Görüş Bildir
Haberler
Fransız Sinemasının Yaratıklarla Dolup Taşan ve İzleyeni Korkuya Sürükleyen Modern ve Klasik Korku Filmleri

Fransız Sinemasının Yaratıklarla Dolup Taşan ve İzleyeni Korkuya Sürükleyen Modern ve Klasik Korku Filmleri

Merhaba. Fransız sinemasında vampir, zombi, seri katil tiplemelerinin bulunduğu pek çok film var. Bunlar türüne göre klasik ve modern olarak ikiye ayrılıyor. Bu yazıda size Fransız sinemasının 15 modern ve 15 klasik filmini listeledim.

İyi seyirler dilerim.

Kaynak: https://mobile.twitter.com/ayfer_kapl...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. À l'intérieur (2007)

1. À l'intérieur (2007)

Julien Maury ve Alexandre Bustillo'nun yönettiği ve Béatrice Dalle ile Alysson Paradis'in oynadığı korku filmi, genç bir hamile kadının doğmamış bebeğini almaya çalışan gizemli bir yabancı tarafından saldırıya uğramasını konu alıyor. Film, gösterime girdiğinde eleştirmenlerden genel olarak olumlu eleştiriler aldı ve özellikle korku filmi eleştirmenleri arasında yeni Fransız korku dalgasının gerçekten iyi bir örneği olduğu için beğenildi.

2. Martyrs (2008)

2. Martyrs (2008)

Pascal Laugier tarafından yazılan ve yönetilen film Fransa ve Kanada uluslararası ortak yapımıdır. Filmde Mylène Jampanoï ve Morjana Alaoui,  Lucie ve Anna karakterini canlandırıyor. Film, 10 yaşındaki bir kızın işkence gördüğü yerden kaçmasından 15 yıl sonrasını konu alıyor.

3. Revenge (2017)

3. Revenge (2017)

Coralie Fargeat tarafından yönetilen ve Matilda Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe ve Guillaume Bouchède'nin oynadığı film, üç adam tarafından çölde saldırıya uğrayan ve ölüme terk edilen genç bir kadının saldırganlardan nasıl intikam almaya çalıştığını konu ediniyor.

4. Vertige (2009)

4. Vertige (2009)

Abel Ferry tarafından yönetilen Fransız korku filmi, dağlarda tırmanış yapan ve akli dengesi yerinde olmayan bir seri katilin bir grup arkadaşı avlamasını konu alıyor.

5. Climax (2018)

5. Climax (2018)

Climax, Gaspar Noé tarafından yönetilen ve yirmi dört aktörden oluşan bir oyuncu kadrosunun yer aldığı psikolojik korku filmidir. 1996'da geçen film, terk edilmiş bir okulda günlerce prova yapan bir Fransız dans grubunu konu alıyor. Provalar başarıyla tamamlanmıştır ama provaların son gecesi yapılan partiye LSD dahil olduğunda dansçıların her biri heyecanlı, kafası karışmış ve psikotik durumlar sergiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Le pacte des loups (2001)

6. Le pacte des loups (2001)

Christophe Gans'ın yönettiği ve Samuel Le Bihan, Mark Dacascos, Émilie Dequenne, Monica Bellucci ve Vincent Cassel'in oynadığı aksiyon korku filmidir. Film 18. yüzyıl Fransa'sında geçiyor. Bilinmeyen ve gizemli bir yaratık bir eyalette yüzlerce kişiyi katleder. Chevalier de Fronsac ve Mani de bu olayı araştırmak için gönderilir.

7. Ils (2006)

7. Ils (2006)

David Moreau ve Xavier Palud tarafından yönetilen Fransız-Romen ortak yapımı korku filmi gerçek olaylara dayanmaktadır. Oyuncu Olivia Bonamy, yakın zamanda Fransa'dan Romanya'nın Bükreş yakınlarındaki uzak bir kır evine taşınan genç bir öğretmen olan Clementine rolünü canlandırıyor. Sevgilisi Lucas rolüne de Michaël Cohen hayat veriyor. Film, huzurlu bir hayat sürerken gizemli saldırganlar tarafından saldırıya uğrayan ve hayatta kalma savaşı veren bu çiftin yaşadıklarını konu alıyor.

8. Haute tension (2003)

8. Haute tension (2003)

Alexandre Aja tarafından yönetilen ve başrolde Cécile de France, Maïwenn ve Philippe Nahon'un oynadığı Fransız slasher korku filmidir. Filmin konusu, rahatsız edilmeden ders çalışmak için tenha bir çiftlik evine gelen iki kız öğrencinin kısa bir süre sonra bir seri katil tarafından evlerinin istila edilmelerini konu alıyor.

9. Frontière(s) (2007)

9. Frontière(s) (2007)

Xavier Gens tarafından yönetilen ve Karina Testa, Aurélien Wiik, Estelle Lefébure ve Samuel Le Bihan'ın oynadığı Fransız-İsviçre ortak yapımı bağımsız korku filmidir. Film, tartışmalı bir cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yol açtığı ayaklanmaların ardından neo-Naziler tarafından işletilen bir handa konaklayan Parisli bir grup genç suçluyu takip ediyor.

10. Ghostland (2018)

10. Ghostland (2018)

Pascal Laugier tarafından yazılan ve yönetilen korku filmidir. Filmde iki çocuk annesi bir kadın kendisine miras kalan bir eve gider ve yeni evlerinde ilk gece cani hırsızlarla karşı karşıya kalırlar. Kadın, kızlarının hayatı için savaşır. 16 yıl sonra kızlar evde tekrar bir araya geldiklerinde işler gerçekten garipleşir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. L'étrange couleur des larmes de ton corps (2013)

11. L'étrange couleur des larmes de ton corps (2013)

Hélène Cattet ve Bruno Forzani tarafından yönetilen 2013 yapımı bir giallo filmidir. Filmde Klaus Tange, kayıp karısının nerede olduğunu arayan ancak karmaşık bir yalan ve cinayet ağına bulaşan bir adamı rol alıyor.

12. Grave (2016)

12. Grave (2016)

Raw, Julia Ducournau tarafından yönetilen ve Garance Marillier, Ella Rumpf ve Rabah Nait Oufella'nın oynadığı, Fransız ve Belçikalı ortak yapımı bir korku drama filmidir. Film, genç bir vejeteryanın veterinerlik okulundaki ilk yılını, ilk kez eti tattığı zamanı ve et yiyebilmek için yaptıklarını konu alıyor.

13. Titane (2021)

13. Titane (2021)

Julia Ducournau tarafından yazılan ve yönetilen korku drama filmi Fransız-Belçikalı ortak yapımıdır. Filmde Agathe Rousselle, çocukken bir araba kazasında yaralandıktan sonra kafasına titanyum plaka takılan Alexia'yı canlandırıyor.

14. Sheitan (2006)

14. Sheitan (2006)

Sheitan, yönetmen Kim Chapiron tarafından yönetilen Fransız korku filmidir. Bir grup genç Noel arifesinde bir diskoya gider ve tesadüfen çılgın bir geceye hazırlanan bir çobanla karşılaşır. Film korku türünde olduğu kadar komedi ögeleri de içeriyor.

15. Baby Blood (1990)

15. Baby Blood (1990)

Baby Blood, Alain Robak'ın yönettiği, Emmanuelle Escourrou ve Jean-François Galotte'un oynadığı korku filmidir. Film, rahmi bir parazit tarafından istila edilen Yanka adında hamile bir kadını konu alıyor. Organizma giderek kadının fetüsünü insan kanını arzulayan bir canavara dönüştürür. Yanka ise bu yaratığın kan talebine kulak verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Les Diaboliques (1955)

16. Les Diaboliques (1955)

Henri-Georges Clouzot'un yönettiği ve Simone Signoret, Véra Clouzot, Paul Meurisse ve Charles Vanel'in oynadığı Fransız psikolojik korku gerilim filmidir.  Konusu, nefret edilen bir okul müdürünün,  karısı ve metresi tarafından mükemmel bir mazeretle öldürülme planıdır.

17. Fascination (1979)

17. Fascination (1979)

Jean Rollin'in yönettiği ve başrollerini Franca Maï ve Brigitte Lahaie'nin paylaştığı Fransız klasik korku filmi, kötü niyetli ve gizemli iki kadının yaşadığı uzaktaki bir şatoya sığınan bir hırsıza odaklanıyor.

18. Perdues dans New York (1989)

18. Perdues dans New York (1989)

Perdues dans New York, kült vampir filmleriyle tanınan Fransız yönetmen Jean Rollin tarafından yönetilen 1989 yapımı bir televizyon filmidir. Filmde iki kız, zaman ve uzayda seyahat etmelerini sağlayan bir cihaz keşfeder. Büyüdüklerini ve New York'u gördüklerini hayal ederler. Kendini keşfetme yolculuğunun ardından da şimdiki günlerine geri dönerler.

19. La chute de la maison Usher (1928)

19. La chute de la maison Usher (1928)

Jean Epstein'ın yönettiği ve Edgar Allan Poe'nun 1839 yılında yazdığı gotik kısa öyküsü The Fall of the House of Usher'a dayanan 1928 yapımı Fransız korku filmidir.

20. Lèvres de sang (1975)

20. Lèvres de sang (1975)

Yönetmenliğini Jean Rollin'in yaptığı 1975 Fransız klasik korku filmidir. Film, bir şatoya kilitlenmiş beyazlar içindeki genç bir kadının hayallerini görmeye başlayan bir adamın hikayesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. La Morte Vivante (1982)

21. La Morte Vivante (1982)

Jean Rollin'in yönettiği ve başrollerini Marina Pierro, Francoise Blanchard, Mike Marshall, Carina Barone, Fanny Magier, Patricia Besnard-Rousseau ve Sam Selsky'nin paylaştığı Fransız korku-dram filmidir. Film, ölümden dönen ve hayatta kalabilmek için insan kanına ihtiyaç duyan genç bir kadının hikayesini konu alıyor.

22. Les yeux sans visage (1960)

22. Les yeux sans visage (1960)

Georges Franju tarafından yönetilen korku filmi Fransız-İtalyan ortak yapımıdır ve başrolde Pierre Brasseur ve Alida Valli rol alıyor. Jean Redon'un aynı adlı romanından uyarlanan film, bir araba kazasında sakatlanan kızına yüz nakli yapmaya kararlı bir plastik cerrahın etrafında dönüyor.

23. Le Viol du Vampire (1968)

23. Le Viol du Vampire (1968)

Jean Rollin tarafından yönetilen 1968 yapımı korku filminin konusu bir psikoanalistin iki kız kardeşin vampir olmadıklarına kanıtlamaya çalışmasını konu alıyor.

24. Requiem pour un vampire (1972)

24. Requiem pour un vampire (1972)

Jean Rollin tarafından yönetilen 1971 yapımı bir erotik korku fantezi filmi, kendilerini vampirler tarafından yönetilen perili bir şatoda kapana kısılmış bulan iki genç kadın hakkındadır.

25. Glissements progressifs du plaisir (1974)

25. Glissements progressifs du plaisir (1974)

Alain Robbe-Grille tarafından yönetilen Fransız sanat filmidir. Film, ortağı Nora'nın öldürülmesinin ardından genç bir kadının gerçeküstü ve çılgın ruhunu konu alıyor. Kadın, cinsel ve sadist arzularının gerçeklik duygusunu kesintiye uğradığı bir manastır hapishanesinde hapsedilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. La Rose de Fer (1973)

26. La Rose de Fer (1973)

Jean Rollin'in yönettiği korku drama filminin başrollerinde Françoise Pascal, Hugues Quester, Nathalie Perrey, Mireille Dargent ve Michel Dalessalle var. Bu, en çok bilinen bir tema olan vampirleri içeren ilk film değil ancak rüya gibi nitelikleriyle ön plana çıkıyor.

27. Les Raisins de La Mort (1978)

27. Les Raisins de La Mort  (1978)

Jean Rollin tarafından yönetilen Fransız korku filmi, tehlikeli bir zehrin, orada yaşayanları saldırgan zombilere dönüştürdüğü bir köyde kapana kısılan genç bir kadına odaklanıyor.

28. Le Frisson des Vampires (1971)

28. Le Frisson des Vampires (1971)

Le Frisson des Vampires, Jean Rollin'in yönettiği filmdir ve yönetmenin üçüncü vampir filmidir. Filmde genç bir balayı çifti geceyi eski bir şatoda geçirir. Ancak şato, çift için kendi planları olan bir vampir sürüsüne ev sahipliği yapmaktadır.

29. Dans ma peau (2002)

29. Dans ma peau (2002)

Marina de Van tarafından yönetilen ve onun başrolde oynadığı korku filmi, bir partide bacağını yaralayan bir kaza sonrasında giderek daha fazla kendini yaralama eylemlerine girişen Esther'in zihinsel yaşantısını konu alıyor.

30. Amer (2009)

30. Amer (2009)

Amer, Hélène Cattet ve Bruno Forzani tarafından yönetilen ve Cassandra Forêt, Bianca Maria D'Amato, Charlotte Eugène Guibeaud ve Marie Bos'un oynadığı  Belçika-Fransız ortak yapımı gerilim korku filmidir. Film üç bölümden oluşan bir giallodur. Kkonusu, Fransız Rivierası'nda yaşayan Ana'nın cinsel gelişimini takip ediyor ve onun kadınlığına giden baskıcı gençlik yıllarına odaklanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu filmleri izlediniz mi? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın