Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Olduğuna İhtimal Dahi Vermeyeceğiniz, Duyunca Gözlerinizi Yuvalarından Fırtlatacak 15 Enteresan Olay

Gerçek Olduğuna İhtimal Dahi Vermeyeceğiniz, Duyunca Gözlerinizi Yuvalarından Fırtlatacak 15 Enteresan Olay

Sheida
05.05.2019 - 22:05

Bilim kurgu filmlerinde görseniz bu kadarı da fazla ama diyip gülüp geçeceğiniz ama tarihte harbi harbi yaşanmış bu garip olayları sizin için derledik. İyi şaşırmalar! :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Resmi demiryolu çalışanı Maymun Jack

1. Resmi demiryolu çalışanı Maymun Jack

1880'lerde Afrika'da, Jack adında bir maymun tren istasyonunda çalışan James isimli işaret memuruna asistanlık yapıyordu. James'in iki bacağı da ampüte edilmişti bu yüzden maymun Jack ona yardım ediyordu. 

Bir gün yolcular istasyonda bir maymun çalıştığını görünce yetkililere bildirdiler. Resmi bir soruşturma başlatıldı ve yetkililer Jack'in resmi bir çalışan olabilmesi için yeterince nitelikli olup olmadığından emin olduktan sonra Jack günde 20 sent kazanan resmi bir çalışan oldu. Çalıştığı 9 yıl boyunca da tek bir hata bile yapmadı.

2. Bir zamanlar Mısır'da mumya satın almak oldukça kolaydı.

2. Bir zamanlar Mısır'da mumya satın almak oldukça kolaydı.

11. yüzyılda, bilim insanı ve doktor Avicenna mumyaların bazı hastalıkların tedavisinde kullanılabileceğini öne sürdü. Ancak Avicenna'nın bilimsel makalelerini çeviren kişi yaptığı çeviri hatasıyla mumyalara sahip olmanın sağlık getirdiğini yazdı. Bu yüzden 15. yüzyılda Mısır'da mumya cesetler satılmaya başlandı. 

20. yüzyıla kadar bu moda devam etti.

3. Dünyanın en uzun konseri

3. Dünyanın en uzun konseri

2001 yılında Almanya'daki Aziz Burchard Kilisesi'nde John Cage'in As Slow As çalınmaya başlandı. 

Orijinal versiyonu 20 dakika süren parçayı 639 sene sürecek şekilde düzenlemeye karar verildi. ve 2640 yılına kadar sürecek şekilde ayarlamalar yapıldı. Tarihteki en uzun konser olarak düşünülüyor.

4. 2. Dünya Savaşı'nın hala bitmediğini düşünerek teslim olmayı reddeden Japon gerilla

4. 2. Dünya Savaşı'nın hala bitmediğini düşünerek teslim olmayı reddeden Japon gerilla

1945 yılında, 2. Dünya Savaşın'da Filipinlerde bir ormanda saklanmakta olan Japon askeri Hiroo Onoda savaşın bittiğine dair bir mesaj aldı. Ancak Onoda bunun düşmanın bir oyunu olduğunu düşünüp yanındaki 3 askeriyle birlikte mücadelesine devam etti. 

2 asker evine dönebilirken 1 tanesi hayatını kaybetti ve Hiroo o ormanda yaklaşık 30 sene tek başına yaşadı. 1974 yılında yetkililer tarafından bulundu ve etrafı sarıldı. Filipinli askerleri öldürmesine rağmen, koşullar göz önünde bulundurularak ölüm cezasından kurtuldu ve evine döndü.

5. Fırtına bulutuna takılan paraşütçünün mucizevi kurtuluşu

5. Fırtına bulutuna takılan paraşütçünün mucizevi kurtuluşu

2007 yılının Şubat ayında 35 yaşındaki Ewa Wisnierska Avustralya'da yapılacak yamaç paraşütü şampiyonasına hazırlanıyordu. Uçuş sırasında yaklaşık 10 bin metreye yükselirken kendisini bir fırtına bulutunun içinde buldu. Aşırı soğuk ve oksijen yetersizliğinden dolayı bayıldı.

40 dakika sonra paraşütü alçalmaya başladı. Kendine gelmeye başladığında yaklaşık 7 bin metre yükseklikteydi. Buluttan çıkıp küçük bir çiftliğe güvenle inmeyi başardı. Bütün olanlara rağmen hayatta kalmayı başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uçağını New York'ta bir sokak ortasına indiren adam

6. Uçağını New York'ta bir sokak ortasına indiren adam

Amerikalı pilot Thomas Fitzpatrick tam iki kez uçağını başarılı bir şekilde New York sokaklarına indirmeyi başardı. İlkini 30 Eylül 1956 yılında, bir barda New Jersey'den New York'a 15 dakikada seyahat edebileceği konusunda girdiği iddia sonucunda yaptı. Uçağı çaldıktan sonra New York'a uçtu ve iddiayı kazanarak 100 dolar kazandı. 

2 sene sonra başka bir barmen Thomas'ın hikayesine inanmayıp tekrar iddiaya tutuştu bu yüzden de Thomas bir kere daha uçak çalıp aynı şekilde New York sokaklarına tekrar iniş yaptı. Ancak 2. uçuşundan sonra 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

7. Anime karakterine aşık olan penguen

7. Anime karakterine aşık olan penguen

2007 yılında, 11 yaşındaki Grape-kun isminde bir penguen ve hayat arkadaşı Midori Japon Tobu Hayvanat Bahçesi'ne getirildi. Çift 10 yıldır birlikteydi ancak Midori onu daha genç bir penguen için terk etti. 

Ancak 2017 yılının Nisan ayında, ziyaretçilerin dikkatini çekebilmek için Grape-kun'un bulunduğu yere Kemono Friends karakteri olan insan biçimindeki Humboldt pengueni maketi konuldu. Grape-kun ona ulaşabilmek için saatlerini harcıyordu. Ancak daha sonra bazı sağlık problemleri nedeniyle hayatını kaybetti.

8. Şikago'nun birkaç metre yükselmesi

8. Şikago'nun birkaç metre yükselmesi

Şikago oldukça alçak ve bataklık bir alanda bulunduğu için geçmişte yağmur yağdığı zaman sokaklarda yürümek neredeyse imkansızdı. 1856 yılında yerel yetkililer bütün şehri yerinden yükseltmeye ve yeni bir kanalizasyon sistemi kurmaya karar verdi. 

1860'larda, mühendisler kaldıraçlar yardımıyla bazı kaldırımları ve binaları yükseltebildiler. Şaşırtıcı bir şekilde günlük hayatı olumsuz etkileyen hiçbir şey yaşanmadı yani işçiler bir dükkanı kaldırırken müşteriler her şey normalmiş gibi alışverişlerini yapmaya devam ettiler.

9. 33 yıl boyunca bulduğu taşlarla kendine şato inşa eden postacı

9. 33 yıl boyunca bulduğu taşlarla kendine şato inşa eden postacı

Fransız postacı Ferdinand Cheval posta getirip götürdüğü sırada sıra dışı taşlar topluyordu. 1879 yılında başlayarak 33 yıl boyunca topladığı taşlarla kendine bir şato inşa etti. Daha sonra ise 1912 yılında bitirdiği şatoya gömülmeyi vasiyet etti. Ancak bu Fransa'da yasak olduğu için 8 yılını daha yerel mezarlıkta kendine bir anıt mezar inşa etmek için harcadı. 

Yetenekli adam anıt mezarını inşa etmeyi bitirdikten 1 yıl sonra, 1924 yılında hayata gözlerini yumdu. Her iki eseri de kültürel miras listesine girdi.

10. İnsan gibi konuşan fok balığı Hoover

10. İnsan gibi konuşan fok balığı Hoover

1971, Boston'daki bir akvaryum Scottie Dunning isimli bir adam tarafından büyütülen bir fok balığını sahiplendi. Adam birkaç ay boyunca fok balığıyla yaşadı ve ona Hoover ismini koydu. Hoover insan konuşmalarını taklit etmeyi öğrendi. Kelime dağarcığı her ne kadar kısıtlı olsa da bir insana ona yaklaşmasını ve adını söylemesini isteyebiliyordu. Ayrıca 'git buradan' demeyi de öğrenmişti. 

Akvaryum tarafından ilk sahiplendiğinde 5 yıl boyunca konuşmayı kesti. Akvaryuma alıştığı zaman ise tekrar konuşmaya başlamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yaklaşık 40 yıldır sürekli olarak insanları korkutan adam

11. Yaklaşık 40 yıldır sürekli olarak insanları korkutan adam

David Johnson, San Francisco'da yaşıyordu. 1980 yılında para kazanabilmek için sıra dışı bir yola başvurdu. Dalların arasına saklanıp insanların oradan geçmesini bekler ve garip sesler çıkararak onları korkuturdu. David tam 40 yıldır bu işi yaparak yılda 60 bin dolar para kazanıyor.

12. 120 yıldan fazladır gölün üzerinde yüzen kütük

12. 120 yıldan fazladır gölün üzerinde yüzen kütük

Oregon'da bulunan kriter gölünün üzerinde 120 yıldan fazladır yüzen bir kütük bulunuyor. Jeolog Joseph S. Diller tarafından 1896 yılında keşfedilen kütük o günden bu yana göl çevresinde geziniyor. Yaklaşık 9 metre uzunluğundaki kütük her zaman dikey olarak geziniyor ve bir kişiyi üstünde taşıyabilecek kadar da dayanıklı. 

Muhtemelen bu kütük bir heyelandan sonra suya düştü ve su çok soğuk olduğu için parçalanmadan korunabildi. Uzmanlar kütüğün yaklaşık 450 yaşında olduğunu ileri sürdü.

13. Hava gözlem balonu ile yaklaşık 5 bin metre yüksele uçan adam

13. Hava gözlem balonu ile yaklaşık 5 bin metre yüksele uçan adam

1982 yılında Larry Walters isimli adam uçmaya karar verdi ve kendisine sıra dışı bir uçak tasarladı. Sıradan bir bahçe sandalyesine bağladığı 45 adet helyum dolu hava gözlem balonuyla yaklaşık 5 bin metre yükseğe uçtu. Yanına sandviçlerini ve radyosunun yanı sıra gerektiğinde balonları vurabilmek için bir silah da alan Larry aslında ilk başta sadece 9 metre yükselmeyi planlıyordu. Ancak bir anda 5 bin metreye kadar yükseldi ve korktuğu için balonları da vuramayıp 14 saatini havada geçirdi. 

Daha sonra balonları vurmayı başarıp yavaşça aşağı inerken elektrik tellerine takıldı ve bütün elektriğin gitmesine sebep oldu. Her şeye rağmen şanslı adam 1500 dolar cezayla kurtulmayı başardı.

14. Kleptomani hastası olan Kedi Dusty

14. Kleptomani hastası olan Kedi Dusty

2011 yılında, 5 yaşındaki Dusty isimli kedi çalma hastalığı nedeniyle Kaliforniya'da ünlü oldu. Dusty komşularının bahçelerinden çaldığı 600'den fazla eşyayı evine getirmişti. Çaldığı eşyalar arasında süngerler, havlular, ayakkabılar, çoraplar, livener, iç çamaşırları, oyuncaklar, mayolar vs gibi birçok eşya var. 

Dusty'nin hırsızlık macerası, sahibinin Animal Planet ile birlikte yaptıkları çekim sırasında ortaya çıktı.

15. Tavşan doğurduğunu iddia eden kadın ve ona inanan doktorlar

15. Tavşan doğurduğunu iddia eden kadın ve ona inanan doktorlar

1726 yılında 25 yaşındaki İngiliz Mary Toft isimli kadın tavşan doğurduğu konusunda doktorları ikna etmeyi başardı. Aslında Mary hamileydi daha sonra çocuğunu düşürdü. Sonrasında ise birçok hayvan parçaları doğurduğunu iddia etti. Bu olay Doktor John Howard'ın ilgisini çekti ve araştırmaya başladı. John Howard tavşanlara ait olan hayvan organları buldu ve diğer doktorları da buna inandırdı. Olay krala kadar gidince kral olayı çözebilmeleri için en iyi doktorlarını gönderdi. Birçok çalışma ve araştırma sonrasında anlaşıldı ki Mary yalan söylemiş ve doktor John'u da kandırmıştı. Kocasının aldığı tavşanları doğurmuş gibi yapmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
69
39
19
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Canbay

Doktor avicenna ne, toplumuna yabancı çeviri hastası editörler sizi. İnci sözlük editörleri sizden iyi iş çıkarır.

Ahmet Yanık

Grape-kun baya üzücüydü