Görüş Bildir
Haberler
Fit Öğünler İçin Marketlerde Kolayca Bulabileceğiniz Her Biri Sağlıklı 12 Ürün

Fit Öğünler İçin Marketlerde Kolayca Bulabileceğiniz Her Biri Sağlıklı 12 Ürün

Rana Şen
01.06.2021 - 06:30

Yaz geldi, şortlara sığmıyoruz diyorsanız bu ürünler ile hazırlayacağınız öğünler hem metabolizmanızı hızlandıracak hem de yağ yakımınızı hızlandıracak. Marketlerde bulabileceğiniz, ulaşılabilir besinlerle formda kalmak çok daha kolay, mutfağa girmek ise çok zevkli!

1. Keten tohumu

1. Keten tohumu

Lif varlığı nedeniyle mideyi dolu tutar ve fazla kalori alımını engeller, yine yüksek lif içeriği sayesinde kabızlık gibi sindirim sorunlarına yardımcı olabilir.

2. Tavuk

2. Tavuk

Kilo vermeye çalışıyorsanız eğer, tavuk, tüketebileceğiniz en etkili gıda türlerindendir. Kalori içeriği düşüktür, bolca protein içerir; yağsız kas kütlesini arttırırken özellikle karın bölgesindeki yağların yakılmasına yardımcı olur.

3. Somon

3. Somon

Somon gibi yağlı balık türlerinde kas inşasında kullanılan yağsız proteinlerden bolca bulunur. Ve tabi ki ne kadar çok kasımız olursa, o kadar çok kalori yakarız.

4. Probiyotik Yoğurt

4. Probiyotik Yoğurt

Probiyotikler insan vücuduna tamamen dost bakterilerdir. Bağırsak sağlığını desteklerler ve sindirim sistemi başta olmak üzere tüm vücudun daha dengeli ve düzenli olabilmesi için çalışırlar. Probiyotik bakteriler, kalsiyumu toplayarak yağ hücrelerinin vücuda yerleşmesine engel olur ve bu şekilde vücudu kilo verme açısından elverişli hale getirir.

5. Zencefil

5. Zencefil

Zencefil, yapılan egzersizlerin vücut ısısını artırarak kalori yakımına destek olmasına benzer bir etkiye sahiptir. Üstelik kalorisi de oldukça düşük bir bitkidir. Yapılan araştırmalar, düzenli olarak zencefil tüketilen kişilerin kilo verme hedeflerine daha çabuk ulaştığını ortaya çıkarmıştır.

6. Hindistan Cevizi Yağı

6. Hindistan Cevizi Yağı

Trigliserit açısından zengin olan Hindistan cevizi metabolizma hızını %30 oranında arttırıcı etkiye sahiptir.

7. Greyfurt

7. Greyfurt

Yapılan çalışmalara göre 6 hafta boyunca bu meyveyi tüketen kişilerin bel kısmında 2 santimetrelik incelme görülüyor. Ayrıca Japonya’da yapılan bir diğer araştırma, greyfurtun kokusunun bile kalori yakan kahverengi yağ hücrelerini aktive ettiğini ortaya koyuyor.

8. Lahana

8. Lahana

Düşük kalori ve karbonhidrat içeriği ile zayıflamaya yardımcı olur. Hızlı kilo alıp verirken lahana, doku sağlığını korur. En hızlı yollardan kesin zayıflamaya, özellikle göbek ve basen bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olan lahana suyu, aynı zamanda kan dolaşımını düzenler ve vücuda canlılık kazandırır.

9. Soya Sütü

9. Soya Sütü

Bazı çalışmalarda soya ürünleri tercih edenlerin daha iyi kilo kaybettikleri görülmüştür. Bu katkıyı soya izoflovanlarının insülin regülasyonu ve yağ metabolizması üzerindeki olumlu etkilerin neden olduğu gösterilmiştir. Bu nedenle zayıflamak isteyen kişilerin seçimleri arasında soya sütü yerini alabilir.

10. Avokado

10. Avokado

Avokado metabolizmayı hızlandırır ve yağların enerjiye dönüştürülme sürecini destekler. Bu sayede daha fazla yağ yakılmasını sağlar.

11. Zencefil

11. Zencefil

Zencefil, vücut ısısını arttırır. Bunun faydası vücudun ısıyı düşürmek için daha fazla enerji harcamak zorunda olmasıdır. Bu sebeple yağ yakımını hızlandırır.

12. Yulaf Ezmesi

12. Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi eşsiz besin içeriği sayesinde mideyi tatmin eder ve doygunluk hissi vererek tokluk sağlar. Yulaf gibi doyurucu yiyecekler açlığı bastırdığından gereksiz kalori alımını önlerler.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
4
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?