Görüş Bildir
Haberler
Film İzlemeyi Sevmeyenlerin Bile Oturup Baştan Sona Seyredeceği Kaliteli Film Önerileri

Film İzlemeyi Sevmeyenlerin Bile Oturup Baştan Sona Seyredeceği Kaliteli Film Önerileri

Elif Ateş Dereli
23.04.2023 - 20:17 Son Güncelleme: 24.04.2023 - 15:06

Merhabalar. Bazı filmler vardır ki prodüksiyon kısmı oldukça göz kamaştırıcıdır ve bu nedenle de senaryosunda ne anlatılırsa anlatsın o film 'izlenir.' Buna etken olarak abartılı reklamlar ve yıldız kadro gösterebilir. Şimdi kendimizi kandırmayalım; bir filmin içinde Brad Pitt varsa o filme güzel gözüyle bakıyoruz. İşte ben de bu içerikte tam öyle filmleri sıraladım. Prodüksiyonu güzel yapılmış, bir nebze senaryosu da harika, iyi bir oyuncu kadrosuna sahip son yılların en sevilen filmlerini sizin için listeledim. Hazırsanız o zaman son yılların film izlemeyenler bile izlesin diye çekilen en iyi filmleri gelsin.

İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Joker (2019)

25. Joker (2019)

Film, Arthur Fleck'in hevesli bir stand-up komedyenine dönüşmesini ve paryadan Gotham'ın soytarı prensine ve devrimin liderine evrilişini konu alıyor.

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

24. The Menu (2022)

24. The Menu (2022)

Film, dünyaca ünlü bir şefin, ıssız bir adada yer alan restoranında sadece seçilmiş bazı müşterilere özel hazırladığı menüsünün denendiği gece yaşanan gerilimli olayları konu alıyor.

Yönetmen: Mark Mylod

Oyuncular: Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult

23. Bohemian Rhapsody (2018)

23. Bohemian Rhapsody (2018)

Film, Queen grubunun efsanevi solisti Freddie Mercury'nin kariyerinin başlangıcını ve Londra'nın Wembley Stadı'nda gerçekleşen 1985 Live Aid konserine giden yıllarını konu alıyor.

Yönetmen: Bryan Singer

Oyuncular: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee

22. Don't Look Up (2021)

22. Don't Look Up (2021)

Politika ve medyaya absürt bir bakış getiren bu film, iki bilim insanının karşılaştığı vurdumduymazlık ve bilim karşıtlığını ele alıyor. Filmde Filmde Leonardo DiCaprio ve Jennifer Lawrence, Dünya'ya yaklaşan ve altı ay içerisinde Dünya'yı yok edecek olan bir kuyruklu yıldız hakkında insanlığı uyarmaya çalışan iki düşük seviyeli gökbilimciyi canlandırıyor.

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep

21. Don't Worry Darling (2022)

21. Don't Worry Darling (2022)

1950'lerde kocasıyla birlikte ütopik deneysel bir toplulukta yaşayan bir ev hanımı, göz alıcı olan bu şirketin rahatsız edici sırlar saklıyor olabileceğinden endişelenmeye başlar.

Yönetmen: Olivia Wilde

Oyuncular: Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. CODA (2021)

20. CODA (2021)

Bir CODA olarak Ruby, sağır ailesindeki tek işiten kişidir. Ailenin balıkçılık işi tehdit altındadır ve Ruby kendini Berklee College of Music'teki tutkusunun peşinden gitmekle ailesini terk etme korkusu arasında bulur.

Yönetmen: Sian Heder

Oyuncular: Emilia Jones, Marlee Matlin, Troy Kotsur

19. The Greatest Showman (2017)

19. The Greatest Showman (2017)

Barnum'un kimsenin aklına gelmeyecek bir hayali vardır: Dünyanın en muhteşem gösterisini sunmak ister. Eşinin de desteğiyle 1841 yılında tarihin ilk sirkini kurmak için işe başlayan Barnum, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan anomalileri, genç yetenekleri ve azimli girişimcileri toplar.

Yönetmen: Michael Gracey

Oyuncular: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron

18. Bird Box (2018)

18. Bird Box (2018)

Görünmeyen uğursuz bir varlığın toplumun büyük bölümünü intihara sürüklemesinin üzerinden beş yıl geçmiştir. Bir anne ve iki çocuğu ise güvenli bir yere ulaşmak için umutsuz bir girişimde bulunur.

Yönetmen: Susanne Bier

Oyuncular: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich

17. A Quiet Place (2018)

17. A Quiet Place (2018)

Film, işitme duyusuna sahip kör canavarların yaşadığı kıyamet sonrası bir dünyada geçiyor. Hikaye hayatta kalmak ve çocuklarını büyütmek için mücadele eden bir baba ve bir anne etrafında dönüyor.

Yönetmen: John Krasinski

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

16. A Quiet Place Part 2 (2020)

16. A Quiet Place Part 2 (2020)

Evde yaşananların ardından Abbott ailesi artık dış dünyanın dehşetiyle karşı karşıyadır. Bilinmeyene doğru maceraya atılmak zorunda kalan ikili, kum yolunun ötesinde pusuda bekleyen tek tehdidin sesle avlanan yaratıklar olmadığını fark ederler.

Yönetmen: John Krasinski

Oyuncular: Emily Blunt, Millicent Simmonds, Cillian Murphy

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Belfast (2021)

15. Belfast (2021)

Film 1960’ların sonlarında yaşayan genç bir çocuk ve işçi sınıfı ailesinin hikayesini anlatıyor. Buddy, ergenlik döneminde olan genç bir çocuktur. Ancak memleketi giderek şiddeti artan bir kargaşaya yuvarlanırken ailesi de kritik bir seçimle karşı karşıya kalır. Ya çatışmanın geçmesini bekleyecekler ya da yeni bir hayat için bildikleri her şeyi geride bırakacaklar.

Yönetmen: Kenneth Branagh

Oyuncular: Jude Hill, Lewis McAskie, Caitríona Balfe

14. Logan (2017)

14. Logan (2017)

Mutantların neslinin tükenmek üzere olduğu bir gelecekte, yaşlı ve yorgun Logan sakin bir hayat sürmektedir. Ancak bilim adamları tarafından takip edilen mutant bir çocuk olan Laura yardım için ona geldiğinde onu güvenli bir yere götürmesi gerekir.

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

13. Knives Out (2019)

13. Knives Out (2019)

Ünlü bir suç romanı yazarı Harlan Thrombey, 85. yaş gününde evinde ölü bulunur. Meraklı bir araştırmacı dedektif olan Benoit Blanc ise gizli bir şekilde cinayet araştırmasında yer almaya başlar.

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas

12. Glass Onion (2022)

12. Glass Onion (2022)

Milyarder Miles Bron, beş yakın arkadaşını malikanesi “The Glass Onion'a çağırır. Bu tatil için büyük çabayla hazırladığı katili bulma oyununda yalancıktan kendi cinayetini planlar ancak gerçekten bir cinayet işlenir.

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Daniel Craig, Edward Norton, Kate Hudson

11. Avatar (2009)

11. Avatar (2009)

Yarı-felçli bir savaş gazisi olan Jake Sully, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan Na'vi halkının arasına gönderilir. Askeri bir şirket ise uzaktaki bu gezegeni ve kaynaklarını incelemek üzere AVATAR adlı bir program oluşturmuştur.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Avatar: The Way of Water (2022)

10. Avatar: The Way of Water (2022)

Jake Sully, güneş dışı ay Pandora'da oluşan yeni ailesiyle birlikte yaşar. Tanıdık bir tehdit geri döndüğünde Jake evlerini korumak için Neytiri ve Na'vi ırkının ordusuyla birlikte çalışmak zorundadır.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

9. Top Gun: Maverick (2022)

9. Top Gun: Maverick (2022)

ABD donanmasına 30 yılını veren Pate Moverick, hava kuvvetlerine yeniden katılır ve özel bir görev için Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi eğitmekle görevlendirilir. Ancak bu görev en büyük korkularıyla yüzleşmesine neden olur.

Yönetmen: Joseph Kosinski

Oyuncular: Tom Cruise, Jennifer Connelly, Miles Teller

8. Green Book (2018)

8. Green Book (2018)

Film, işçi sınıfından bir İtalyan-Amerikalı fedainin, 1960'ların Güney Amerika'sındaki bir mekan turunda bir Afrikalı-Amerikalı klasik piyanistin şoförü olmasını konu alıyor.

Yönetmen: Peter Farrelly

Oyuncular: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini

7. Jojo Rabbit (2019)

7. Jojo Rabbit (2019)

Filmde, kahramanı ve hayali arkadaşı ülkenin diktatörü acımasız Hitler olan genç bir Alman çocuk, annesinin evlerinde bir Yahudi kızı sakladığını öğrenince şok olur.

Yönetmen: Taika Waititi

Oyuncular: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson

6. The Fabelmans (2022)

6. The Fabelmans (2022)

İkinci Dünya Savaşı sonrası Arizona'da büyüyen genç Sammy Fabelman, ergenlik çağına geldiğinde film yapımcısı olmayı arzular. Ancak çok geçmeden sarsıcı bir aile sırrını keşfeder ve filmlerin gücünün gerçeği görmesine nasıl yardımcı olabileceğini keşfeder.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Michelle Williams, Gabriel LaBelle, Paul Dano

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Elvis (2022)

5. Elvis (2022)

Amerikan müzik ikonu Elvis Presley'in çocukluğundan 1950'lerde menajeri Albay Tom Parker ile karmaşık bir ilişki sürdürmesine kadar olanları konu alan film, Elvis'in nasıl bir rock ve film yıldızı olduğunu gözler önüne seriyor.

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Tom Hanks, Austin Butler, Olivia DeJonge

4. Rocketman (2019)

4. Rocketman (2019)

Film, müzik sektörünün en önemli isimlerinden biri olan Elton John'un Royal Müzik Akademisi'nden çıkarak süperstarlık basamaklarını hızla tırmanmasını ve söz yazarı Bernie Taupin ile olan işbirliğini onu alıyor.

Yönetmen: Dexter Fletcher

Oyuncular: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden

3. Argo (2012)

3. Argo (2012)

Bilim kurgu filmi için yer arayan bir Hollywood yapımcısı kisvesi altında hareket eden bir CIA ajanı, 1979'da İran'daki ABD rehine krizi sırasında Tahran'da altı Amerikalıyı kurtarmak için tehlikeli bir operasyon başlatır.

Yönetmen: Ben Affleck

Oyuncular: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman

2. Air (2023)

2. Air (2023)

Film, ayakkabı satıcısı Sonny Vaccaro'nun geçmişini ve basketbol tarihinin en büyük sporcusu Michael Jordan'ı bulma yolunda Nike'a nasıl liderlik ettiğini anlatıyor.

Yönetmen: Ben Affleck

Oyuncular: Matt Damon, Jason Bateman, Ben Affleck

1. Bullet Train (2022)

1. Bullet Train (2022)

İşini barışçıl bir şekilde yapmak isteyen ancak şanssız olan suikastçı Uğur Böceği için kaderin başka planları vardır. Çünkü Uğur Böceği’nin son görevi onu dünyanın dört bir yanından gelen ölümcül düşmanlarla, dünyanın en hızlı treninde karşılaştırır.

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu filmlerden hangilerini izlediniz? Yoksa 'sırf izlemek için' mi izlediniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
11
7
7
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın