Görüş Bildir
Haberler
Festivallerden Ödülle Döndü: Ceyda Selvi, Biyonik Kulağı ve Piyanosuyla İşitme Engeline Meydan Okuyor

etiket Festivallerden Ödülle Döndü: Ceyda Selvi, Biyonik Kulağı ve Piyanosuyla İşitme Engeline Meydan Okuyor

Batuhan
01.11.2018 - 17:57 Son Güncelleme: 02.11.2018 - 12:03

İşitme engelli doğdu ama bu onun içindeki yeteneğin ortaya çıkmasını engellemedi. İzmirli Ceyda Selvi, biyonik kulağı ile duymaya başladı ve başarılı bir piyanist oldu. Yetenekli genç, uluslararası birçok festivalden ödülle döndü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'da yer alan habere göre, İzmir'de 3 aylıkken ailesinin yüksek seslere tepki vermemesi nedeniyle doktora götürdüğü Ceyda, 2 kulağının da duymadığının tespit edilmesi üzerine 2,5 yaşında ameliyat oldu.

Ameliyat sonrası piyano kursuna yazıldı

Ameliyat sonrası piyano kursuna yazıldı

Ameliyattan sonra biyonik kulak kullanmaya başlayan ve ailesinin engeliyle mücadele etmesi için aldığı sesli oyuncaklar arasında bulunan org ile daha fazla vakit geçiren Ceyda, müziğe ilgisinin keşfedilmesiyle piyano kursuna yazdırıldı.

'Kusursuz kulak' olduğunu öğrenince hayatı değişti

'Kusursuz kulak' olduğunu öğrenince hayatı değişti

Piyano kursunda hocalarının 'kusursuz kulak' olduğunu belirlemesiyle Ceyda'nın hayatında büyük değişiklik oldu.

Avrupa'dan ödüllerle döndü

Avrupa'dan ödüllerle döndü

Biyonik kulak sayesinde duyduğu sesleri notaya dökebilen Ceyda, 2015 ve 2017'de Polonya'da düzenlenen işitme engelli çocukların yer aldığı festivallerde piyano çaldı, ödüller aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Benim için engel olmadı, diğerleri için de olmasın"

"Benim için engel olmadı, diğerleri için de olmasın"

Ceyda Selvi, engellerin sanata mani olmaması gerektiğini vurgulayarak, 'Herhangi bir sesi notaya çevirebiliyorum. Çoğu zaman bu duruma şaşırıyorlar. İşitme engeli ve müzik ters onlar için. Bu düşünce yıkılabilir. İşitme engeli olup piyano çalabilen arkadaşlarım var, ben varım. Benim için engel olmadı. Diğerleri için de olmasın.' dedi.

"Piyanoya başlattığı çok kişi oldu"

"Piyanoya başlattığı çok kişi oldu"

Kızının televizyonda bir dizi müziğinin çalınmasıyla hemen piyanonun başına gittiğini ve o müziği çalmaya başladığını dile getiren Anne Zeynep Selvi, şöyle konuştu:

'Hocalarına söyleyince denemeler yaptılar. Çocuk hangi notaya basılırsa çıkartabiliyor 'absolut kulak' dedikleri olaymış. Hem işitme engeli hem absolut kulak olması herkesi şaşırtıyordu. Bilim sanat merkezinde müzik dalına seçildi bu yüzden. Piyanoya devam etti. Ceyda çok örnek oldu. Bize ulaşan ailelere Ceyda'yı anlattık hep. Umut oldu onlara. Ameliyata karar veremeyenler karar verdi. Piyanoya başlattığı kişi çok oldu.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
232
114
9
4
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak B.

Gerçekten ilginç.Tebrik etmek lazım belki de çok güzel yerlere gelecek.

İzmir ve İzmir insanıyla hep gurur duyuyorum ya hiç yanıltmadılar.