Görüş Bildir
Haberler
Fatih Erbakan Kimdir, Kaç Yaşındadır? Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın Siyasi Kariyeri

Fatih Erbakan Kimdir, Kaç Yaşındadır? Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın Siyasi Kariyeri

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 54'üncü Hükûmetin başbakanı Necmettin Erbakan'ın oğludur. Siyaset sahnesine ilk kez 1999 yılında çıkan Fatih Erbakan, kurucusu olduğu Yeniden Refah Partisi'nin genel başkanlığı görevini üstlenmektedir. Peki, Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? 

İşte, Fatih Erbakan’ın eğitim hayatı ve siyasi kariyeri

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Erbakan Kimdir?

Fatih Erbakan Kimdir?

Fatih Erbakan, 1 Ocak 1979 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Annesi Nermin Erbakan, babası Türkiye Cumhuriyeti'nin 54'üncü Hükûmetin başbakanı Necmettin Erbakan'dır. Erbakan ailesinin üç çocuğundan biridir. Muhammed Ali Fatih Erbakan'ın Zeynep ve Elif adında iki ablası vardır. 

Eğitim hayatına Ankara'da başlayan Fatih Erbakan, ortaokul öğrenimini Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu'nda tamamlamıştır. Daha sonra Ankara Ayrancı Lisesi'nden mezun olmuştur. 

Üniversite eğitimine Başkent Üniversitesi'nde başlayan Erbakan, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitirmiştir. İngiltere'de yüksek lisans eğitimine başlamış fakat annesi Nermin Erbakan'ın vefatı nedeniyle Türkiye'ye dönmüştür. Yeniden İngiltere'ye dönmeyen Erbakan, yüksek lisans eğitimini de Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Aynı üniversitede 'Yönetim ve Organizasyon' alanında doktora yaparak 'doktor' unvanı almıştır.

Fatih Erbakan'ın Siyasi Yaşamı

Fatih Erbakan'ın Siyasi Yaşamı

Fatih Erbakan 1999 yılında ilk kez siyaset sahnesinde yerini almıştır. Aynı yıl Fazilet Partisi Çankaya Teşkilatı'nda seçim ve gençlik çalışmalarına katılmıştır. Bu sırada Başkent Üniversitesi'nde MGV üniversite temsilciliği görevini üstlenmiştir. 

Saadet Partisi'nin kuruluşunun ardında genel merkez gençlik kolları yönetim kurulunda yer almıştır. 2014 yılına kadar Saadet Partisi genel idare kurulu üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapmıştır. 2014 yılında düzenlenen 5. Olağan Kongrede aday olmuş ancak Erbakan'ın yerine yeniden Mustafa Kamalak seçilmiştir.

4 Haziran 2013 tarihinde kurulan Necmettin Erbakan Vakfı'nın ilk genel başkanı olarak göreve getirilmiştir.

23 Kasım 2018 tarihinde Yeniden Refah Partisi'ni (YRP) kurmuştur. Yeniden Rafah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye'de 81 il, 800 ilçede parti teşkilatları ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir. 

Erbakan, 17 Kasım 2019 tarihinde düzenlenen; 45 bin kişilik katılımla Türk siyasi tarihindeki en geniş katılımlı kongreleri arasında yer alan kongrede YRP Genel Başkanı seçilmiştir. Partisinin ilk mitingini ise 9 Şubat 2020 tarihinde Sakarya Demokrasi Meydanı'nda 'Kudüs Mitingi' olarak gerçekleştirmiştir.

Fatih Erbakan'ın Özel Hayatı

Fatih Erbakan'ın Özel Hayatı

Fatih Erbakan 2003 yılında Beyza Molu ile dünya evine girmiştir. Çiftin Merve ve Mina adında iki kızları vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın