Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Hayatta Efsaneleşememiş FM Efsaneleri

Gerçek Hayatta Efsaneleşememiş FM Efsaneleri

Her Taraftar Tuttuğu Takımın Teknik Direktörüdür!

Her Taraftar Tuttuğu Takımın Teknik Direktörüdür!

Futbol öyle bir tutkudur ki tüm duyguları içinde barındırır. Hatta barındırmakla yetmez dolup taşar. İşte bu yüzden her taraftar aslında tuttuğu takımın teknik direktörlüğü görevini de üstlenir. Yapılan transferlerden, hocanın taktiğine kadar her şey her yerde konuşulur, tartışılır ve beğenilmeyen her şeyin yerini 'aslında şöyle olmalı, yanlış yapılıyor' replikleri alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Menajerlik Oyunlarının Doğuşu

Menajerlik Oyunlarının Doğuşu

Yıllar yıllar önce bazı oyun firmaları bu replikleri değerlendirmeye aldı ve menajerlik oyunları bir anda futbolseverlerin vazgeçilmezi oldu. Hatta bir firma oyunu o kadar ciddiye aldı ki futbolseverlerin tüm içgörülerine hitap edebilmeyi başardı ve rakiplerini geride bıraktı.

Part Time Teknik Direktörlük

Part Time Teknik Direktörlük

Tabii ki de Football Manager'den bahsediyoruz. Futbolseverlerin saatlerini, günlerini hatta ve hatta aylarını harcadığı bu oyun birçok kullanıcısının CV'sinde 'part time teknik direktörlük tecrübesi' olarak bile yer aldı.

FM Tecrübeli Teknik Direktör Aranıyor!

FM Tecrübeli Teknik Direktör Aranıyor!

Hatta ve hatta Azerbaycan doğumlu İsveçli Vugar Hüseyinzade milyonların hayalini gerçeğe dönüştürdü. Hem de FM dışında bir tecrübesi olmamasına rağmen Azerbaycan'ın en önemli takımlarından FC Bakü'nün başına geçti ve bunu gerçekleştirdiğinde daha 21 yaşındaydı.

El Emeği, Göz Nuru Efsanaler

El Emeği, Göz Nuru Efsanaler

Ama asıl mesele oyun içerisinde kurulan duygusal bağlarda yatmaktaydı. Çünkü oyun üzerinde o kadar uzun süre zaman geçirince ister istemez takımlarla ve oyuncularla duygusal bir bağ oluşmaya başladı. Bu tutku öyle bir seviyeye ulaştı ki gerçek hayatta gerçekleşen milyon dolarlık transferler oyundaki el emeği, göz nuruyla 'efsane'  hale getirilen isimlerin gölgesinde kaldı. Fakat bu isimlerin 'efsane' unvanı ne yazık ki sadece oyunla sınırlı kaldı.

Tonton Zola Moukoko

Tonton Zola Moukoko

Enteresan ismiyle bile taraftarların gönlünde taht kurmayı başarabilecek bir isimdi kendisi. Aslında sadece oyunda değil, gerçek hayatta da potansiyeli olan bir futbolcuydu. 16 yaşında başlayan Derby Country kariyeri gerçek hayatta alt liglerden benzin istasyonu pompacılığına doğru ilerlese de oyunda birçok kulübün onu sizden alabilmek için kapınızda yatmalarına sebep olan bir oyuncuydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kennedy Bakırcıoğlu

Kennedy Bakırcıoğlu

Eğer bu oyunun müdavimleri arasındaysanız ve bir Türk kulübü ile dünyaya meydan okuma vizyonuyla çalışmalarınıza başladıysanız bu ismi duymamış olamazsınız. Özellikle yabancı kontenjanı durumunun yarattığı karın ağrısına panzehir gibi gelirdi. İşin en güzel yanı ise zayıf takımlarla oynarken bile kendisini transfer edebiliyor olmanızdı. Hatta çok geçmeden dünya devlerinin onu alabilmek için kesenin ağzını sonuna kadar açmaları ne yazık ki yine sadece oyunla sınırlı kalan bir durumdu. Gerçi gerçek hayattaki başarısı Tonton kadar içler acısı değil, fakat yine de sahip olduğu ünün büyük bir kısmını Football Manager'a borçlu olduğu tartışılmaz bir gerçek.

