Görüş Bildir
Haberler
Farkında Değilsiniz Ama Belki de Demiseksüelsiniz: 15 Maddede "Demiseksüellik"

etiket Farkında Değilsiniz Ama Belki de Demiseksüelsiniz: 15 Maddede "Demiseksüellik"

diazepam
24.11.2015 - 13:55

Demiseksüel: Birine karşı güçlü duygusal bağlar kurmadıkça o kişiyle sevişemeyen insan. Yani aseksüel ile seksüelin tam ortasında duran, sevişebilmek için duygusal olarak derin şeyler hissetmesi gereken insan. Kendiniz veya partneriniz hakkında bir yargıya varmadan önce demiseksüellik hakkında bilgi sahibi olduğunuzdan emin olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Demiseksüeller, Gray-A diye tabir edilen alanın üyesidirler.

Nedir bu gray-A?: Bazen sorunsuz bir cinsel hayata sahip olurlar, bazen hiçbir şey hissedemezler, bazense hissedebildiği halde onu nasıl kullanacağını bilemezler. Seks yapmak, bu isteklerini karşılayacak bir olgu olmayabilir onlar için. Cinsel arzuları onları boşaltacak düzeyde olmayabilir, sadece mastürbasyon yapmaktan zevk alabilirler ya da seks yerine sadece karşı tarafla öpüştüğünü, ona sarıldığını, onun çıplak olduğunu düşünerek, onun yüzünü düşleyerek ya da bunları bizzat kendileriyle yaşayarak boşalabilirler. Ya da seks hayatları herkes gibidir ama sadece cinsel doyum düzeyleri düşüktür; ne olursa olsun boşalamazlar ya da rahatlıkla boşalırlar ama daha az zevk alırlar. Veya uzun süreden sonra partnerlerine güvenerek ve güçlü bir bağlılık hissederek sağlıklı bir seks hayatına sahip olabilirler. Bunların hepsi ayrı ayrı, ayrı kişilerde ya da bir kişide bütün olarak görülebilir. İlişkilerini etkileyecek düzeyde olabilir ya da olamayabilir. Yani çok karışık bir durumdur. Kişi bu şekilde kimse tarafından kabul edilmezse ve bu durumunu düzeltemezse yalnız bir yaşamı kabul etmek zorunda kalır.

2. Demiseksüeller “ikincil cinsel çekim” insanlarıdır.

Nedir ikinci çekim? “Birincil cinsel çekim kişinin görünümü, kıyafeti, kişiliği gibi dış niteliklerine dayanırken; ikincil cinsel çekim genellikle romantik bir ilişkiden veya sosyal konumdan ya da ilişkideki kişinin diğerine ne şekilde yakın olduğundan kaynaklanan çekimdir.”

3. Demiseksüeller, biriyle yakınlık kurmadan önce onları iyice tanımak, onlarla vakit geçirmek zorundadır.

4. Demiseksüeller, seks yapmazlar, sevişirler, hatta “aşk yaparlar”.

5. Bir demiseksüel sadece cinsel yakınlık kurmak için değil, yemeğe çıkmak, bir şeyler içmek için bile karşısındaki kişiye karşı derin hisler beslemek zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Demiseksüel insanlar kesinlikle aseksüel değildir, sadece seks için çok daha fazlasına ihtiyaç duyarlar.

7. Demiseksüeller için seks bir amaç değil, sadece bir sonuçtur.

8. Demiseksüeller, seksüeller gibi cinsel odaklı hareket etmezler, sırf birinin dış görünüşünden etkilendikleri için onları arzulamazlar.

Aynı şekilde aseksüeller gibi seksi sadece “kategorik” olarak kötü görmezler, bu zevkin tadını da gerektiği yerde, gerektiği şekilde gayet güzel yaşarlar.

9. Bir demiseksüel için sevişmekte kesinlikle bir sorun yoktur, ancak bunu yaparken partneriyle beraber zevk aldığı diğer şeyleri yapmayı da asla es geçmez.

10. Bir demiseksüel hayatta tek eğlenceli şeyin seks olmadığının gayet iyi bilir.

Mesela gecenin bir körü uyanıp seks yapmak yerine sokaklarda beraber yürümeyi tercih eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. “Aşık olmadan sevişememek” kavramı en basit haliyle demiseksüel kişileri tanımlamaktadır.

12. Demiseksüeller için güven son derece önemli bir olgudur, romantizmden, etkilenmekten, derin duygular beslemekten önce gelir.

13. Demiseksüel biriyle birlikteyseniz, onun cinsel arzularının olduğunu bilmeniz gerekir, sadece o yönünü göstermesi için yeterli güveni, yakınlığı, samimiyeti, vs. ona verememişsiniz demektir.

Öyle ki demiseksüeller bir “nemfomanyak” kadar cinsel arzu yaşayabilir.

14. Demiseksüellik bir rahatsızlık, bir eksiklik, bir kusur, vs. değildir, bu bir tercihtir.

15. Demiseksüeller son derece sadık insanlardır ve “tek gecelik ilişki” diye bir kavramın hayatlarında asla ve asla yeri yoktur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1117
248
77
34
26
22
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lotkkk

önüne gelenle sevişmeyi o kadar normalleştirdiler ki, aşık olmadan sevişmeyenleri anormal görüp, betimlemek için bir kelime bulmuşlar. tanımadan, aşık olmada... Devamını Gör

hakan a

normal insan yani.

Ercan

aynen kardeşim..herşeye bi isim takmak zorundayızya bizde demiseksüel olmuşuz yeni öğreniyorum

İlkim Şaşmaz

Normal olan bu değil midir zaten? Biz bişey mi kaçırdık? Hemen isim takmışlar.

KoSeKu

erkeklerin çoğu böyle değil