Görüş Bildir
Haberler
Göbek Tipine Göre Ondan Nasıl Kurtulacağını Söylüyoruz!

Göbek Tipine Göre Ondan Nasıl Kurtulacağını Söylüyoruz!

Farklı birçok diyet ve egzersiz uygulamamıza rağmen bazen o göbek oradan gitmiyor. Ne yapsak ne etsek de kurtulamıyoruz. İşte bu göbekten kurtulamamamızın bir sebebi olabilir. Bunun tanısı için mutlaka doktora başvurmanız ve uygun olan tedavi sürecine bir an önce başlamanız gerekir.

Doğru tedaviyle göbeğinizden kurtulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anne Göbeği

1. Anne Göbeği

Hamilelikte bedenlerimiz değişir ve çok fazla yağ depolarız. Doğumdan sonra, göbek hala yerinde duruyor olabilir. Kaybetmek istiyorsanız, mümkün olan en kısa sürede egzersiz yapmaya başlamalısınız.

2. Egzersiz olarak gebelikte olduğu gibi en çok önerilen ve en kolay egzersiz yürüyüştür.

2. Egzersiz olarak gebelikte olduğu gibi en çok önerilen ve en kolay egzersiz yürüyüştür.

Günde yarım saat orta tempoda yürüyüş yeterlidir. Bunun yanı sıra karın kaslarının güçlenmesi için günde 1 kere yapabildiğiniz kadar mekik çekmek karın bölgesinin sıkılaşmasına çok faydalı olacaktır. Uzmana danıştıktan sonra koşuya ve daha ağır egzersizlere başlayabilirsiniz.

Tabii anne göbeğini kıskanıp balkon sallandıran beyler de var:

3. Alkol göbeği

3. Alkol göbeği

Hepimiz çok fazla alkol tüketiminin kilo alımına sebep olduğunu biliyoruz. Ayrıca düzenli alkollü içki tüketen insanlar büyük tümörler geliştirmeye eğilimlidirler. Alkollü içeceklerin kalori bakımından yüksek olduğu ve vücudumuzda sindirimi bozduğu da doğrulanmıştır. Bu problemle başa çıkabilmek için öncelikle alkolü sonsuza dek bırakmalısınız.

Alkol ayrıca,

Alkol ayrıca,

midenin iç yüzeyini kaplayan bölümü tahriş eder ve buna bağlı olarak gastrit’e yol açar. Mide zarında yırtıklar oluşup mide ve yemek borusunda iç kanamalar meydana getirir. Yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreas kanserlerine neden olabilir. Aşırı alkol kullanımı kanser riskini büyük oranda artırır.

4. Stres Göbeği

4. Stres Göbeği

Uygun sürede ve kalitede bir uykuya sahip olmayan insanlar, obeziteye diğerlerine göre daha eğilimlidir. Stresin ve kalitesiz uykunun bedenlerimizi etkilediği ve karnımızdaki yağların ortaya çıkmasına neden olduğu doğrulandı. Günde en az 8 saat uyku önerilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Stresi azaltmak için yoga gibi rahatlatıcı etkinlikler yapmaya başlamalısınız.

Stresli insan yorgun, bitkin ve enerjisi tükenmiş olduğundan ya çok fazla uyur ya da hiç uyuyamaz. Bu durum uykusuz kalmaya ya da zamanlı zamansız uyumaya neden olmaktadır. Ayrıca bu durum reflü, ünser başta olmak üzere hazımsızlığa, yutkunmada zorluğa, mide bulantısına, iştahsızlığa da neden olmaktadır.

5. Hormonal göbek

5. Hormonal göbek

Obezitenin en yaygın nedenlerinden biri hormonal dengesizliktir. Uzmanınızın uygun gördüğü egzersiz ve diyeti uygulamanıza rağmen hala kilo aldığınızı fark ederseniz, doktorunuza danışıp sorunun neden kaynaklandığını bulmalısınız.

Hormonal belirtiler ayrıca,

srv.onedio.com

Uyku bozuklukları, duygusal değişimler, anksiyete ve depresyon, sürekli sivilce problemi, göbek yağları ve sürekli kilo almak, kas kütlesinin azalması, terleme, unutkanlık, açlık krizleri, sindirim problemleri, sürekli yorgunluk, baş ağrısı ve migren, sıcak basması ve gece terlemeleri gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

Hormonal dengesizliklerle ilgili daha fazla bilgi için içeriğe göz atabilirsiniz:

6. Şikinlik göbeği

6. Şikinlik göbeği

Bazı yiyecekler veya bakteriler, sindirim bozukluklarına ve midede şişkinliğe neden olabilir. Sindirim sistemini düzenlemeniz için uzmanlar bol su içmenizi ve probiyotik kullanmamanızı tavsiye eder. Eğer bu öneri size yardımcı olmazsa doktorunuza danışmanız gerekir.

Doktorunuzun bu konuyla ilgili önerilerine uyun.

Şişkinliğin nedenini bulun ve bu sorunu çözmek için gerekeni yapın. Daha sonra düzenli bir antrenman planına başlayın ve uygun bir diyet uygulayın.

Şişkinlikle birlikte gaz problemleri yaşıyorsanız bu önerileri gözden geçirebilirsiniz:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
56
16
10
9
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan Candemir

ha yedim de götüm göbeğim büyüdü, manda gibi de yattım spor neyin hak getire göbeği yok yani.. bunlar hep stresten , alkolden..

fernwehisch

20 yaşındayım bende anne göbeği var aq

Aşkito muyum ben

Dogurmadan anne göbeği sahibi olmuşum kaderin boylesine yazıklar olsun. Göbeğimde kocaman bir B harfi ile dolaşıyorum.