To Madeira

To Madeira

Futbolseverlerin yakından bileceği gibi Portekiz tarihi Eusebio'dan bu yana ciddi anlamda santrafor sıkıntısı yaşamıştır. Ancak oyunun eski adı CM ile yayınlandığı 2001-2002 yıllarında bu durum sorun olmaktan çıkmıştır. Çünkü Madeira'nın gol kaçırma gibi bir alışkanlığı yoktur. Gol atamaması için tek neden sahada olmamasıdır. Bu yüzden oyunseverler tarafından adına ne marşlar, ne tezahüratlar yazılmıştır. Fakat işin ironik kısmı gerçek hayatta böyle bir futbolcunun olmamasıdır.

Anatoli Todorov

Anatoli Todorov

Eğer takımınıza bir joker arıyorsanız sizin için doğru adres Todorov'dan başkası olamazdı. Oyunda oynayamadığı tek yer kaleydi ve nereye koyarsanız koyun oyuna pozitif anlamda etki etmeyi her türlü başarabiliyordu. Oyunseverlerin oyun içi arama motorunda tozlu istatistikler arasında keşfettiği bu cevher oyunda tüm dünyanın dilinden düşmese de gerçek hayatta Bulgaristan sınırlarından dışına çıkamadı.

Maxim Tsigalko

Maxim Tsigalko

Eğer ki böyle bir başlık altında belli isimler geçiyorsa ve CM yıllarından beri oyunu oynayan oyunseverler şu anda duygu dolu anılarını tekrar hatırlamış olabilir. Çünkü kendisi bu tip konuların demirbaşıdır. Çünkü kendisini kelepir bir fiyata aldığınıza mı yoksa tek başına takım gol ortalamasını yükselttiğine mi daha çok sevineceğinize karar verememeniz duygusal bağın temelini oluşturmaktadır. Fakat yine tüm bu başarı hikayeleri oyunla sınırlı kalmıştır. Gerçi sahip olduğu potansiyeli bir dönem göstermeye başarsa da istikrar en büyük düşmanı olmuştur ve 26 yaşında kulüpsüz kalmayı başarmıştır.

Temur Altunhan

Temur Altunhan

Kendisine Tsigalko'dan hemen sonra yer vermemizin bir sebebi var. Çünkü Türkiye'nin Tsigalko'sudur. Özellikle kafa vuruşları ve muhteşem bitiricilik yeteneğiyle rakiplerini göz yaşına, taraftarını kupalara boğmuştur. Hatta ve hatta Yalovaspor'da oynadığı dönemde FM fanları tarafından tesislerde ziyaret edilip, tezahüratlara boğulduğu bile söylenilmektedir. Kısacası onu tüm dünya tanıyor ama kariyerinin bu durumdan pek olmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Carlos Darwin Quintero

Carlos Darwin Quintero

Namıdiğer 'Speddy Gonzalez'. Boy 1.66, kilo 64. Boyuna rağmen kafa golü bile atabilen, büyük işlerin futbolcusudur. Resmen takımın dinamosudur. Rakip takımın stoperleri forma numarasını görüyorlarsa yetişemeyeceklerini bilirler. Fakat enteresan olan durum ise Darwin için şansın biraz yaver gitmesidir. Kendisi gerçek hayatta milli takımda bile yer almıştır. Hatta ve hatta ülkesinde sevilen de bir futbolcudur ama FM 06-07 döneminde tüm dünyanın kendisini transfer etmek istediğinden habersiz bir efsanedir. Çok başarısız bir kariyeri olduğu söylenemez, hala kariyerine devam ettiği CF America'da standardın biraz üzerinde bir futbolcudur. Fakat oyunda onunla birlikte çalışmış antrenörlerinin gözünde o hala bir efsanedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın