Görüş Bildir
Haberler
Şampiyonluk Yarışında Fenerbahçe'ye Osmanlı Tokadı

Şampiyonluk Yarışında Fenerbahçe'ye Osmanlı Tokadı

Mustafa Boztepe
03.04.2016 - 17:59 Son Güncelleme: 03.04.2016 - 21:04

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında ligin 2. sırasındaki Fenerbahçe, sahasında sıradaki Osmanlıspor'u ağırladı. Maçta 90 dakika boyunca iki taraf da eşitliği bozamayınca puanlar paylaşıldı. Fenerbahçe puanını 60'a çıkartırken Osmanlıspor 40 puana yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pereira: Beşiktaş da Puan Kaybedecek

Pereira: Beşiktaş da Puan Kaybedecek

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Osmanlıspor beraberliğinin ardından açıklamlarda bulundu. Ligin henüz bitmediğini ifade eden Pereira, 2 paunlık kaybı soğukkanlıkık eksikliği ve heyecana bağladı. Portekizli çalıştırıcı Beşiktaş’ın puan kaybedeceğini düşündüğünü söyledi.

İşte Pereira’nın sözleri:

“Zor bir maç oldu bizim için. Özellikle kontaataklarda rakiplere sorun yaratabilen bir takımla karşılaştık. Topu kaybettiğimiz anda çok kötyü oynamadık. Pozisyon vermedik topu kaybettiğimiz anlarda. Ofansif anlamda bir kalite eksikliği yaşadık. Takım olarak heyecan ve gerginlik yarşadık belki de. Soğukkanlılık ve sakinlik bu akşam bizde yoktu. Çok önemli 2 puan kaybettik. Lig bitti mi diye sorarsanız buna hayır derim. Beşiktaş’ın da puan kaybedeceğini düşünüyorum. Bu puan kayıplarını telafi edip arayı kapatmak zorundayız. Düzeltmemiz gereken noktaları düzeltmeye çalışacağız. Bahane aramak yerine çalışamya devam etmek zorundayız. Hücum dinamiğimizi istediğimiz gibi yansıtamadık. Sonucu kabul etmliyiz. Bir sonraki maç Konya maçı. 3 puan için çıkacağız buraya da. Lig bugün bitmedi. Ligin bitimine daha var. Biz tüm maçlarımız kazanmak istiyoruz.”

“Biz sezon başından beri çok fazla pozisyona girdik. Çok fazla gol atabilirdik. Bu akşam bir kalite eksikliği vardı ama sezon boyunca bu sorunu yaşadığımızı söylerseniz buna gülerim.”

Akçay: 1 Puan İyi Puandır

Akçay: 1 Puan İyi Puandır

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Fenerbahçe deplasmanından alınan bir puanın iyi bir puan olduğunu söyledi. En az atak yaptıkları mücadeleyi oynadıklarını belirten Akçay, rakiplerinin iyi baskı yaptığını ifade etti.

İşte Akçay’ın sözleri:

“Maçın başında beri sahada kalmak istiyorduk, oyunu elimizde tutmak istiyorduk. Maçın sonucu çok öenmli değildi. Fenerbahçe’nin 2.bölgede yaptığı presler bzim 3. bölgeye ulaşmamızı engelledi. En az atak yaptığımız maçtı. İki takımın da çok gol pozisyonu bulamadığı, Fenerbahçe’nin daha gole yapkaştıığı bir maçtı. Fenerbahçe’nin yaptığı her hamleye karşı bir hamle yapacaktık. Oyun içinde temaslarda bulunduk ve bu temaslar da doğru temaslardı. Deplasmanda Fenerbahçe’e karşı puan almak önemli. Bence bir puan iyi puandır.”

Fenerbahçe 0-0 Osmanlıspor

Fenerbahçe 0-0 Osmanlıspor
  • Osmanlıspor, Şubat 2015'ten bu yana ligde Kadıköy'de Fenerbahçe'den gol yemeyen ilk takım oldu; bunu son başaran Trabzonspor'du.

  • Fenerbahçe ligde 21 maç sonra gol atamadı.

  • Fenerbahçe karşısında yedi orta girişiminde bulunabilen Osmanlıspor bu sezon en az orta girişiminde bulunduğu maçı oynadı.

  • Fenerbahçe, Osmanlıspor'la Süper Lig'de oynadığı 12 maçın yedisini kazandı (3B 2M).

  • Osmanlıspor, bu sezon Süper Lig'de Başakşehir’le birlikte Fenerbahçe karşısında en fazla faul yapan takım oldu

  • Bu sezon sadece Kasımpaşa-Bursaspor maçında (23), Fenerbahçe (11) - Osmanlıspor (8) maçındakinden daha fazla isabetsiz şut atıldı.

  • Fenerbahçe bu sezon Kadıköy'de en az isabetli şut çektiği maçı oynadı (2).

OptaCan

Spor Toto Süper Lig’in 26. hafta maçında Fenerbahçe, sahasında Osmanlıspor’u ağırladı. Fenerbahçe’nin büyük oranda üstün tamamladığı maç 0-0’lık eşitlikle tamamlandı.

Sarı lacivertli takım, 19 kez rakip kaleyi yokladığı ve %65’lik topla oynama oranıyla oynadığı maçta sadece 2 kez isabetli şut çekebildi. Fenerbahçe’de özellikle Robin van Persie birçok müsait pozisyonda topu ağlara yollamayı başaramadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Osmanlıspor ise Fenerbahçe kalesini 5 kez yoklarken kaleci Volkan Demirel’e tehlike yaşatamadı. Maçın son dakikalarında kontratak yakalayan Ankara ekibi, müsait pozisyonda Fenerbahçe ağlarını sarsamadı. Bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen ve eski takımına karşı oynadığı son 3 maçta ağları sarsabilen Pierre Webo bu maçta gol atmayı başaramadı. Kamerunlu golcü 70. dakikada yerini Raul Rusescu’ya bıraktı.

Bu arada Fenerbahçe’de Ozan Tufan, ligdeki 100. maçına çıkma başarısını gösterdi.

Aldığı beraberliğin ardından şampiyonluk yarışında büyük yara alan Fenerbahçe, 60 puanla 2. sıradaki yerini korudu. Osmanlıspor ise 40 puanla 5. sıraya yükseldi.

Zirve mücadelesini sürdürmek isteyen Fenerbahçe, önümüzdeki hafta Konyaspor deplasmanına konuk olacak. Ligde bu sezonun flaş ekiplerinden Osmanlıspor ise önümüzdeki hafta evinde Eskişehirspor’u ağırlayacak.

Sporcope Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın