Görüş Bildir
Haberler
Faiz Artışının Anlamı ne? Son Dönem Siyasi Söylemlerle Faiz Artışı Mümkün mü?

Faiz Artışının Anlamı ne? Son Dönem Siyasi Söylemlerle Faiz Artışı Mümkün mü?

Erdoğan'ın faiz indirimlerinde kararlı olduğu tüm Türkiye tarafından bilinen bir gerçek. Bu hafta Merkez Bankası'nın yarın açıklanacak kararı öncesinde 'faiz artırım' iddiaları ortalıkta dolaşmaya başladı. Uzmanlar Erdoğan'ın buna ikna edilmesinin zor olduğunu düşünürken, neden zor olduğunu Ankara kulislerinden Murat Yetkin analiz etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan faiz artırımına onay verir mi?

Erdoğan faiz artırımına onay verir mi?

Gazeteci Murat Yetkin, 'Erdoğan, 17 Mart’ta siyaseten faiz artırımına gider mi?' başlıklı yazısında Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararını değerlendirerek, 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan aslında siyaseten de ekonomik olarak da ne yapması gerektiğinin gayet iyi farkında' dedi. 

Yetkin, 'Erdoğan faiz artırımına siyaseten onay verir mi?' sorusuna 'Çok zor'  derken, 'Çünkü siyaseten faiz artırışına onay verirse 2018’den bu yana ülkeyi krize sürükleyen “faizi düşürürsem, enflasyon da hayat pahalılığı da cari açık da azalır” tezinin yanlış olduğunu kabul etmiş olur. Oysa bunun doğru olduğuna hâlâ inanıyor' şöyle devam etti:

Bakın dünkü kabine toplantısı ardından ne dedi Cumhurbaşkanı? “Kontrolü elimizde olmayan sebeplerden kaynaklanan olumsuzlukları bir kenara bırakacak olursak refah seviyesinin tam kıyısında bulunuyoruz.”

Erdoğan'ın hamleleri ne anlama geliyor?

Erdoğan'ın hamleleri ne anlama geliyor?

Aynı durumun iş insanı Osman Kavala ve başka siyasi tutuklular için de geçerli olduğunu söyleyen Yetkin, 'Erdoğan, Kavala’nın da Demirtaş’ın da kendi Başkanlığına engel olma çabaları nedeniyle ibreti âlem için içeride kalmalarını istiyor. __Serbest kalmaları ihtimalini siyaseten yenilgi sayıyor. Ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli de öyle. Yoksa tam sırası. __Alternatifi, hayat pahalılığıyla mücadele ipinin ucunu bırakıp gerekirse asgari ücreti bir daha artırıp seçimi bulma, asıl kemer sıkma politikasını da seçim sonrasına bırakmaktır. Bu halkı seçimi kim kazanırsa kazansın kemer sıkma politikalarına mahkûm etmek anlamına gelir. Oraya doğru gidiyoruz maalesef. Öte yandan Erdoğan bu tür adımları atarsa, anlayın ki durumu gerçekten, siyasi tezlerinde ısrarı bırakacak kadar sıkışık görüyor. Birkaç güne anlarız.__' dedi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın