Görüş Bildir
Haberler
Evrenin Derinliklerini Oturduğunuz Yerden Keşfedebileceğiniz 6 Harika Astronomi Sitesi

Evrenin Derinliklerini Oturduğunuz Yerden Keşfedebileceğiniz 6 Harika Astronomi Sitesi

Uzay ve evrenin sırları hala keşfedilmeyi bekliyor. Uzay turizmi belki gelecek nesillerin uzaya gitmesini sağlayacak olsa da şimdilik Dünya dediğimiz büyük mavi küreden oraya bakmakla yetineceğiz. Ancak evrenin derinliklerini görebileceğimiz büyük teleskoplar yüksek çözünürlüklü görüntülerin bize ulaşmasını sağlıyor. Özellikle kış aylarında evden çıkmayanlar bu 6 harika astronomi sitesiyle uzayın derinliklerini keşfedebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Hubble resmi sitesi

1- Hubble resmi sitesi

1990 yılında Discovery mekiği ile yolculuğuna başlayan Hubble Uzay Teleskobu, uzay ve zaman hakkında insanlığa büyük katkılarda bulundu.

Hubble’ın internet sitesinde kara delikler, ölen yıldızlar, galaksiler ve daha fazlasını keşfederken Hubble haberlerini de takip edebilirsiniz. Ayrıca gerçek zamanlı olarak Hubble’ın lenslerinden uzayı görebilirsiniz.

2- Stellarium web

2- Stellarium web

Stellarium tarayıcınızla ulaşabileceğiniz bir planetaryum diyebiliriz. Konumunuzdaki yıldız haritasını ve gezegenleri keşfetmek için farenizi hareket ettirmeniz yeterli. Görebildiğiniz tüm yıldız ve gezegenler hakkında detaylı bilgilere de bu site üzerinden ulaşabilirsiniz.

3- Google Sky

3- Google Sky

Google Earth’ü hepimiz en az bir kere kullandık fakat Google Sky’ı duymuş muydunuz? Google Sky, birkaç özel gözlem aracını kullanarak evreni görüntülemenizi sağlayan bir araç olarak hizmet veriyor.

4- Astronomy Picture of the Day

4- Astronomy Picture of the Day

Bu web sitesi her gün uzaydan yeni bir fotoğraf paylaşıyor. Fotoğrafın alt kısmında bu kare hakkında detaylı açıklamalar yer alıyor. Sitenin 27 yıllık arşivi binlerce fotoğrafa erişmenizi sağlayacaktır.

5- Science Daily

5- Science Daily

Yeni kara delikler, gezegenler ve moleküllerle ilgili günlük haberleri bu siteden takip edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Space.com

6- Space.com

Uzay araştırmaları ve astronomi hakkında tüm yeni gelişmeleri bu portalda bulmak mümkün. 1999 yılında kurulan site hala aktif ve güvenilir bir kaynak olarak çalışmaya devam ediyor.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın