Görüş Bildir
Haberler
Gelecekte Rakip Taraftarları Gol Sevincine Hasret Bırakacak 15 Harika Savunmacı

Gelecekte Rakip Taraftarları Gol Sevincine Hasret Bırakacak 15 Harika Savunmacı

Sporcope.com
05.04.2016 - 16:48

Gelecekte dünya futbolunun önemli takımlarının savunmaları bu isimlerden oluşacak. Önümüzdeki yılların en iyi savunmacıları olacağı söylenen bu futbolcuları ne kadar tanıyorsunuz? Ya da şöyle soruyoruz; Nesta, Hierro, Puyol, Cannavaro, Thuram, Stam’ı izleyen nesiller için artık stoper gelir mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Antonio Rüdiger

1. Antonio Rüdiger

23 yaşında, Borussia Dortmund altyapısında 3 yıl geçirdi. Hızlı, mücadeleci ve dengeli. Roma’da oynuyor. Topla ilişkisi pek de iyi değil. Ayrıca zaman zaman konsantrasyonunu kaybedebiliyor. Almanya Milli Takımına da seçilmeye başlayan Rüdiger, geleceğin stoperleri arasında gösteriliyor ama, biz Thuram’ı izleyen nesilleri etkilemesi pek kolay değil.

2. Aymeric Laporte

2. Aymeric Laporte

21 yaşında, Athletic Bilbao akademisinde yetişti. Markaj, pozisyon alma ve sezgileri iyi, liderlik vasfı ve hızı kötü. Bu çocuğun büyük takımları birbirine düşüreceği söyleniyor. Tamam iyi futbolcu ama Nesta futbola devam etse, Laporte’nin yüzüne bakılır mıydı?

3. Kurt Zouma

3. Kurt Zouma

O da 21 yaşında, Chelsea forması giyiyor. Çok güçlü ve dengeli ama ilk dokunuş ve doğuştan gelen bir kabiliyet eksikliği var. Ağır bir sakatlık yaşadı. Zouma için sadece geçmiş olsun diyelim.

4. Raphael Varane

4. Raphael Varane

Mourinho’nun Fransa İkinci Ligi’nden Real Madrid’e aldırdığı bir oyuncu. 22 yaşında ve 191 cm boyunda. Boyuna rağmen hızlı. Mücadeleci ve pozisyon bilgisi iyi olan bir oyuncu. Listenin belki de en değerlisi ama liderlik konusunda sıkıntı yaşıyor.

5. Jose Gimenez

5. Jose Gimenez

Dünya Kupası’nda oynayan en genç Uruguaylı futbolcu unvanına sahip (19 yaşındaydı). Soğukkanlılığıyla ön plana çıkıyor ama zaman zaman oyundan kopabiliyor. Bu yüzden müdahale zamanlamalarında sıkıntı yaşayabiliyor. Atletico Madrid’in Gimenez için 74 milyon dolar serbest kalma bedeli istediği konuşuluyor. Desailly için en fazla 6.5 ödenmişti!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alessio Romagnoli

6. Alessio Romagnoli

Dengeli ve kafa toplarına hakim bir futbolcu olmasına rağmen fiziksel olarak ağır kalabiliyor. Çabuk düşünme konusunda da sıkıntıları olan ve Roma altyapısında yetişen 21 yaşındaki İtalyan oyuncu sezon başında 25 milyon Euro’ya Milan’a transfer oldu. Milan 31 maçta 33 gol yedi ve Serie A’da altıncı sırada. Tebrikler Milan!

7. Daniele Rugani

7. Daniele Rugani

Geçen sezon İtalya’da “yılın takımına” seçildi. Juve forması giyen 21 yaşındaki oyuncu çok dayanıklı ve ikili mücadelelerden galip çıkma oranı çok yüksek. Liderlik konusunda eksikleri olan Rugani için Chiellini, Barzagli, Bonucci gibi isimlerle aynı havayı solumak faydalı olabilir. Ama aynı zamanda oynaması da lazım.

8. John Stones

8. John Stones

94 doğumlu futbolcu 100 maç oynama barajını geçeli çok oldu. Milli takıma da seçildi. Everton’da kalmayacağı kesin. Fizik gücünü, cesaretiyle harmanlayan bir stoper. Agresifliğini ise aklını kullanabilmesi durumunda çok büyük avantaja çevirebilir. Geleceği parlak ama 30-40 milyon Euro’lar konuşuluyor. Ne günlere kaldık!

9. Jonathan Tah

9. Jonathan Tah

Bayer Leverkusen forması giyen 20 yaşındaki futbolcu Alman pasaportu taşıyor. Markaj ve ikili mücadele özellikleri iyi ama o da azim konusunda sıkıntı yaşayan isimlerden. Genç futbolcular için çok uygun bir takımda oynuyor. Futbola konsantre olursa başarabilir.

10. Samuel Umtiti

10. Samuel Umtiti

O da yeni neslin çok beğendiği oyunculardan. 22 yaşında ve ciddi bir maç tecrübesi var. Topla ilişkisi pek iyi olmasa da, adam adama savunma ve pozisyon alma özellikleri ile sivrilen bir futbolcu. Fransa Milli Takımının çok şey beklediği isimlerden biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Marquinhos

11. Marquinhos

PSG’nin 31.4 milyon euro ödediği oyuncu, kulübün Katarlı patronunun para saçtığı diğer Brezilyalı stoperler David Luiz (49.5 milyon euro) ve Silva’nın (42 milyon euro) arkasında yer alıyor. Zaman zaman sağ bekte de denenmesine rağmen asıl mevkisi olan stoperde daha etkili olduğu açık. Temposu, sezgileri ve azmi yaşına göre gayet iyi. Fiziksel olarak güçlenmeye ihtiyacı var. Yine de 3 stopere 123 milyon nedir abi?

12. Jairo Riedewald

12. Jairo Riedewald

Ajax Futbol Akademisi ürünü olan 19 yaşındaki oyuncu bir stoper için kısa sayılabilecek boyuna rağmen yüksek sıçrama kabiliyetine sahip. Pozisyon bilgisi ve markaj yeteneğine de iyi diyeceğim ama Eredivise gözümün önüne geliyor ve sessiz kalıyorum. Hollandalı stoper denilince akla Stam gelir Stam! Riedewald kardeşim de eğer bir yerlere gelmek istiyorsa bir an önce başka bir lige transfer olmalı.

13. Eric Dier

13. Eric Dier

Geleceğin savunma oyuncuları listemizdeki potansiyelli bir diğer isim Eric Dier. 22 yaşında ve belki de bu sezon şampiyonluk yaşayacak (sırf yarıştalar diye yazdım, yoksa doğma büyüme Leicester’lıyım). Hızlı, sezgileri iyi ve kararlı bir oyuncu tamam ama, zaman zaman”bir kere de ayağı düzgün bir stoper çıksın şu İngiltere’den be kardeşim!” dedirtiyor.

14. Andreas Christensen

14. Andreas Christensen

Brondby altyapılı Danimarkalı oyuncu Chelsea akademisine transfer oldu, A takıma çıktı, doğru dürüst topa değmeden bir de Premier Lig şampiyonluğu yaşadı derken Mönchengladbach’a kiralandı ve yaşı daha 19. Boy avantajıyla hava toplarına hakim ve mücadeleci bir oyuncu ama zaman zaman heyecanına yenik düşebiliyor. Aslında notunu çoktan verirdim ama yaşı çok genç diyorum ve bir de Mönchengladbach görsün, tablo ondan sonra daha net ortaya çıkar. Şimdilik “Haydi Aslanım!” deme ve sırtını sıvazlama zamanı…

15. Niklas Süle

15. Niklas Süle

Geleceğin savunma oyuncuları listemizde son olarak Süle var. 195 cm boyla kafa toplarında zayıf olmasını elbette beklemiyoruz ama bu çocuk kuvvetini de iyi kullanıyor. Hamle zamanlaması da idare eder. 20 yaşında ve Hoffenheim’da oynuyor ve kimse “geleceğin yıldızı” olmasını beklemiyor. Demek ki gelişimi için çok ideal bir ortam var! O halde izlemek lazım, ama büyük beklentiler de hayal kırıklığı getiriyor biliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus - Atınç Nukan

Bonus - Atınç Nukan

Beşiktaş alt yapısında yetişen 22 yaşındaki futbolcu 5 milyon euro karşılığında Almanya 2. Lig ekibi RB Leipzig'e transfer olmuştu. 196 boyundaki savunmacı geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor. Hamle ve pozisyon alma konusunda yer yer sıkıntı yaşasa da, yıllar sonra %100 yerli malı bir stoper geliyor diyebiliriz.

Bonus - Çağlar Söyüncü

Bonus - Çağlar Söyüncü

Çağlar Altınordu Futbolcu Fabrikasının en taze ürünlerinden... 19 yaşında olmasına rağmen A Milli Takım'a seçildi. İstanbul ve Avrupa'nın devleri genç oyuncuyu transfer etmek için yarışıyor. Türkiye futbolu size daha çok teşekkür edecek gibi Altınordu 👏

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
16
5
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

#7 KASLAR :D

Erasmussen

İyi Birey İyi Vatandaş İyi Futbolcu. Altınordu.