Görüş Bildir
Haberler
Faizler Düşecek mi, Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak? Merkez Bankası PPK Toplantısı Ne Zaman?

Faizler Düşecek mi, Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak? Merkez Bankası PPK Toplantısı Ne Zaman?

Türkiye’de herkesin gözü Merkez Bankası’nın yapacağı toplantıya çevrilmiş durumda. Dolar ve altın fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Merkez Bankası’nın eylül ve ekim aylarında yaptığı faiz indirimleri sonrası hızla yükselen dolar, 11 liraya dayandı. Kasım ayı faiz kararı ise bugün açıklanacak. Peki, faizler ne olacak? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte tüm ayrıntılar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkez Bankası, son yaptığı iki toplantıda faizleri toplam 300 baz puan indirerek yüzde 16 seviyesine çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomistler tarafından bir türlü anlaşılamayan ‘enflasyon sonuç, faiz sebep’ açıklaması sonrasında Merkez Bankası faiz indirimlerine başlamıştı. Erdoğan dün de faizle sonuna kadar mücadele edeceklerini açıkladı.

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Merkez Bankası PPK toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantı sonrasında kasım ayı faiz kararının saat 14.00’de açıklanması bekleniyor.

Faizler Düşecek mi?

Faizler Düşecek mi?

Döviz bürolarından yapılan döviz alım satım işlemlerinde kimlik tespitini zorunlu hale getiren düzenleme değiştirildi. Kimlik tespiti, 100 dolar ve üstündeki döviz alım satımları için şart olacak.

Dün gece yarısı yapılan bu değişiklik, Merkez Bankası’nın faiz indirimine gideceği olarak yorumlandı. Uzmanlar, kasım ayında da 200 baz puan faiz indirimi bekliyor.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın