Görüş Bildir
Haberler
Girişimciler İçin En İyi Bulut Sunucu Hizmetleri

Girişimciler İçin En İyi Bulut Sunucu Hizmetleri

Fatih Üstün
13.05.2016 - 14:13

Bulut Sunucu Hizmetleri

Bulut Sunucu Hizmetleri

Son yıllarda klasik barındırma (hosting) hizmetleri yerini bulut sunuculara (cloud server) bırakıyor. Bunun en büyük sebebi ölçeklenebilir ve uygun maliyet. Ne kadar kullanırsanız, o kadar ödüyorsunuz. Bulut sunucuların esnekliği belirli dönemlerde daha fazla trafiğe ihtiyaç duyan ya da düzenli bir trafik artışı olan web siteleri için çok büyük kolaylık sağlıyor. Bunun yanında, artan rekabet ile gerileyen fiyatlar sayesinde bugün neredeyse sıradan bir barındırma (hosting) ücreti ödeyerek kendinize ait bir bulut sunucu sahibi olabiliyorsunuz. Üstelik neredeyse tüm hizmet sağlayıcılar WordPress kurulumu gibi çok kullanılan işlemleri birkaç saniye içinde otomatik olarak yapan araçlara sahipler. 

Bu makalede sizler için bulut sunucu kiralayabileceğiniz en iyi ve en büyük firmaları, avantaj ve dezavantajlarıyla birlikte sunacağım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Microsoft Azure

Microsoft Azure

Microsoft uzun zamandır Azure servisi ile bulut teknolojilere çok ciddi yatırım yapıyor ve bu akımın öncülerinden. Microsoft bulut sunucu tarafında pek çok avantajı barındırıyor ama bunların en başında Türkçe desteği geliyor. Ayrıca Microsoft hem Türkçe hem de İngilizce dokümantasyon tarafında da açık ara önde. 

Microsoft Azure hizmetinin diğer bulut sunucu hizmet sağlayıcılarından ayrıldığı bir diğer nokta da pek çok çözüm ortağı ile hizmet vermesi. Bu da dilediğiniz zaman hizmet aldığınız çözüm ortağından teknik destek alabilmeniz anlamına geliyor ki eğer bulut sunucular konusunda çok tecrübeli değilseniz bu çok büyük bir avantaj.

Bu noktada Microsoft Azure servisi için Euro Cloud Awards'ta en iyi bulut servis sağlayıcı seçilen Limonhost çözüm ortağını öneririm. Limonhost Hosting adını yeni yeni duymaya başladığımız ancak verdiği hizmet kalitesiyle adından sıkça söz ettiren bir hizmet sağlayıcı ve Microsoft Azure hizmetini Türkiye'de en iyi uygulayanlardan.

Google Cloud

Google Cloud

Google da verdiği kapsamlı hizmetlere bulut sunucu servisini ekledi ve bu konuda oldukça iddialı atılımlarda bulundu. Elbette Google ismi bile başlı başına bir güven teşkil ediyor, ancak Google henüz bulut sunucu hizmetinde yeterinde kullanıcı dostu olmaktan uzak. Bunun sebebi Google Cloud hizmetlerinin şu an için daha büyük ölçekli firmalara uygun olması. Eğer gerçekten büyük bir trafiğe ihtiyacınız ve iyi bir teknik ekibiniz varsa, bütçe konusunda de sıkıntınız yoksa Google Cloud hizmetini değerlendirebilirsiniz. 

Google Cloud'un Türkçe desteğinin bulunmaması, çevrim içi teknik desteğin ücretli olması ve dokümantasyon konusunda da rakiplerinden geri kalıyor olması maalesef Google Cloud seçeneğini ülkemiz girişimleri için dezavantajlı konuma getiriyor.

Amazon Web Services

Amazon Web Services

Bir e-ticaret platformu olarak bilinen Amazon, aslında uzun zamandır Amazon Web Services (kısaca AWS) adıyla bulut sunucu hizmeti veriyor ve bu konuda oldukça iddialı. Dokümantasyon tarafında oldukça kuvvetli olan AWS maalesef Türkçe destek sunmuyor. AWS ile sadece bulut sunucu kiralamaktan öte, sorgu başına ücret ödemeye kadar esnek seçenekler mevcut ancak sürprizlerle karşılaşmamanız için ne yaptığınızı tam olarak bilmiyorsanız bu şekilde bir ödeme opsiyonunu tercih etmemenizi öneririm. AWS bulut sunucu hizmet konusunda oldukça deneyimli ve çok kapsamlı, esnek hizmetleri bulunuyor. Fakat bu da, karışık bir kontrol paneli ve karmaşık bir yapı olarak bir handikapa dönüşüyor. 

Eğer gerçekten esnek bir yapıya ihtiyacınız varsa ve İngilizce ile bir sorununuz yoksa, AWS sizin için uygun çözüm olabilir.

Digital Ocean

Digital Ocean

DigitalOcean arkasında Microsoft, Google ve Amazon gibi çok büyük servis sağlayıcılar olmasa da iyi hizmet sunan büyük bir servis sağlayıcı. Bulut sunucular konusunda uzmanlaşan DigitalOcean, esneklikten uzak ancak yalın bir arayüz sunuyor. Maalesef DigitalOcean da Türkçe desteği sunmuyor. 

Eğer uygun fiyatlı basit bir çözüm arıyorsanız, esnekliğe ve Türkçe teknik desteğe de ihtiyacınız yoksa DigitalOcean bulut sunucu hizmeti sizin için uygun olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın