Görüş Bildir
Haberler
Nebati, Kur Korumalıdaki Son Durumu Açıkladı: '557 Milyar TL Birikti'

Nebati, Kur Korumalıdaki Son Durumu Açıkladı: '557 Milyar TL Birikti'

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli’ni, Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanan emtia fiyatlarındaki artışı ve Türkiye’deki etkilerini değerlendirerek, enflasyon ile mücadele ve gıdada arz güvenliğinin sağlanması için atılan adımları anlattı. Kur Korumalı Mevduat'a ne kadar geçiş olduğunu da açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlattı

Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, şu anda uygulanan Türkiye Ekonomi Modeli’ni gerek yurt içi gerekse yurt dışı piyasa aktörlerine anlatarak, bu politikanın çerçevesini çok net bir şekilde ortaya koyduklarını ifade ederken, “Modelimizin temel hedefleri çok açık olup üretime, yatırıma ve ihracata odaklanarak, istihdamı artırmak, Türkiye ekonomisinin dengeli ve istikrarlı büyümesini sağlamaktır” dedi.

Kur Korumalı Mevduat, akaryakıt zamları ve enflasyonla mücadele!

Kur Korumalı Mevduat, akaryakıt zamları ve enflasyonla mücadele!

Nebati, “Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yüzde 56’sı dövizden dönüşmek üzere 557 milyar TL birikmiştir” açıklamasını yaparken, Ukrayna'daki gelişmelerin de etkisiyle petrol fiyatları yılbaşındaki 77 dolardan 130 dolar seviyelerine kadar yükselmiştir. Devlet olarak bu artışların kalıcı olmaması ve vatandaşlarımıza mümkün olduğunca az yansıması için gerekli tedbirleri almaktayız” ifadelerini de kullandı.

Bakan Nebati ayrıca, 'Enflasyonla mücadelede tüm paydaşlarımızın desteği mutlaka çok önemli. Attığımız adımları tamamlayacak şekilde tüzel kişilerden de enflasyonla mücadelede destek bekliyoruz' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
11
7
5
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maher

o paralarin faizi gotumuzde patlayinca asil o zaman senlik baslayacak..

rcpbyrm

ee bizim durumumuz iyiydi , ekonomimiz uçuyordu , avrupa kıskanıyordu ?

Shadow

Yöneteceğiniz ekonominin amk. 100-200 bin dövizi olan kişi için 84 milyonun vergisini peşkeş çektiniz.