Görüş Bildir
Haberler
Eylül Ayının Leziz Burç Yorumları

Eylül Ayının Leziz Burç Yorumları

Onedio Yemek
11.09.2018 - 17:28

Onedio Yemek’ten dev hizmet! Gezegenlerin iyi kötü etkilerine göre ne yemeniz gerektiğini söylüyoruz! İşte Eylül ayında sizi bekleyenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

EV YAPIMI GRANOLA

2 SB yulaf ezmesi

1/2 SB meyve püresi

1/4 SB ılık su

2 YK zeytinyağı

1 YK hindistan cevizi yağı

3 YK pekmez

2 YK bal

1/4 SB badem

1/4 SB ceviz

1/4 SB fındık

Kuru yemişleri bir tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10-12 dakika kavurun. Orta bir karıştırma kabına pekmez, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, bal, meyve püresi ve ılık suyu döküp çırpın. Yulaf ezmesiyle karıştırın ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 18 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırındaki granolayı karıştırın ve 12 dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kuru yemişlerle karıştırın ve kavanozda saklayın.

ÇİKOLATALI CHEESECAKE

100 gr tereyağı

1,5 paket bisküvi

Peynirli Dolgu:

2 paket labne peyniri

1 taze krema peyniri

1 SB krema

3 adet yumurta

1 SB toz şeker

1/2 SB rendelenmiş çikolata

2 YK nişasta

1 TK vanilya

Bisküvileri blenderdan geçirin. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp pandispanya kalıbının altına yayın. Bir kap içerisinde kremayı ısıtın ve içerisinde rendelenmiş çikolatayı eritin. Büyük boy bir kase içinde şeker ve peynirleri iyice çırpın. Yumurtaları tek tek kırıp karışıma yedirin. Çikolatalı kremayı, nişastayı ve vanilyayı ilave edip homojen olana kadar çırpın. Karışımı kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Hemen fırın kapağını açmayın. 1 saat kadar öyle beklesin. Sonrasında fırın kapağını hafif aralık bırakın ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun. Üzerine çikolata sosu dökerek servis edin.

KOLAY YAZ DAVETİ

PEYNİR TABAĞI

Peynir Tabağı için:

Kars gravyeri

İsli çerkez peyniri

Çörek otlu dilim peynir

Kaşar peyniri

Ezine beyaz peynir

Salkım üzüm

Kurutulmuş et

Hindi füme

Ceviz

Kuru kayısı

Kuru incir

Petek bal

Peynir seçimi; kişilerin seçimine bırakıldığı için peynir tabağında sert, tuzlu, yoğun, yumuşak ve kremamsı kıvamda peynirler sergilenebilir. Alışveriş esnasında kişi başı yaklaşık 125 gram peynir almanız yeterli olacaktır. Çeşitliliği arttırmanız peynir tabağını zengin gösterecektir.

Yardımcılar; Peynir tabağını şık göstermek ve lezzetini arttırmak için soğuk servis edilen etlere, kuruyemişlere, zamanıysa taze meyvelere ihtiyacınız olacaktır. Aynı zamanda peynirin ağır tadını hafifletecektir.

Peynir tabağını servis etmeden yarım saat önce oda sıcaklığında bekletin.

FESLEĞENLİ YAZ MAKARNASI

1 paket makarna

1 SB fesleğen

1 diş sarımsak

1/4 SB ceviz

1/2 SB zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kiraz domates

1 SB süt damlası

Fesleğen, ceviz, sarımsak, tuz ve karabiberi mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar karıştırın. Sonrasında içerisine yavaş yavaş zeytinyağını ilave edip karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip peynirle karıştırın.

YAZ GÜZELİ

Limonlu kek dilimleri

1 SB krema

1 SB labne

1/2 SB pudra şekeri

1 YK limon kabuğu

Sos için:

1 SB vişne

1/3 SB toz şeker

1 TK tereyağı

1 TK nişasta

Süslemek için:

Taze meyve

Taze nane

Vişne, toz şeker, nişasta ve tereyağını kısık ateşte pişirip, sosu soğutun. Krema, pudra şekeri, labne ve limon kabuğunu çırpın. Limonlu keki küp küp doğrayın. Limonlu keki en alta koyun ve üzerine sos dökün. Kremadan ilave edin. Bu işlemi tekrarlayın. En üstüne taze meyveleri dizip servis edin.

4 FARKLI DONDURULMUŞ LİMONATA

Limonata için;

1/2 SB şeker/1/3 SB bal

4 SB su

1 SB limon suyu

3 limonun kabuğu

Limonata için; şeker ve 1 SB suyu kaynatın içine limon kabuklarını ilave edin ve karışımı soğutun. Sonrasında limon suyu ve kalan su ile karıştırın.

KLASİK DONDURULMUŞ LİMONATA

1 SB buz

1 YK limon kabuğu

2 top limonlu dondurma

1 SB limonata

Bütün malzemeleri blendera koyup pürüzsüz olana kadar çalıştırın.

SERİNLETİCİ DONDURULMUŞ LİMONATA

1 SB çilek

1 SB karpuz

1 SB buz

1 limonun kabuğu

2 top çilekli dondurma

1 SB limonata

Bütün malzemeleri blendera koyup pürüzsüz olana kadar çalıştırın.

KİVİLİ DONDURULMUŞ LİMONATA

1 SB kivi

1/2 SB kavun

1 SB buz

1 limonun kabuğu

2 top dondurma

1 SB limonata

Bütün malzemeleri blendera koyup pürüzsüz olana kadar çalıştırın.

YAZ MEYVELİ DONDURULMUŞ LİMONATA

1 SB şeftali

1/2 SB kayısı

1 SB buz

1 limonun kabuğu

2 top şeftalili dondurma

1 SB limonata

Bütün malzemeleri blendera koyup pürüzsüz olana kadar çalıştırın.

FISTIK EZMESİ VS ÇİKOLATALI FINDIK EZMESİ

FISTIK EZMESİ

2 SB kabuklu fıstık

1 çimdik tuz

1 YK bal

Yer fıstıklarını soyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika fırınlayın. Kabuklarını tam temizleyememişseniz bir bezin arasına dökün ve ovalayın. Zaman kaybetmeden mutfak robotunun içersine dökün ve yüksek devirde aralıklı şekilde çalıştırın. Yaklaşık 7-8 dakikanın sonunda istediğiniz kıvama gelecektir. Bu aşamada balı ilave edin ve tekrar çalıştırın. Kavanozda ağzı sıkı bir şekilde saklayın.

ÇİKOLATALI FINDIK EZMESİ

1 SB çiğ fındık

1/2 SB bitter çikolata

1/2 SB sütlü çikolata

2 TK kakao

1/2 TK vanilya özütü

1 çimdik tuz

2 YK pudra şekeri

2 YK bitkisel yağ

Çikolataları mikrodalga fırında ya da benmari tekniğiyle eritin.

Çiğ fındıkları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 9-10 dakika fırınlayın. Kabuklarını tam temizleyememişseniz bir bezin arasına dökün ve ovalayın. Zaman kaybetmeden mutfak robotunun içerisine dökün ve yüksek devirde aralıklı şekilde çalıştırın. Yaklaşık 5-6 dakikanın sonunda istediğiniz kıvama gelecektir. İçerisine pudra şekerini, tuz, vanilya özütünü kakaoyu, bitkisel yağı döküp, mutfak robotunu çalıştırın. İsterseniz üzerine isterseniz ayrı bir kasede erimiş çikolataları ilave edin ve karıştırın. Kavanozda ağzı sıkı bir şekilde saklayın.

Roka Salatalı Somon

1/2 adet nar

1 demet roka

1 diş sarımsak

3 YK ezine peyniri

2 YK zeytinyağı

1 YK nar ekşisi

1 YK limon suyu

4 adet somon fileto

Tuz Karabiber

2 YK susam

1 adet limon

Somon filetolarına tuz ve karabiber ile lezzet verin. Ardından üzerine susam döküp önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 8-12 dk pişirin. Bu sırada rokaları doğrayın ve peyniri ufalayın. Sosu için zeytinyağı, sarımsak, nar ekşisi ve limonu karıştırın. Rokaları sos ile harmanlayın üzerine peynir ve nar ekleyerek somonların yanında servis edin.

Sebzeli Hindi Sarma

500 gr hindi kalça

Zeytinyağı

1 adet kırmızı soğan

2 diş sarımsak

1 adet kırmızı biber

8-10 adet kuru domates

2 dal biberiye

10-12 adet mantar

Tuz

Karabiber

1 YK un

1 TK hardal

Bir tavaya zeytinyağını alın ve soğan ve sarımsakları soteleyin sonrasında içerisine biber, domates ve mantarları ilave edin ve çok pişirmeden ateşten alın. İçerisine baharatlar ve biberiyeleri ekleyin. Hindi kalçaları inceltin tuz ve karabiberle ovun içine harçtan koyup sarın ve iple bağlayın. Ardından tavada hindileri mühürleyip bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kapalı olarak 30 dk kadar pişirin. Ardından pişen etlerin suyunu bir sos tenceresine alıp içine un ve hardal ekleyerek sos kıvamına getirin ve hindilerin üzerine dökerek servis edin.

Dolgulu Hafif Tavuk

1 YK sıvı yağ

1/2 SB mantar

Tuz

Karabiber

1 YK taze kekik

4 SB bebek ıspanak

2 addet tavuk göğüs

1/2 TK toz kırmızı biber

3 YK eski kaşar peyniri

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Sıvı yağı tavaya koyun ve mantarları tuz, karabiber ve taze kekikle soteleyin. Sonrasında ıspanakları ilave edin ve 2-3 dk soteleyin. Tavukların iki tarafına da tuz karabiber ekip ovun. Sonrasında tavukları üzerine kesikler atın ve tavukları fırın kabına ya da tavaya alın kesiklerin arasına hazırladığınız harcı doldurun. Üzerine toz kırmızı biber serpin ve kaşar peyniri koyup 20-25 dk pişirin.

Kabak Spagetti

3-4 adet kabak

1 YK zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Sosu için;

1 YK zeytinyağı

2 YK tereyağı

3 diş sarımsak

1/2 soğan

400 gr közlenmiş kırmızı biber

1 SB tavuk suyu

1/4 SB krema

1/2 SB parmesan ya da eski kaşar

Maydanoz ve fesleğen

Kabakları spiral şekilde ya da ince ince doğrayın. Sonrasında zeytinyağında tuz ve karabiber ile lezzetlendirip 3-5 dk soteleyin. Bir tavaya zeytinyağını ve tereyağını alın. Soğan ve sarımsakları soteleyin sonrasında biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin. Biberleri blenderdan geçirin. Sonrasında bir sos tenceresine alıp içerisine tavuk suyunu, tuzu, karabiberi ve kremayı ilave edip karıştırın. Karışım kaynamaya yakın fesleğenleri ve parmesanı ilave edin. Sonrasında kabaklarla harmanlayıp maydanoz ile servis edin.

AĞLAYAN KEK

1 SB toz şeker

1/4 SB sıvı yağ

1/2 SB Süt

1 çimdik tuz

1,5 SB un

4 adet yumurta

1 YK kabartma tozu

1 TK vanilya

1/2 SB kakao

2 SB süt

Üstü İçin

2 su bardağı Süt

2 paket Krem Şanti

2 SB çikolata sosu

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçerisine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve spatula ile karıştırın. Yağlanmış borcama kek hamurunu dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı soğuk süt dökün. Orta boy karıştırma kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpıp kek ile birlikte soğutun. Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün. Çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın. Krem şantili kekin üzerine dökün ve soğutun. Dilimleyip servis edin.

Acılı Cips

3 adet patates

1 YK sıvı yağ

1 YK tatlı toz biber

1 TK sarımsak tozu

1 TK acı toz biber

1 YK tuz

1 TK acı sos

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Sonrasında patatesleri ince ince dilimleyin. Bütün malzemelerle harmanlayıp yağlanmış tepsiye dizin ve 30-35 dk pişirin.

Biberiyeli Kraker

3/4 SB ılık su

1 TK kuru maya

2 TK şeker

2 SB un

1,5 YK biberiye

1 limonun kabuğu

1/4 TK tuz

Üzeri için;

1/4 SB sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Su, maya, şekeri karıştırın. Sonrasında un, limon kabuğu, biberiye, tuz ve sıvı yağı karıştırın. Mayalı karışımı ekleyip yoğurun ve mayalanması için 1 saat bekletin. Sonrasında incecik kağıt kadar açın ve bardakla kesin. Tepsiye alıp üzerine sıvı yağ sürün ve tuz-karabiber ekleyip 165 derecelik fırında 10-13 dk pişirin. Peynir sosla servis edin.

Falafelli Soğan Halkası

3 SB haşlanmış nohut

1 kırmızı soğan

1/2 limonun suyu

3 diş sarımsak

1 TK kimyon

Bir tutam tuz

Bir tutam karabiber

4 YK un

1/2 demet maydanoz

1/2 SB un

1 SB süt

Galeta unu

2-3 adet büyük soğan

Nohut, doğranmış kırmızı soğan, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber, 4 YK un ve maydanozu blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın. Sonrasında soğanları 1 parmak genişliğinde halkalar halinde kesin. Soğan halkalarını bir tepsiye dizin sonrasında içine falafeli doldurun ve dondurun. Bu sırada un ve sütü karıştırın. Sonrasında donan soğan halkalarını ilk olarak sütlü karışıma sonrasında galeta ununa bulayıp kızartın.

Peynirli Soğanlı Cips

3 adet patates

1 YK sıvı yağ

2 SB peynirli kraker

1 TK soğan tozu

1 TK tuz

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Sonrasında patatesleri ince ince dilimleyin. Krakerleri blenderdan geçirin ya da kilitli poşetin içerisinde merdane ile döverek ufaltın. Bütün malzemelerle harmanlayıp yağlanmış tepsiye dizin ve 30-35 dk pişirin.

Peynir Pane

4 dilim gravyer peyniri

4 dilim taze kaşar

Un

Galeta unu

Yumurta

Fesleğen/Reyhan

Peynirleri dilimleyin. Sonrasında ilk önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve buzlukta en az 30-45 dk bekletin. Sonrasında tekrar yumurta ve galeta ununa bulayıp derin yağda kızartın.

Sebze Köftesi

3 havuç

1/2 karnabahar

1 adet brokoli

2 diş sarımsak

1 yumurta

1 TK soğan tozu

1 TK tuz

1/2 TK karabiber

1+3/4 SB ekmek kırıntısı/galeta unu

Bütün sebzeleri mutfak robotuna çiğ olarak koyun ve minik olana kadar karıştırın. Sonrasında içerisine 1,25 SB ekmek kırıntısını, baharatları ve yumurtayı ilave edin. Minik köfteler yapıp kalan ekmek kırıntısına bulayın.Dilerseniz önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında dilerseniz çok az yağlanmış tavada iki tarafı da kızarana kadar yaklaşık 25 dk pişirin.

Barbekü Soslu Cips

3 adet patates

1 YK sıvı yağ

1 YK toz tatlı kırmızı biber

1 YK toz kırmızı biber

1 TK sarımsak tozu

1 YK tuz

1 YK karabiber

2 YK esmer şeker

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Sonrasında patatesleri ince ince dilimleyin. Bütün malzemelerle harmanlayıp yağlanmış tepsiye dizin ve 30-35 dk pişirin.

Soğan Halkası

2 adet büyük soğan

1 su bardağı un

1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 yumurta

1/2 su bardağı süt

1 su bardağı ekmek kırıntısı

Karabiber

Tuz

Toz kırmızı biber

Soğanları halka halka doğrayın ve birbirlerinden ayırın. 1 kasede unu, kabartma tozunu, karabiberi, toz kırmızı biberi ve tuzu karıştırın. Soğan halkalarını bu karışıma iyice bulayın ve kenara ayırın. Daha sonra bu karışıma yumurta ve sütü ekleyip çatalla iyice karıştırın. Una bulanmış soğan halkalarını yumurtalı karışıma tekrar batırın ve son olarak da ekmek kırıntısına bulayın. Kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.

Ispanaklı Enginarlı Dip Sos

Pizza Hamuru

1 paket krem peynir

1/2 SB eski kaşar peyniri

1/2 SB taze kaşar peyniri

1/2 SB izmir tulumu

1/4 SB yoğurt

1,5 SB enginar kalbi

2 diş sarımsak

1 TK fesleğen

1/2 TK pul biber

3/4 SB ıspanak

Zeytinyağı

Peynirleri rendeleyip hepsini iyice karıştırın. Sonrasında içerisine yoğurt, ıspanak ve enginarı ekleyin. Son olarak sarımsak, fesleğen ve pul biberi ekleyip karıştırın. Pizza hamurundan toplar yapın ve fırına dayanıklı bir kaba dizin. Ortasına hazırladığınız sosu dökün. Hamurların üzerine zeytinyağı sürün dilerseniz hamurların üzerine biraz sarımsak tozu ve peynir serpiştirerek 190 derecelik fırında 25 dk pişirin.

Taze Otlu Cips

3 adet patates

2 paket toz salata sosu

1 YK sıvı yağ

1 YK tuz

1 YK karabiber

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Sonrasında patatesleri ince ince dilimleyin. Bütün malzemelerle harmanlayıp yağlanmış tepsiye dizin ve 30-35 dk pişirin.

Cheeseburger Soğan Halkası

500 gr kıyma

1 TK tuz

1/2 TK karabiber

1 TK sarımsak tozu

100 gr cheddar peyniri

1 adet soğan

1SB un

5 adet yumurta

3 SB galeta unu

Kıymayı tuz, karabiber ve sarımsak tozu ile yoğurun. Soğanı 1 parmak kalınlığında halkalara ayırın ve içerisine kıymalı harçtan koyup arasında bir küp cheddar peyniri koyup üzerini kapatın. Sonrasında ilk olarak un sonra yumurta sonrasında ise galeta ununa bulayıp derin yağda kızartın.

4 FARKLI SOĞUK KAHVE

TİRAMİSU SOĞUK KAHVE

1 SB süt

1/2 SB filtre kahve

3 adet kedi dili bisküvi

3 top vanilyalı dondurma

2 TK labne peyniri

Kakao

Krem şanti

Blenderın içerisine kedi dilini ve kahveyi döküp 3 dakika yumuşaması için bekletin. Daha sonra kakao ve kremşanti hariç bütün malzemeleri ilave edip, blenderı çalıştırın. Soğuk bardağın içerisine dökün. Krem şanti ve kakao ile süsleyip servis edin.

KARAMEL RÜYASI SOĞUK KAHVE

1/2 SB Süt

1/2 SB filtre Kahve

1 TK Şeker

2 YK karamel

Karamel sos

Buz

Krem şanti

Karamel sos ile bardağın iç yüzeyini süsleyin. Blender içerisinde sıcak filtre kahve ile şekeri eritin. Üzerine buz, karamel ve sütü döküp çalıştırın. Karamel ile süslenmiş bardağın içerisine dökün. Krem şanti ve karamel sos ile süsleyip servis edin.

NUTELLALI SOĞUK KAHVE

1 SB süt

1/2 SB kahve

4 YK nutella

3 YK vanilyalı dondurma

Krem şanti

Çikolata sosu

Sütlü çikolata

Çikolatalı sos ile bardağın iç yüzeyini süsleyin. Blender içerisinde sıcak kahve ile nutellayı eritin. Üzerine dondurma ve sütü döküp çalıştırın. Çikolata sos ile süslenmiş bardağın içerisine dökün. Krem şanti ve rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis edin.

RED VELVET SOĞUK KAHVE

1/4 SB kahve

1/2 SB süt

1/2 SB Çilek şurubu

3 adet çilek

1 TK kakao

Buz

Krem şanti

Krem şanti haricindeki bütün malzemeleri blenderdan çekin. Soğuk kahveyi bardağa dökün. Krem şanti ve çilek şurubu ile süsleyip servis edin.

UZUN YOL MENÜSÜ

ÇITIR ÇUBUKLAR

3,5 SB un

1 SB su

3 YK sıvı yağ

1,5 YK kuru maya

1 TK tuz

1/2 YK şeker

Üzeri için:

1 yumurtanın beyazı

Çörek otu

Susam

Bir kabın içerisinde ılık su, maya ve şekeri karıştırıp mayanın aktifleşmesi için 5-6 dakika bekletin. Derin bir kabın içerisine kuru malzemeler ile mayalı karışımı karıştırıp yoğurun. 30 dakika mayalandırın. Dinlenen hamuru açın ve ufak parçalara kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta beyazı sürüp, çörek otu ya da susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin.

KURU MEYVELİ MUFFİN

2 yumurta

1 SB toz şeker

1 SB sıvı yağ

1 SB süt

5 YK damla çikolata

2 YK kuru üzüm

2 YK kayısı

2 SB un

1 YK kabartma tozu

1 TK vanilya

Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Sonrasında damla çikolata, kuru üzüm ve kesilmiş kayısıları ekleyip spatula ile alttan üste karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 19-20 dakika pişirin.

Granola Çanaklarında Meyveli Yoğurt 00:05

1 adet olgun muz

1,5 SB yulaf

1/4 SB bal

1 YK vanilya

1 TK tarçın

Bir tutam tuz

Az yağlı ya da normal yoğurt

Bal

Çilek

Yaban mersini

Şeftali

Kivi

Muz

Damla çikolata

Ananas

Bir kapta muzu iyice ezin içerisine yulaf, vanilya, tarçın ve tuzu ilave edip karıştırın. Sonrasında muffin kalıplarını yağlayın ve karışımı koyup kase formuna getirin ve 1 saat buzdolabında bekletin. Sonrasında 180 derecelik fırında 30 dk pişirin. Soğurken. Yoğurdu biraz bal ile çırpın. Dilediğiniz meyveleri dilimleyin. Yoğurdu kaselere koyup üzerini süsleyin.

