Görüş Bildir
Haberler
Finalini Görmeden Başından Kalkamayacağınız Sürükleyici ve Merak Dolu Diziler

Finalini Görmeden Başından Kalkamayacağınız Sürükleyici ve Merak Dolu Diziler

02.05.2022 - 09:00

Dizi izlemek için işini gücünü hızlıca halledip sabırsızlananlar arasında kadroluysanız doğru yerdesiniz. Bazı filmler var ki adeta meraktan parmak ısırtır. Siz de tam böyle bir film mi arıyorsunuz? O zaman sizin için derlediğimiz, patlamış mısırınızı alıp saatlerce ekrana kilitli kalacağınız dizilerin yer aldığı listemize göz atmanın tam vakti! Her bölümüyle sanki diken üstünde oturuyormuşsunuz gibi hissettirecek heyecan dolu bu dizileri gelin birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Rain (2018-2020) IMDb: 6.3

15. The Rain (2018-2020) IMDb: 6.3

Bilim kurgu, drama, gerilim. Ne ararsanız var! Dizinin hikayesi ise oldukça masum görünen bir yağmurun aslında ölümcül bir virüs yaymasıyla başlıyor. O andan itibaren hiçbir şeyin eskisi gibi sıradan gitmediği dizide İskandinavya'nın neredeyse tamamı bu virüs yüzünden yok olmuş duruma geliyor. Simone ve Rasmus adında iki kardeş bu felaketten kendileri gibi sağ kalan insanlarla karşılaşıyor. Onların eski hayatlarına geri dönmek için verdikleri gerilim dolu mücadeleye tanıklık etmek için geç kalmış sayılmazsınız.

14. Clickbait (2021-) IMDb: 7.2

14. Clickbait (2021-) IMDb: 7.2

Netflix'in en popüler dizileri arasında yerini koruyan Clickbait, uykudan gözleriniz acısa dahi bitirmeden kapatamayacağınız sadece 8 bölümden oluşan çerezlik mini dizilerden. Uzun sezonluk dizilerdense kısa diziler izlemeyi tercih edenlerin mutlaka izlemesi gereken muhteşem bir yapıt. Dizinin baş karakterlerinden olan Nick, evli ve çocuklu bir adam. Aniden kaçırılmasıyla o mutlu hayatı bir anda tersine dönüyor ve Nick'in 5 milyon izlendiği takdirde öleceğini belirten bir video yayınlanıyor. Sosyal medyanın büyülü dünyasının altında yatan bambaşka bir gerçekliğe kapı aralayan dizi mutlaka izlenmeyi hak ediyor.

13. Lupin (2021-) IMDb: 7.5

13. Lupin (2021-) IMDb: 7.5

2021 yılına yıldırım gibi düşen Lupin aksiyon sevenleri oldukça tatmin edecek Fransız yapımı dizilerden biri. Arsène Lupin'i idol olarak gören ve taktikleriyle ağızları açık bırakan Assene Diop'un bu macerasına tanıklık etmelisiniz. 'Diop gerçekten suçlu mu yoksa kendi adaletini kendi yaratan masum biri mi?' diye düşünce yağmuruna tutulacağınız, aksiyonun eksik olmadığı bu dizide başrolün borçlu olduğu bir ekiple çekişmesini izliyoruz. Bu diziyi yarım bırakırsanız meraktan bir gözünüz açık uyursunuz, bizden söylemesi!

12. Alice in Borderland (2020-) IMDb: 7.6

12. Alice in Borderland (2020-) IMDb: 7.6

Fantastik dizi meraklılarına duyuru! 2020 sonlarında Netflix dünyasında yerini alan Alice in Borderland için sadece bir gününüzü ayırmanız yeterli. Bu gizemli dizi izleyenler tarafından çok sevilmiş olacak ki IMDb sıralamasında da iyi bir yerde. Dizi, bilgisayar oyunlarına bağımlı denebilecek kadar düşkün gençlerin sanal bir oyun dünyasında hayatlarını sürdürebilmek için oynadıkları ölümcül oyunları konu alıyor. Ancak şiddet ve cinsellik içerikli sahnelere bolca yer verilen Alice in Borderland ailenizle izlemeniz için iyi bir seçenek değil maalesef.

11. The Outsider / Yabancı (2020-) IMDb: 7.7

11. The Outsider / Yabancı (2020-) IMDb: 7.7

Sıradaki önerimiz ise iliklerinize kadar korku ve gerilimi hissedeceğiniz Amerikan yapımı dizilerden The Outsider. Stephen King'in aynı adı taşıyan kitabından uyarlanan dizi, polisiye sevenler için radarımıza takılıyor. Yayınlanmadan önce bile izleyiciler tarafından büyük bir heyecanla beklenen yapıttaki olaylar, küçük bir çocuğun gizemli bir şekilde öldürülmesiyle başlıyor. Cinayetin peşine düşen dedektifin başından geçenler ise oldukça dikkat çekici.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Squid Game (2021-) IMDb: 8.0

10. Squid Game (2021-) IMDb: 8.0

Dünyanın her yerinde adını duyuran Squid Game bir oturuşta bitirebileceğiniz, dillerden düşmeyen diziler arasında. Akıl almaz bir kurguya sahip Squid Game, borç içinde yüzen ve büyük bir çaresizliğe düşen insanların 39 milyon dolarlık ödül için art arda oynadıkları ölümcül oyunları gözler önüne seriyor. Burada tüylerinizi diken diken edecek bir nokta var ki o da kaybedilen oyun karşılığında insanların bunu canlarıyla ödemesi. Kendinizi harika bir kapitalizm eleştirisinin içinde bulmaktan kaçamayacaksınız.

9. How to Get Away with Murder / Cinayetten Paçayı Kurtarmak (2014-2020) IMDb: 8.1

9. How to Get Away with Murder / Cinayetten Paçayı Kurtarmak (2014-2020) IMDb: 8.1

Amerikan yapımı uzun soluklu dizilerden biri olan How to Get Away with Murder'da başarılı bir hukuk profesörü, asistan olarak seçtiği beş öğrencisinin kaçmaya çalıştığı bir cinayetle karşı karşıya bırakılıyor. Oldukça azimli ve akıllı bir avukat olan Keating'in yıllarını verdiği adaleti bir anda yanıltmaya çalıştığını görüyoruz. 'Bu işin içinden nasıl çıkacaklar?' diye düşünmeden edemeyeceğiniz dizi, ilginç konusuyla büyük bir merak uyandırıyor.

8. La Casa De Papel / Büyük Soygun (2017-2021) IMDb: 8.2

8. La Casa De Papel / Büyük Soygun (2017-2021) IMDb: 8.2

5 sezon boyunca fragmanlarıyla bile heyecan uyandıran ve izleyenleri adrenalin rüzgarıyla kasıp kavuran La Casa De Papel'i hâlâ izlemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz. Kimi zaman aşk kimi zaman gerilimi sonuna kadar yaşayabileceğiniz İspanyol yapımı bir dizi La Casa De Papel. Dizinin tüm amacı ülkenin en büyük darphanesini soymak gibi gözükse de Profesör'ün asıl planı çok daha farklı. Hem sosyolojik hem psikolojik açıdan pek çok mesaj barındıran dizi, sürükleyici bir yapıt arayışında olanların beklentisini karşılıyor.

7. Orphan Black (2013-2017) IMDb: 8.3

7. Orphan Black (2013-2017) IMDb: 8.3

Alışıldık bilim kurgu filmlerine yeni bir boyut kazandıran Orphan Black'i hayretler içerisinde izleyeceğinize emin olabilirsiniz. Dizi, bir oyuncunun birbirinden tamamen farklı 10 karakteri nasıl kusursuz bir şekilde taşıyabileceğini en net hâliyle yansıtıyor. Orphan Black'in yetenekli başrolü Sarah'ın sıradan bir günde kendisine benzeyen bir kadınla karşılaşması ve onun yerine geçmesiyle olaylar karmakarışık ve olağanüstü bir hâl alıyor. Özellikle sağlam bir kurgu isteyenler bu diziyi mutlaka listesine eklemeli.

6. Prison Break / Büyük Kaçış (2005-2017) IMDb: 8.4

6. Prison Break / Büyük Kaçış (2005-2017) IMDb: 8.4

2005 yılında ilk bölümü yayınlanan Prison Break'i şimdilerde bilmeyen yok desek yanılmış olmayız. Peki, ya siz iftira uğruna hapishaneye atılan kardeşinizi oradan kaçırmaya cesaret edebilir misiniz? Prison Break tam da suçsuz yere hapis hayatı yaşayan kardeşini kurtarma planları yapan bir abiyle kardeşin serüvenini anlatıyor. Dizinin basit gibi görünen olayları ise üstün ve kıvrak zekânın ürünleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Fringe (2008-2013) IMDb: 8.5

5. Fringe (2008-2013) IMDb: 8.5

2008 yılında yayınlanmaya başlayıp 2013'te ekranlara veda eden Fringe, bilimsel olayların kaliteli kurgulanışıyla kendisine hayran bırakıyor. Dizi, Transformers ve Görevimiz Tehlike gibi yapıtların senaristliğini yapan başarılı isimlerin imzasını taşıyor. Ancak dizinin yavaş ilerleyen kurgusu canınızı sıkmasın çünkü sürekli hafızanızı taze tutmanızı ve pür dikkat olmanızı isteyen bir diziyle baş başasınız.

4. Signal (2016-) IMDb: 8.5

4. Signal (2016-) IMDb: 8.5

16 bölümden oluşan Kore polisiye dizisi Signal, her detayıyla sizi çok şaşırtacak. Dizi, Dedektif Hae-yeong'un eski bir telsiz bulmasıyla başlıyor. Bu telsiz sayesinde geçmişle kolaylıkla iletişim kurabiliyor. Böylelikle bazı davaların çözülmesi kolaylaşsa da bazı davaların içinden çıkmak bir hayli zor oluyor.

3. Black Mirror (2011-2019) IMDb: 8.8

3. Black Mirror (2011-2019) IMDb: 8.8

Bu dizinin bu kadar izlenmesinin bir sebebi olmalı, dedik ve sizin için araştırdık. Black Mirror, kaçınmanın neredeyse imkânsız olduğu teknolojiyle günümüz insanının değişen hayatını seyircilere sunuyor. Adeta kara delik gibi kaçtıkça içine çeken teknoloji bağımlılığını distopik kurgusuyla kaliteli bir şekilde işlemeyi başarıyor. Aynı zamanda her bölümüyle farklı oyunculara yer vermesiyse dizinin öne çıkan özelliklerinden biri.

2. Dark (2017-2020) IMDb: 8.8

2. Dark (2017-2020) IMDb: 8.8

Dikkat! Bu diziye bir kez başladıysanız bitirmeden kalkmanız pek mümkün gözükmüyor. İlginç konusuyla dikkat çeken Dark, Almanya'nın Winden kasabasında her 33 yılda bir kısır döngü olarak çocukların esrarengiz şekilde kaybolmasını konu alıyor. İzleyenleri zaman yolculuğuna çıkaran dizinin senaristleri olayları anlamlandırmak için biraz beyin yakmamızı istemiş, orası ayrı.

1. Şahsiyet (2018) IMDb: 9.1

1. Şahsiyet (2018) IMDb: 9.1

Şahsiyet, IMDb puanıyla takdire şayan bir başarı sergileyen Türk yapımı dizilerden biri. Tabii son derece yetenekli oyuncularıyla ortaya muhteşem bir yapıtın çıkmaması imkânsız. Kendisine alzheimer teşhisi konulan Agah'ın zamanla hafıza yeteneğini kaybedeceğinden dolayı aklında kalan suçlulara cezalarını ödetmek istemesi ve ardından oluşacak nefes kesen olaylarla Şahsiyet'i izlemeye doyamayacaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kusuratialinmayanpi

Şahsiyet mükemmel bir şey. Bence en iyi Türk dizisi. Verdigi mesajlar olsun, oyuncular olsun, mükemmel.

mert can

bende iki üç bişe yazam spartacus mr robot Archer The old man Daredevil Başına bir kere oturdun mu kalkamayacağın dizilerdir. Daha var da aklıma gelmiyor ş... Devamını Gör