Görüş Bildir
Haberler
Gökhan Töre'ye Saldıran Sanığa 48 Yıla Kadar Hapsi İstemi!

Gökhan Töre'ye Saldıran Sanığa 48 Yıla Kadar Hapsi İstemi!

coşkun ören
08.12.2015 - 19:10

Gökhan Töre'ye Saldıran Sanığa 48 Yıla Kadar Hapsi İstemi!

Savcı, mütalaasını mahkemeye sundu

Duruşma savcısı Ali Kaya esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Duruşma Savcısı Ali Kaya mahkemeye sunduğu mütaalasında olayın şöyle geliştiğini belirtti: Olay tarihinde sanık Korhan Bahadır, Şişli'de bulunan bara eğlenmek için gitti. Sabaha karşı 05:40'a kadar eğlenen Korhan Bahadır bilinmeyen kişilerle tartıştı, bu tartışmanın devamında silahını çekerek rastgele ateş etti. Tartışma ile ilgisi olmayan Korhan'ın arkadaşları ile eğlenmekte olan mağdurlar kaçmaya başladı. Ancak seken kurşunların isabet etmesi sonucu mağdurlar yaralandı. Sanık Bahadır'ın silahından çıkan kurşunların sekmesi sonucu mağdurlardan Mahir Arslan ayağından, Burkay İsen sol ayağından, Hüseyin Kanat sol omzundan, Taner Yalçın sol elinden, Kadir Can İpekçi omzundan, Gökhan Töre de boynundan yaralandı. Töre, olayın ardından hastaneye kaldırıldı, Töre'ye isabet eden kurşun hastanede çıkarıldı. Gökhan Töre ve Kadir Can İpekçi hayati tehlike geçirmeyecek ancak basit tıbbi tedavi ile de iyileşemeyecek şekilde yaralandı. Diğer mağdurların silahla ancak basit tıbbi müdahale ile iyileşecek şekilde yaralandı. Sanık işyeri güvenlik kameralarından yararlanılarak kimliği tespit edildi. Ancak uzun süre kaçak olduktan sonra yakalandı.

Savcı: Gökhan Töre'ye yönelik eylem, öldürmeye teşebbüs niteliğindedir

Savcı mütalaasında, olayın gelişi dikkate alındığında sanığın kapalı bir mekanda rastgele ateş etmek suretiyle kastını belli ettiği, benzer olaylarda kendi sabıkası dikkate alındığında ateş edince başkalarının ölebileceğini düşünebilecek durumda olduğunu kaydetti.

Savcı, bunu umursamayan sanığın ateş ederek işyerinden kaçtığı, bir süre sonra burada ateş edilen silah olduğu söylenerek diğer sanık tarafından polise bir tabanca teslim edildiği ifade edildi. Sanık Korhan'ın olayda kullandığı silahında ruhsatsız olduğu da belirtilen mütalaada Sanık Korhan Bahadır'ın mağdurlar Gökhan Töre ve Kadir Can İpekçi'ye yönelik eyleminin 'adam öldürmeye teşebbüs' niteliğinde olduğu kaydedildi. Diğer mağdurlara yönelik eylemin ise 'silahla yaralama' niteliğinde olduğu belirtildi.

Sanık Bahadır'ın 48 yıla kadar hapsi istendi

Mütalaada, Sanık Korhan Bahadır'ın 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' ve 'Kasten yaralama' suçlarından 24 yıldan 48 yıla kadar isterken, diğer sanık Hasan Kutlu'nun 'Suçluyu kayırmak için yalan tanıklık' suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapsi talep edildi.

Sanık ve avukatlarına mütaalaya yönelik savunmalarını hazırlaması için süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Serpil KIRKESER / İstanbul - DHA

Kaynak: http://www.fanatik.com.tr/2015/12/08/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın