Görüş Bildir
Haberler
Fazla Sevişmekten Yanlışlıkla Yakılmaya...Sizi Ufak Çaplı Şoka Sokacak Tarihin En İlginç Kraliyet Ölümleri

Fazla Sevişmekten Yanlışlıkla Yakılmaya...Sizi Ufak Çaplı Şoka Sokacak Tarihin En İlginç Kraliyet Ölümleri

esma çetin
11.07.2022 - 11:02

Ölümün tarihin bir parçası olduğunu söyleyebiliriz ancak öyle ölümler var ki hayret etmemek elde değil! Bu yazımızda tarihteki en tuhaf ve en çarpıcı kraliyet ölümlerinden bazılarını sizler için derledik. Hadi buyurun 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Portekiz Prensi D. João Manuel

1. Portekiz Prensi D. João Manuel

Portekiz Prensi,  III. D. João'nun oğlu D. João Manuel, 15 yaşında, kuzeni olan 15 yaşındaki D. Joana ile evlendi. Evlendikten iki yıl sonra vefat eden Prens'in ölümü kalıtsal bir otoimmün hastalığı olan çocuk diyabetine bağladı. Ancak, o sırada dolaşan resmi olmayan bir hikaye de prensin ölümünün Dona Joana ile genç evliliğiyle ilgili olduğuydu.

D. João sadece 15 yaşındaydı ve çiftin güya 'aşırı' bir seks hayatı vardı. Prensin ölüm belgesinde ölüm nedeninin “çok fazla iletişim ve sevgi” olduğu yazıyordu.

2. Atilla Han

2. Atilla Han

6. yüzyıl tarihçisi Jordanes, Attila'nın ölümünün düğün gecesinde nasıl gerçekleştiğini kaydetti. Jordanes'e göre, MS 453'te Attila, Ildico adlı son karısıyla yeni evlenmişti. Sabah, gardiyanlar odasına gittiğinde Attila'yı yatağında ölü buldular. Vücudunda hiçbir yara olmayan Attila'nın burnu kanamış ve kendi kanında boğulduğu ortaya çıktı.

Adli tıp olmayan bir zamanda, Attila'nın gerçekten uykusunda öldürülmüş olması mümkündür. Özofagus kanamasının bir sonucu olarak kazara ölmesi de mümkündü.

3. Roma İmparatoru Valentinianus

3. Roma İmparatoru Valentinianus

Valentinian, beyin anevrizması nedeniyle öldü. Ancak ölüm sebebi ise oldukça ilginç. Barış vaadinde bulunmayı reddeden Alman kabileleri konfederasyonunun temsilcilerine bağırması Valentinianus'un sonunu getirmiş. Çünkü o çığlıktan sonra beyin anevrizması tetiklenmiş.

4. Büyük Britanya ve İrlanda Kralı II. George

4. Büyük Britanya ve İrlanda Kralı II. George

Kral II. George, 77 yaşına kadar yaşadı, ancak ölümünün nedeni biraz utanç vericiydi. Kral George erkenciydi, altıda kalkıp bir fincan sıcak çikolata içtiği biliniyordu. Sabah rutininden sonra Kral, 25 Ekim 1760 sabahı tuvalete gitti. Birkaç dakika sonra uşağı yüksek bir patlama sesi duydu. Odaya girdiğinde Kralı tuvalette ölü buldu.

5. Yunanistan Kralı İskender

5. Yunanistan Kralı İskender

2 Ekim 1920'de İskender, Tatoi arazisinde yürürken yaralandı. Sarayın kahyalarından birine ait evcil bir maymun, kralın Alman çoban köpeği Fritz ile kavga etti. Kral kavgaya bir son vermeye çalıştı. Bunu yaparken ikinci bir maymun tarafından saldırıya uğradı ve bacağından ve gövdesinden ısırıldı. Böylece yaralar enfekte oldu ve kral bir ay içinde öldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fransa Kralı VIII. Charles

6. Fransa Kralı VIII. Charles

VIII. Charles, sakar olmasıyla nam salmıştı. Kral 1498'de bir kaza sonucu öldü. Amboise'de bir oyun olan jeu de paume (gerçek tenis) izlemek için koşarken, kafasını bir kapının pervazına çarptı.

Daha sonra saat 14:00 sularında oyundan dönerken ani bir komaya girdi ve sadece dokuz saat sonra öldü.

7. Navarre Kralı II. Charles

7. Navarre Kralı II. Charles

Charles tarihe kötü bir adam olarak geçmişti ve aynı derecede kötü bir ölüm yaşadı. 1386-1387 yılının başında, şatosunda yatalak olarak yattı, kol ve bacaklarını kullanamadı. Bunun hak edilmiş bir ilahi ceza olduğu söylentisi yayıldı ama ceza daha başlamamıştı...

Kralın doktoru bir tedavi önerdi. Kral, baştan ayağa konyakla ıslatılmış bezlere sarılmıştı. Bir hemşire, hükümdarın vücudunun etrafına bezleri dikecekti. Boyun kısmına geldikten sonra, ipliğin ucunu makasla kesmek yerine mumla yakmayı denedi. Hikayenin nasıl bittiğini tahmin etmişsinizdir…

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
20
9
9
9
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın