Görüş Bildir
Haberler
Nebati, Enflasyon İçin Tarih Verirken Yabancı Yatırımcılara 'Canınız da Malınız da Türkiye'de Güvende!' Dedi

Nebati, Enflasyon İçin Tarih Verirken Yabancı Yatırımcılara 'Canınız da Malınız da Türkiye'de Güvende!' Dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yurt dışı turunun ilk durağı olan Cannes'da yabancı gayrimenkul yatırımcılarına hitap etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte katıldıkları fuarda yabancı yatırımcılara Türkiye'nin cazibesini anlatan Nebati, enflasyon ve kur açıklamalarında bulundu. Yarın da geçen aylarda yabancı yatırım uzmanları ile görüşmeler yaptığı Londra'ya bir ziyarette bulunacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Türkiye'ye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güvendedir'

'Türkiye'ye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güvendedir'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cannes'da düzenlenen GYODER Uluslararası Yatırımcı Toplantısındaki konuşmasında, Korumalı Mevduat'ın kuru istikrarlı ve öngörülebilir bir çizgiye soktuğunu ifade etti. 

Nebati, Türkiye'de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejiminin garanti altında olduğunu vurgulayarak, 'Bu ülkeye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güven altındadır' dedi. 

Yabancı yatırımcılara hitabından Bakan Nebati, 'Yatırımlarınızı Türkiye Cumhuriyeti'ne çok rahat şekilde yapabilirsiniz. Bu anlayışla 2021'i hem sektörde büyük bir başarıyla kapattık, yüksek emtia fiyatları, lojistikteki problemler, Karadeniz'deki gerginliklere rağmen Türkiye'de ticaret tahminlerin ötesinde büyük heyecanla devam ediyor. Çarklar dönüyor' sözleri ile uygun koşullar sağlanarak gayrimenkul sektörünün desteklemeye devam edileceğini de sözlerine ekledi.

Bakan, enflasyon için tarih, bürokrasi için güvence verdi

Bakan, enflasyon için tarih, bürokrasi için güvence verdi

Hazine ve Maliye Bakanı, yaz ayları itibarıyla enflasyonda düşüş görüleceği görüşünü yinelerken, 'Enflasyonu yıl sonu itibariyle belli seviyeye getirip 2023 Haziran seçimlerinde tek rakamlı olma hususundaki kararlılığımız devam ediyor. Gerekeni yapıyoruz. KDV ve gıdada indirim yaptık. Elektrikte indirim yaptık. Finansal istikrarla ilgili, gıda komitesiyle de baskıyı giderecek tedbirleri almaya devam ediyoruz' şeklinde sürdürdüğü konuşmasında, Kur Korumalı Mevduat'ın kuru istikrarlı ve öngörülebilir bir çizgiye soktuğunu da ifade etti.

Nebati, Euronews'in aktardığına göre, yatırımcılara bürokrasi konusunda da güvence vererek, 'Yatırımlar robotik bir anlayışla değil, geleneksel Türk misafirperverliği anlayışıyla yerine getiriliyor. Bir problem yaşadığınızda bize hemen ulaşırsınız. En sevmediğim konu da şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde hızlı adımlar atıyoruz' dedi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Canımız Allah'a emanet... ... Mal mülk desen zaten yok... .... Kendi vatandaşına garanti vermeyen yabancıya mı garanti veriyor .... 😠🤪😡