzda 'Bu da nereden çıktı?' diyeceksiniz. Bu görüşmelerden inşallah şöyle dört dörtlük bir sonuç çıkacak. İlk görüşmeleri yaptık, inşallah arkadaşlarımız da görüşmeleri devam ettirecekler, bu görüşmelerin devamında da biz bunun açıklamasını yapacağız.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
23
19
5
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ortalık karışık

gidip alışveriş yapayım bari her halta yine zam gelecek

noragrey

Aynen kısır döngüye girdi daha bir halt olmaz bu ülke

İbrahim

2. değil 5. zammı da yapsan kurtarmaz artık milletin gözü açıldı artık

İbrahim

Haklısın kardeş aziz nesin in dediği gibi.....

Can Onur

Bu zamlar hep işverene kaçıyor. İnsanlar işveren deyince hep Sabancı / Koç vs. gibi şirketleri düşünüyor. Zorla dönen onlarca işletme var. Ciddi bir bölümü a... Devamını Gör

ortalık karışık

aaa işsizlik yoktu hani bu ülkede !!!!!!!!!!! iş beyenmeyen genç vardı hani!!!!!!!!