Görüş Bildir
Haberler
Göz Göre Göre: Otobüsün İkram Kabinine Konan Köpek Odin Havasızlıktan Can Verdi

etiket Göz Göre Göre: Otobüsün İkram Kabinine Konan Köpek Odin Havasızlıktan Can Verdi

Batuhan
22.09.2017 - 17:01 Son Güncelleme: 22.09.2017 - 22:21

Bursa'dan Kayseri'ye şehirlerarası otobüsle 'Odin' isimli 'Golden' cinsi köpeğiyle birlikte seyahat etmek isteyen 23 yaşındaki Merve Işıktaş, köpeğinin, firma yetkililerinin zoruyla koyduğu bagajda havasızlık sebebiyle öldüğünü öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikayet telefonu açtıktan sonra yaşadıklarını anlatan Işıktaş, 'Jandarma gecikince çirkinleşmeye başladılar ve 'Bir sürü insan ölüyor. Sen bir köpek için ağlıyorsun' dediler' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, İstanbul’da oturan Merve Işıktaş, yaz tatili için 1.5 yaşındaki 'Odin' isimli köpeği ile birlikte Bursa'ya gitti. Bulabildiği tek otobüs firmasına, 24 kilo ağırlığında bir buçuk yaşındaki ‘Odin’le birlikte seyahat etmek istediğini söylediğini ‘gerekli şartlar sağlandığında, veteriner kontrolünde uyutulduğu ve kafese konulduğunda’ kendisiyle seyahat edebileceği yanıtını aldığını aktaran Işıktaş, otogara geldiklerinde durumun değiştiğini anlattı.

‘Eskişehir’e gelene kadar sürekli tedirgindim’

‘Eskişehir’e gelene kadar sürekli tedirgindim’

Işıktaş şöyle devam etti: “Şoför, köpeğimi bagaja koymamı istedi. Bagajı reddettim. Bunun üzerine beni rahatlatmak için, ‘Sürekli bu şekilde hayvan taşıyoruz. Geçenlerde kuş taşıdık. Kedi taşıyoruz’ dediler. Büyük bagaja koyduğumuzda yolculardan birisi, ‘Burada erzak var ve erzakların olduğu yerde köpek istemiyoruz’ dedi. Buna yönelik muavin orta yolu bulmak için daha küçük bir bagaj gösterdi. Köpeğimin kafesiyle oraya sığmayacağını düşündüm. Sonrasında ikram kabini dedikleri yeri gösterdiler. Sürekli kuş, kedi gibi hayvanları burada taşıdıklarını belirttiler. Bu kabinin havalandırma aldığını söylediler. Köpeği oraya koyduk ama Bursa’dan Eskişehir’e gelene kadar sürekli tedirgindim. Eskişehir otogarında yolcu alınırken köpeğime iki dakika süreyle baktım, Köpeğimin daralıp, terlediğini gördüm. Şoföre inmek istediğimi ve köpeğimi bulunduğu yerden almak istediğimi söyledim”

'Sivrihasar’a geldiğimizde köpeğimin ölüsüyle karşılaştım'

'Sivrihasar’a geldiğimizde köpeğimin ölüsüyle karşılaştım'

Sivrihisar’da mola verdiklerinde ‘Odin’ i görebileceği yanıtını aldığını belirten Işıktaş, Sivrihisar’a gidene kadar şoförün yanında oturduğunu ve içinin rahat olmadığını tekrarladığını kaydetti.

“Sivrihasar’a geldiğimizde köpeğimin ölüsüyle karşılaştım. Firmayı aradığımda suçu önce bana atmaya çalıştılar. Sürekli hayvan taşıdıklarını, o hayvanlara bir şey olmadığını köpeğimde problem olduğunu söylediler. Köpeğim zaten otobüse binmeden önce veteriner kontrolünden geçti” diyerek sözlerine devam eden Işıktaş, şikayetçi olmak için jandarmayı aradığını, firma görevlilerinin jandarmayı beklemeyi kabul ettiğini söyledi.

'Bir köpek için ağlıyorsun'

'Bir köpek için ağlıyorsun'

Işıktaş, şöyle devam etti: “Jandarma gecikince çirkinleşmeye başladılar ve ‘Bir sürü insan ölüyor. Sen bir köpek için ağlıyorsun. Hepimiz bunun için bekliyoruz. İşimiz, gücümüz var’ dediler. Firmaya da bunu ilettiğimde aynı şeyi söylediler; ‘Bir sürü asker, Müslüman ölüyor. Sen bir köpek için insanları alıkoyuyorsun’ denildi. Jandarma geldiğinde şoför ve muavinin köpek bilgileri alındı. Onlar sonra yola devam etti. Ben de ifade verdikten sonra Sivrihisar Belediyesi ekipleri geldi. Köpeğimin kireçlenip gömülmesi gerekiyormuş. Bu şekilde yaparak gömdük. Sonrasında Kayseri’ye döndüm. Olayla ilgili suç duyurusunda bulundum.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suç duyurusunda bulundu

Suç duyurusunda bulundu

Merve Işıktaş, daha sonra savcılığa yaptığı suç duyurusunun 'mala zarar vermek' olarak işlem gördüğünü, ilk duruşmanın ardından durumu öğrendiğini, manevi tazminat davası da açacağını, kazanması haline 1 kuruşuna dokunmadan bir barınağa bağışlayacağını ya da sokak hayvanları için bir kliniğe fon olarak vereceğini söyledi. Işıktaş, 'Artık başka hayvanlar zarar görmesin. İnsanlar köpeğin, kedinin, kuşun nefes aldığının farkına varsın. Köpek sahiplerinin de seyahat etmesi gerekiyor. Buna göre otobüslerde bir bölüm olsun” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2150
1040
323
98
47
30
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Başar Demirsoy

Millet kadın suçlu vs. demiş. Ben de kedimle 4 kere yolculuk yaptım. Çok sıkıntılı bir süreç. Hayvanlar konusunda zerre hassasiyetleri yok otobüs firmalarını... Devamını Gör

Kubilay Bozkurt

hocam kafese ve boyuta bakarmısınız. bu normalmi. ben o kafesi görünce zaten kızdım yani otopsi falan görse belki korkudan dahi zarar görmüş olduğu çıkar ort... Devamını Gör

Kadriye Akay

ahh yavrum benim ahh içim o kdr çok acıdı, kalbim o kdr çok sızladı ki, nasıl kıydınız bu güzelliğe? 😪 insan nsl bu kdr vicdansız nsl bu kdr vurdumduymaz ola... Devamını Gör

carmenta1

sahibi için kullandığın kelimeye sonuna kadar katılıyorum...esas suçlu o!! nasıl da tatlıymış kuzum..gerçi hepsi çok güzel çok tatlı....

blackumbrella

Türkiye'nin özeti ''Bir köpek için ağlıyorsun.'' Vicdandan yoksun insanlara laf bile anlatamazsın.