Karpuz Pizza 00:56

3/4 SB yoğurt

1 YK bal

1/2 TK vanilya

1 büyük yuvarlak dilim karpuz

Çilek

Yaban mersini

Nane

Ahududu

Böğürtlen

Bir kasede yoğurt, bal ve vanilyayı karıştırın. Sonrasında karpuzdan büyük yuvarlak bir dilim kesin. Yoğurtlu karışımı karpuza sürüp üzerini kalan malzemelerle süsleyin.

Kuru Meyveli Granola Bar 01:29

2 SB yulaf ezmesi

5 yumurta

3 muz

3 YK tuzsuz fıstık ezmesi

½ SB yağsız süt

1/2 SB kuru üzüm

¼ SB ceviz

2 YK bal

Yulaf ezmesi un haline getirmek için mutfak robotunda çekin. Ayrı bir kasede muzları ezin, üzerine yumurtaları, sütü, balı ve fıstık ezmesini ilave edip iyice karıştırın. Kuru karışımı, ıslak karışımın içerisine dökün ve homojen bir hal alana kadar çırpın. Fırın kabına dökmeden önce cevizleri ve kuru üzümleri içerisine ilave edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-23 dakika pişirin.

Çikolatalı Mus Kupları 02:09

190 gr bitter çikolata

135 ml su

Brownie

Meyve

Suyu çikolatayı eritecek kadar ılıtın ve çikolatanın üzerine döküp karıştırarak çikolatayı tamamen eritin. Sonrasında büyükçe bir kasenin içine su ve buz doldurup diğer kaseyi içine oturtun ve köpük köpük olup yoğunlaşana kadar çırpın. Bir kupa hazır kek üzerine çikolatalı musu üzerine de meyveleri koyup servis edin.

Ahududulu Chia Puding 02:44

1 SB yoğurt

1 SB süt

1 YK limon kabuğu

2 YK limon suyu

1 SB ahududu

1,5 YK bal

1/4 SB chia tohumu

Chia dışındaki malzemelerin hepsini blenderdan geçirin. Sonrasında chia ile karıştırıp en az 8 saat buzdolabında bekletin.

Yulaflı Hafif Kurabiye 03:35

3/4 SB tam buğday unu

1 SB yulaf

1 yumurta

2 YK erimiş tereyağı

1,5 TK kabartma tozu

1,5 TK tarçın

Bir tutam tuz

1 TK vanilya

1/2 SB bal

1/4 SB kuru üzüm

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Bir kapta erimiş tereyağı, yumurta, bal, vanilyayı karıştırın. Ayrı bir kapta kalan malzemeleri karıştırıp üzerine sıvı malzemeleri ekleyin. Fırın tepsisine alıp 10 dk pişirin.

Brownie Granola Bar 03:38

1,5 SB yulaf

1 SB çiğ badem ve ceviz

2 SB hurma

3/4 SB kakao

1/4 SB fıstık ezmesi

1/4 SB bal

Bal ve fıstık ezmesi dışındaki malzemeleri blenderdan geçirin. Fıstık ezmesini mikrodalgada ısıtın içerisine bal ilave edip karıştırın ve kuru malzemelerin üzerine ekleyin. Bir fırın kabına alıp şekil verin ve buzlukta 15-20 dk dondurup dilimleyerek servis edin.

3 Malzemeli Dondurma 04:15

4 SB dondurulmuş meyve

1 SB süt

1/2 TK pudra şekeri

Bütün malzemeleri blenderdan geçirip 1 saat dondurun.

DEV KURABİYE

1,5 SB esmer şeker

1 SB şeker

1 TK tuz

1 SB tereyağı

2 yumurta

1 YK vanilya

2,5 SB un

1 YK karbonat

5 YK damla çikolata

Esmer şeker, toz şekeri, tuz ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kabında çırpın. Üzerine yumurtaları, vanilya özütünü ve damla çikolatayı ilave edin ve tekrar çırpın. Unu ve karbonatı eleyerek ilave edin ve spatula ile karışıma yedirin. Yağlı kağıt serili demir döküm tavanın içine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 7-8 dakika dinlendirin. Tercihen ılık servis edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Midoriya

Benden başka buraya kadar inebilen bir babayiğit yok mu?