Görüş Bildir
Haberler
Geleceğimiz Sizsiniz! Sporda, Sanatta ve Bilimde Göğsümüzü Kabartan Türkiye'nin Süper Çocukları

etiket Geleceğimiz Sizsiniz! Sporda, Sanatta ve Bilimde Göğsümüzü Kabartan Türkiye'nin Süper Çocukları

Yasin Arslan
23.04.2018 - 11:30 Son Güncelleme: 24.04.2018 - 09:09

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklar için bayram olarak ilan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 'Türkiye'nin süper çocukları' başarılarıyla tarihe adlarını yazdırıyor. Birçok alanda kazandıkları kupa, madalya ve başarılı çalışmalarıyla Türkiye'nin gururu olan çocuklarımız geleceği de başarıyla inşa ediyor.

Golfte Türk Bayrağını dalgalandırmayı hedefleyen Kai Notteboom.

Golfte Türk Bayrağını dalgalandırmayı hedefleyen Kai Notteboom.

Annesi Türk babası İsviçreli Kai Notteboom da 3 yaşında başladığı golfte Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor. Türkiye'yi çok sevdiğini anlatan Nottebomm, 'Bütün antrenmanlarımı burada yapıyorum. Gelecekte turnuvalarda Türkiye'yi temsil etmeyi amaçlıyorum.' diye konuştu.

Adını dünya rekorları listesine yazdıran Efe Cetiz.

Adını dünya rekorları listesine yazdıran Efe Cetiz.

İzmirli 13 yaşındaki Efe Cetiz, buz pateninde uluslararası şampiyonlukları bulunan başarılı bir sporcu. Dünya Basic Novice A Boys kategorisinde aldığı 23.03'lük teknik puanla minik erkeklerde adını dünya rekorları listesine yazdıran 'buzların Efesi' lakaplı sporcu, hayallerini şöyle anlattı:

''Buz pateni bana kendimi iyi hissettiriyor. Aldığım madalyalar nedeniyle bana altın çocuk da diyorlar. Yaşım küçük olduğu için henüz tüm şampiyonalara katılamıyorum ama büyüyünce önce gençlik olimpiyatlarına sonra da olimpiyatlara gitmek istiyorum. Türkiye'yi temsil etmek çok önemli. Ülkemin bayrağını dalgalandırmaya ve hep birinci olmaya çalışacağım.''

Satrançta FM unvanına en erken ulaşan Türk sporcu Işık Can.

Satrançta FM unvanına en erken ulaşan Türk sporcu Işık Can.

İlk okul 1. sınıfta satranca başlayan Işık Can, 2017'de katıldığı Silverlake turnuvasında 2300 ELO barajını aşarak FM (FIDE master) unvanına en erken ulaşan Türk sporcu oldu.

Mükemmel kulak adı verilen yeteneği ile 'dahi piyanist' olarak anılan Kaan Turan.

Mükemmel kulak adı verilen yeteneği ile 'dahi piyanist' olarak anılan Kaan Turan.

İzmirli bir başka altın çocuk Kaan Turan da 'absolut' yani mükemmel kulak adı verilen yeteneği sayesinde her sesin notasını çıkarabildiği için 'dahi piyanist' olarak anılıyor.  İtalya'daki Uluslararası Tadini Müzik Yarışması'nda elde ettiği derecenin ardından dünya çapında tanınırlığı artan Turan, 6 yaşında tanıştığı piyano ile en çok Sergey Rahmaninov ve Frederic Chopin'in eserlerini çalıyor.

Piyanonun hayatı için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Turan, büyüdüğünde mutlaka fizik veya tıp alanında bir meslek sahibi olmayı hedefliyor.

Uluslararası Robot Şampiyonası dünya birincisi Efe İnan.

Uluslararası Robot Şampiyonası dünya birincisi Efe İnan.

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Uluslararası Robot Şampiyonası'nda dünya birinciliği ödülü kazanan takımda yer alan 13 yaşındaki Efe İnan, buluşlarıyla Türkiye'de bilme katkı sunmayı amaçlıyor. 

'Zihin gücüyle nesnelerin kontrolü' projesiyle kendi kategorisinde dünya şampiyonluğu, 'zihin gücüyle araç kontrolü' ikinciliği, 'uzaktaki el' projesi ise dördüncülüğü elde eden robot takımı, yeni buluşlar için çalışmalarını sürdürüyor.

Özel sporcular atletizm alanında Türkiye'nin temsilcisi Muhsine Gezer.

Özel sporcular atletizm alanında Türkiye'nin temsilcisi Muhsine Gezer.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinden 14 yaşındaki Muhsine Gezer de özel sporcular atletizm alanında uluslararası başarılara imza atmaya devam ediyor. Gezer'in 4 yıllık spor yaşamında birçok birinciliğin yanı sıra Avrupa şampiyonluğu da bulunuyor.

13. Uluslararası Enrico Mercatali Klasik Gitar Yarışması birincisi, Aylin Çelik.

13. Uluslararası Enrico Mercatali Klasik Gitar Yarışması birincisi, Aylin Çelik.

2 yaşındayken İtalya'da düzenlenen 13. Uluslararası Enrico Mercatali Klasik Gitar Yarışması'nda birinci olarak adından söz ettiren 14 yaşındaki gitarist Aylin Çelik, gitar çalışmalarına Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Özkanoğlu ile devam ediyor. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın tam zamanlı öğrencisi olan Çelik, Romanya'da düzenlenen 21. Uluslararası Eduard Pamfil Klasik Gitar Yarışması'nda birinci, Bulgaristan'da düzenlenen Uluslararası Pleven Gitar Yarışması'nda da ikinci olarak başarılarını tescilledi.

Çelik, geçen yıl düzenlenen 16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde aldığı 'Prof. Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü' ile yoluna devam ederken, yurt genelindeki konserlerde solist olarak sahne alarak bu alandaki tecrübesini de geliştiriyor.

Kemanın minik dehası, İdil Olğar.

Kemanın minik dehası, İdil Olğar.

Henüz 6 yaşında başladığı kemana Mersin'de Isabelle Özdemir'in öğrencisi olarak konservatuvar eğitimiyle devam eden 12 yaşındaki İdil Olğar, kemana büyük bir aşkla sarılmaya devam ediyor. İlk solo konserini 2 yıl önce Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası eşliğinde veren Olğar, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın düzenlediği Ulusal Genç Yetenekler Yarışması'nda da solist olarak sahne almaya hak kazandı.

Olğar, geçen yıl Slovakya'nın Dolny Kubin şehrinde düzenlenen Talents for Europe Keman Yarışmasında üçüncü olarak dikkatleri üzerine toplarken, Çekya'nın Prag şehrinde düzenlenen 'PhDr Josef Micka Uluslararası Keman Yarışmasında' da ikinci oldu. Bu yarışmada 'PhDr Josef Micka' adına düzenlen özel ödüle layık görülen genç kız, büyük alkış aldı.

4 yılda 14 madalya kazanan Cemre Ateş.

4 yılda 14 madalya kazanan Cemre Ateş.

Damar kuruluğu nedeniyle görme yetisini kaybetmesine rağmen pes etmeyen ve hobi olarak başladığı yüzme sporunda son 4 yılda 14 madalya kazanan 10 yaşındaki Cemre Ateş tam bir süper çocuk. 

Ateş, elde ettiği başarılı sonuçlarla milli takım kampına kadar seçilme başarısı göstermenin yanında, madalyalarla süslediği yüzme serüvenini Avrupa ve dünya şampiyonalarına taşımayı da hedefliyor.

Filmden etkilenerek uluslararası turnuvada birinci olan Muhammed Emin Battal.

Filmden etkilenerek uluslararası turnuvada birinci olan Muhammed Emin Battal.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Muhammed Emin Battal da izlediği bir aksiyon filminden etkilenerek, 3 yıl önce annesinin izniyle kick boksa başladı. ABD'li efsane boksör Muhammed Ali ve ABD'li eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson'ın maçlarını izleyerek kendini geliştiren Battal, Çorum'da düzenlenen şampiyonada Türkiye 3'üncüsü oldu. 

2017'de Antalya'da düzenlenen 2. Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'nda birincilik elde etti. Son olarak bu yıl Antalya'da düzenlenen Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası'nda şampiyon olan Battal, bugüne kadar iki altın, bir bronz madalya sahibi oldu. 

Elazığ'da miniklerde 3-11 Temmuz'da düzenlenecek Türkiye Kick Boks Şampiyonası'na katılmak için hazırlıklarını sürdüren Battal'ın hedefi dünya şampiyonu olmak.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
338
129
15
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan1903

Çocukları spora sanata bilime teşvik etmek lazım aile eğitimi çok önemli küçük yaştan din eğitimi vermekle olmaz bu işler hadi hafız oldu imam oldu ama ülkey... Devamını Gör