Görüş Bildir
Haberler
Gerekçe Su Kaynaklarını Tüketmeleri: Avustralya'da 10 Bin Deve Helikopterlerden Vurularak İtlaf Edilecek

etiket Gerekçe Su Kaynaklarını Tüketmeleri: Avustralya'da 10 Bin Deve Helikopterlerden Vurularak İtlaf Edilecek

Batuhan
07.01.2020 - 22:16

Avustralya'nın kontrol altına alınamayan yangınlardan ve kuraklıktan etkilenen Güney Avustralya eyaletinde, su kaynaklarını tükettiği gerekçesiyle yaklaşık 10 bin yabani devenin helikopterlerden ateş edilerek itlaf edileceği açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralya basınında yer alan haberlere göre, eyaletin kuzeybatısındaki Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) bölgesinde yerel yöneticiler, su kaynaklarına akın ederek yerleşim yerlerine zarar verdiğinden şikayet ettikleri yabani develerin toplu halde itlaf edilmesine onay verdi.

"Develer evlerin etrafına geliyor ve klimalardan su içmeyi deniyor"

"Develer evlerin etrafına geliyor ve klimalardan su içmeyi deniyor"

Çeşmelerle su depolarının da aralarında bulunduğu ellerindeki tüm su kaynaklarına ihtiyaç duyan yerel halk, hayvanların topluluklarına girmesinden ve zarara yol açmasından şikayet ediyor.

The Australian gazetesine konuşan APY idaresinin yönetim kurulu üyelerinden Marita Baker şunları ifade etti:

'Sıcak ve rahatsız koşullarda sıkışıp kalmış durumdayız, rahatsız hissediyoruz çünkü develer çitleri yıkıp içeri giriyor, evlerin etrafına geliyor ve klimalardan su içmeyi deniyor.'

"Yılda bir ton karbondioksitin etkisine eşdeğer metan salıyorlar"

"Yılda bir ton karbondioksitin etkisine eşdeğer metan salıyorlar"

Bu hayvanlar aynı zamanda sera gazı salımıyla ilgili endişeler nedeniyle de avlanacak çünkü gazeteye göre bu hayvanlar yılda bir ton karbondioksitin etkisine eşdeğer metan salıyor.

Güney Avustralya Çevre ve Su Bakanlığı sözcüsü, deve sayısındaki artışın bölgede pek çok soruna sebep olduğunu belirtti.

"Aileler ve yerleşim yerleri için de tehlike arz ediyor"

"Aileler ve yerleşim yerleri için de tehlike arz ediyor"

Güney Avustralya Çevre ve Su Departmanı, binlerce devenin altyapıda büyük hasara yol açtığını, aileler ve yerleşim yerleri için de tehlike arz ettiğini söyledi.

Develerin bazılarının susuzluktan öldüğünü ya da su kaynaklarına erişmek için birbirini ezdiğini aktaran sözcü, 'Bazı durumlarda hayvan leşleri, önemli su kaynaklarını ve kültürel alanları kirletiyor.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Operasyonunun beş gün sürmesi planlanıyor

Operasyonunun beş gün sürmesi planlanıyor

Ülke genelindeki toplam sayısının 1,2 milyon olduğu tahmin edilen deve sayısını kontrol altına almak için yürütülecek operasyonunun beş gün sürmesi planlanıyor. ABC News'in haberine göre hayvanların ölüleri yakılarak ya da gömülerek ortadan kaldırılmadan önce kurumaya bırakılacak.

Peki bu develer nereden geldi?

Peki bu develer nereden geldi?

Develer Avustralya'ya 19. yüzyıl boyunca Hindistan'dan ve Afganistan'dan getirildi ve bu hayvanlar ulaşım ve inşaatlarda kullanıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2114
536
387
245
60
28
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Su içiyor diye hayvan vurulur mu ruh hastası mısınız amk!

Büşra Mescioğlu

Ee nerede kaldı hayvan sevgisi? Koala önemli de deve değil mi? Ne kadar embesil insanlarsınız ya. 4 aydır yetkililerin ihmalkârlığı ve aptallığı yüzünden yan... Devamını Gör

E insanları öldürün onlarda tüketiyor su kaynaklarını . Bu nasıl bir kendini bilmezlik arkadaş. 500 milyon hayvan yangında ölmüş yetmiyor birde siz kendi ke... Devamını Gör