Görüş Bildir
Haberler
Filmin Ustası: Steven Spielberg'ün Beyaz Perdeye Yansımasıyla Klasikleşen En İyi 10 Filmi

Filmin Ustası: Steven Spielberg'ün Beyaz Perdeye Yansımasıyla Klasikleşen En İyi 10 Filmi

A. Ece
27.06.2020 - 07:15

Her hafta farklı bir yönetmene odaklandığımız 'Filmin Ustası' serimizde bu hafta Steven Spielberg'ün sinema tarihinde katkılarını sağladığı her biri klasikleşen filmlerine bakıyoruz!

Geçen haftaki içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Steven Spielberg şüphesiz zamanımızın en iyi yönetmenlerinden biri!

Steven Spielberg şüphesiz zamanımızın en iyi yönetmenlerinden biri!

Kırk yılı aşkın süredir imzasını attığı neredeyse her film bir efsaneye dönüştü, klasikleşti. Bu hafta en iyi on filmine bakıyoruz sizlerle.

10. Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark (1981)

10. Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark (1981)

Indiana Jones serisinin ilk filmi olan Raiders of the Lost Ark, bizi arkeolog Dr. Indiana Jones ile tanıştırıyor. Bu filmde ABD hükumeti tarafından Ark of the Conenant'ı bulmak için görevlendirilen Jones, Hitler'in ajanlarıyla yarışıyor. Nepal'den Kahire'ye uzanan bu macera, gelecek diğer maceraların başlangıcıdır.

9. Jurassic Park (1993)

9. Jurassic Park (1993)

Bilim kurgu filmleri arasında anında klasikleşen Jurassic Park serisi, fosilleşen bir canlıdan çıkarılan dinozor kanı sayesinde bilim insanlarının yeniden bir dinozor yaratması ile ortaya çıkan olayları anlatıyor. Bu hayvanlar önceleri bir hayvanat bahçesinde tutulsa da, dinozorlar serbest kalınca işler sarpa sarar.

8. Jaws (1975)

8. Jaws (1975)

Sahil kasabasında terör estiren bir köpek balığının yakalanma hikayesini anlatan Jaws, köpek balığı korkusunun dünyada yayılmasının büyük etkenlerinden biri olarak anılan bir film. Zamanla klasiğe dönüşen bu yapıtta, Amity Adası'nın köpek balığı cinayetlerini engelleme çabasını izliyoruz. Bir de tabii o klasikleşen jenerik müziği var!

7. E.T. (1982)

7. E.T. (1982)

Küçük Elliot'un arkadaşları tarafından dünyada unutulan uzaylı E.T. ile kurduğu saf ve tatlı arkadaşlık, sinema tarihinin en bilinen dostluklarından birini oluşturuyor. Elliot'un E.T.'ye yardım çabasını izlerken, bir yandan da karşılaştığı ön yargıyı yıkma çabasını izliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Saving Private Ryan (1998)

6. Saving Private Ryan (1998)

Üç oğlunu savaşta kaybeden bir anne, kalan son oğlunun da savaştan canlı çıkmasını dilemektedir. Kadının yakarışlarının karşılık bulmasıyla başkan James Ryan'ın Normandiya Çıkarması'ndan canlı çıkması için bir çalışma başlatır. Fakat bu çalışma, bir kişiyi kurtarmak için diğer kişilerin hayatını tehlikeye atar. Bu da tüm bu kampanyanın meşruluğunun sorgulanmasına neden olur.

5. Catch Me If You Can (2002)

5. Catch Me If You Can (2002)

Bir ajan ile suçlu arasındaki kovalamacayı konu edinen film, kendine fazlaca güvenen FBI ajanlarını ve pek de kolay yakalanmayacak bir suçluyu taşıyor ekranlara. Leonardo Di Caprio ve Tom Hanks'li bu film, ilginç bir gerilim filmi.

4. Back To The Future (1985)

4. Back To The Future (1985)

Bilim insanı Dr. Brown ve Marty'nin araba şeklindeki bir zaman makinesini kullanarak çıktıkları ilginç yolculukları konu alan bu seri, bilim kurgu deyince ilk akla gelenlerden ve Spieberg'ün yapımcılığı altında ortaya çıkmış. Bu filmde ise Marty'nin otuz yıl öncesine dönüşüyle kendi kaderini etkileyecek hatalara imza atışını izliyoruz. Eğer dikkatli olmazsa, kendi doğumunu engelleyecek!

3. The BFG (2016)

3. The BFG (2016)

Roald Dahl'ın çocuk kitabından uyarlanan The BFG, arkadaş canlısı devin insanları yememe kararı almasıyla dışlanışı üzerine yetim kız Sophie ile kurduğu arkadaşlığı konu ediniyor.

2. A.I.: Artificial Intelligence (2001)

2. A.I.: Artificial Intelligence (2001)

David 11 yaşındadır. Diğerlerinden farklı olduğunun bilincindedir fakat aslına bir yapay zeka olduğu ne dışarıdan anlaşılmaktadır, ne de kendisi bunun farkına varır. Aslında David, oyuncak gibi satılan bir şeyden fazlası değildir. Bunun farkına varmasıyla, gerçeklik peşinde ilginç bir yolculuğa çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Schindler's List (1993)

1. Schindler's List (1993)

İkinci Dünya Savaşı Polonyası'nda geçen film, gerçek olaylara dayanıyor. Savaş endüstrisinin kazandırdığı paranın farkında olan Oskar Schindler, ucuza çalıştırdığı Yahudi işçilerle beklenmedik bir bağ kurması üzerine, bütün çabaları bir anda para kazanmaktan hayat kurtarmaya dönüşüyor. Oldukça gerçekçi ve çıplak bir dille sunulan film, izleyicilerin yüzüne bir tokat gibi iniyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
8
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

TERMİNAL..... ...... Çok farklı bir filmdi.... Listeye girmeyi hak eden bir filmdi...

Mert Özuçak

allah aşkına 6) Saving Private Ryan filmde annenin çocuklarının öldüğünden haberi bile yok, tamamen random bir şekilde öğrenilip vicdana bırakılan bir olay... Devamını Gör

Sefa Döner

Her filmde yönetmenlik yapmıyor bazılarında yapımcısı sadece mesela Back to the future filminin yapımcısı yönetmeni değil. Ayrıca duyduğum kadarıyla özel hay... Devamını Gör