Görüş Bildir
Haberler
Evin Esen, Kemal Sunal, Mehmet Akan ve Dahası: Dizi/Film Çekimleri Esnasında Hayatını Kaybeden Ünlüler

Evin Esen, Kemal Sunal, Mehmet Akan ve Dahası: Dizi/Film Çekimleri Esnasında Hayatını Kaybeden Ünlüler

02.10.2022 - 09:30

Sinemanın ve televizyonun renkli dünyası çoğu kez kameranın arkasında yaşanan trajediyi örtmeyi başarıyor. Ne yazık ki bazı ünlü isimlerin hayatını yitirme şekli de buna dâhil. İşte çekim esnasında, çekimden hemen sonra ya da hazırlık aşamasında hayat sahnesinden ayrılarak bu trajedinin bir parçası olan ünlü isimler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haldun Boysan

Haldun Boysan

Sayısız sinema filmi ve diziden aşina olduğunuz Haldun Boysan, özellikle Kurtlar Vadisi’ndeki Tombalacı Mehmet ve Gemide filmindeki Kamil karakterleri ile hafızalarda yer etti. Son olarak ATV ekranlarında yayınlanan Maria ile Mustafa dizisinin çekimleri için Ürgüp'te bulunan başarılı oyuncu, çekimlerin devam ettiği günlerde kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumdu. Sinemamızın unutulmaz repliklerinden biri olan 'Napıcaz be Kamil?' repliğinin de öznesi olan Haldun Boysan, ani ölümüyle sevenlerini üzdü.

Akil Öztuna

Akil Öztuna

Akil Öztuna'yı Hababam Sınıfı'nın efsane felsefe öğretmeni Akil Hoca olarak tanıyor olabilirsiniz. Akil Öztuna'nın performansına aşina olduğunuz bir diğer yapım ise 1976 yılında çekilen ve Yeşilçam klasiklerinden biri olan Tosun Paşa filmi. Filmde Tellioğulları’nın reisi olan Akil Öztuna, filmin bir kısmında yer almıyor. Bu durum, senaryo gereği planlanan bir akış değil. Öztuna'nın filmin bir kısmında olmamasının nedeni, çekimler sırasında deveden düşmesi ve iç kanama geçirmesi. Yaşanan bu talihsiz olay neticesinde kurtarılamayan oyuncu, hayatını kaybetmiş.

Seyfi Teoman

Seyfi Teoman

Tatil Kitabı ve Bizim Büyük Çaresizliğimiz filmleriyle adını sinema alanında duyuran başarılı oyuncu Seyfi Teoman da hayata veda eden ünlülerden biri. Üçüncü uzun metraj filmi Evliya üzerinde çalıştığı dönemde trafik kazası geçiren yönetmen ve senarist Seyfi Teoman, apar topar hastaneye kaldırıldı. Bir süre yoğun bakımda kalan Teoman, yapılan tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki kurtarılamadı.

Halil Kumova

Halil Kumova

1974 yılında tiyatro sahnelerinin tozunu yutarak oyunculuğa adım atan Halil Kumova, sinema ve dizi sektörünün emektar oyuncularından biri. Zalo isimli sinema filminin çekimleri için Malatya'da bulunan başarılı oyuncu, sette aniden rahatsızlandı. Hemen hastaneye kaldırılan Halil Kumova'ya ilk olarak zatürre teşhisi kondu ve oyuncu, aynı gün ağır zatürreye bağlı solunum yetmezliğinden hayatını yitirdi. Daha sonra Halil Kumova'nın naaşına yapılan PCR testinin ise pozitif çıktığı açıklandı.

Evin Esen

Evin Esen

Tatlı Kaçıklar ve Çiçek Taksi gibi yapımlardaki performanslarıyla hafızalarda yer edinen Evin Esen, son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan ve bir döneme damga vuran Akasya Durağı dizisinde Şaziment karakterini canlandırıyordu. Tiyatro kökenli başarılı oyuncu, 18 Ocak 2012 tarihinde dizi çekiminden sonra beyin kanaması geçirerek hayata gözlerini yumdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mehmet Akan

Mehmet Akan

Deneyimli bir tiyatro oyuncusu olan Mehmet Akan, Türk dizi tarihinin en önemli yapıtlarından biri olan Bizimkiler dizisinin 'Sabri Bey'i olarak tanınıyor. Huysuz ve titiz apartman yöneticisi rolünü başarıyla yansıtan Mehmet Akan böylelikle geniş kitleler ile buluşmayı başardı. 8 Temmuz 2006 tarihinde Dostlar Tiyatrosu’nda “Oyun Sonu” adlı oyunun provalarında fenalaşan Mehmet Akan hayata veda etti.

Kemal Sunal

Kemal Sunal

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olan Kemal Sunal, doğrudan çekim sırasında olmasa da film çekimi için yaptığı yolculukta hayatını kaybetti. Onlarca filmde yer alan Kemal Sunal; saf ve temiz duruşu, halktan tavrı, sanatçı kimliği ve yarattığı karakterlerle Türk sinemasında silinmesi mümkün olmayan bir iz bıraktı. Hayatı boyunca uçak yolculuğundan korktuğu bilinen namıdiğer İnek Şaban, son filmi Balalayka'nın çekimleri için uçağa binmek durumunda kaldı. Bindiği uçakta kalp krizi geçiren usta oyuncu, 3 Temmuz 2000 tarihinde henüz 55 yaşındayken aramızdan ayrıldı. Kemal Sunal'ın beklenmedik ölümü, sinema dünyasını derinden sarstı.

Toygun Ateş

Toygun Ateş

Başarılı oyunculardan biri olan Toygun Ateş, Gizemli Köy filminin çekimleri sırasında Malatya'da fenalaştı. PCR testi sonucu pozitif çıkan oyuncu, koronavirüse dayanamayarak tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde entübe edildi. Daha sonra organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Kaynak: 1, 2, 3, 4

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
9
5
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın