Görüş Bildir
Haberler
İzlemelere Doyulmayacak 10 Esaslı Anime

İzlemelere Doyulmayacak 10 Esaslı Anime

Selin Büyükcengiz
06.09.2014 - 20:52 Son Güncelleme: 06.09.2014 - 22:04

1. One Piece

1. One Piece

Korsan Kral Gold Roger, bu dünyadaki herşeyi elde eder ve idam edilirken, tüm servetinin Grand Line'da olduğunu, onu arayıp bulmaları gerektiğini söyler. Bu olaydan sonra herkes Grand Line'a gider. Ancak Grand Line'a girmek çok zor, Grand Line'da canlı kalabilmek imkansızdır.

Kahramanımız Monkey D. Luffy'nin rüyası, Korsan Kral olmak ve One Piece denen kimsenin bilmediği, görmediği hazineyi ele geçirmektir. Küçük yaşlardan beri hep korsan olmak isteyen Luffy, kazara bir şeytan meyvası (Akuma No Mi) yemiştir. 3 farklı şeytan meyvası vardır ve bu meyvalar yiyenlere çok üstün güçler sağlamaktadır ancak bu güçlerin bedeli asla yüzememektir. Luffy'nin yediği meyva onu bir lastik çocuğa çevirir. Bu olaydan yıllar sonra Luffy denize açılır. Yolculuğu sırasında ekibini toplayacak ve One Piece'i bulmak için Grand Line'da birbirinden tehlikeli ve komik maceralara atılacaktır.

Eh bunu bitince insanın içinde bir boşluk bırakacak animelerin yanında yazmam garip, çünkü daha bir 20 yıl daha bizimle olacakmış gibi görünüyor :D

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Sailor Moon

2. Sailor Moon

Bu sezonda Sailor Moon'a giriş yapılmış, temel karakterlerin bazıları

tanıtılmış ve 1000 yıl önce Ay Krallığı'nda başlayan öyküsü

anlatılmıştır. En sonunda her şeyin sorumlusu olan Kraliçe Berly ve

Metallia'ya karşı savaşılmış ve Ay Krallığı'nda yaşananların tekrar

yaşanmaması için çalışılmıştır. Usagi, sıradan sekizinci sınıf

öğrencisidir. Bir gün okula giderken alnında ay işareti olan bir kedi

ile karşılaşır. Okuldan sonra evde daha önce karşılaştığı kediyi bulur.

Kedinin adı Luna'dır ve konuşabilmektedir. Luna'nın görevi yıllar önce

Ay Krallığı'nın Kraliçesi Serenity tarafından hapsedilen Metallia'nın

serbest kalması ihtimaline karşılık geleceğe gönderilen savaşçıları

uyandırmaktır. Luna önce Sailor Moon olan Usagi'yi uyandırır. Beraber

bir yandan Karanlıklar Krallığı'nın saldırılarına karşı koyarlarken bir

yandan da diğer savaşçıları aramaya başlarlar.

Bir çoğumuzun izlediği ilk anime... Yeni sezonu da çıktı, ama hala eski seri yerini koruyor.

3. Death Note

3. Death Note

Yagami Light, üniversite giriş sınavlarına hazırlanan bir lise son sınıf öğrencisidir. Light (Raito), Japonya'nın belki de en yetenekli ve zeki öğrencisi olmasına rağmen, yaşadığı dünya ona tat vermemektedir. Her gün gittikçe artan suç oranı ve adalet sisteminin çökmüşlüğü, onun için bu dünyayı daha da anlamsız ve çürümüş kılmaktadır. Bu yüzden de, hiç bir şeyde anlam görmemektedir.

Light, bu buhranlarını kendi içinde yaşarken, ders sırasında bir defterin gökten düştüğünü görür. Okul çıkışı elinde olmadan defterin düştüğü yere yönelir. Defterin üstünde 'Death Note' yazmaktadır. Defteri yerden alıp incelediğinde hiç de inanacağı şeylerle karşılaşmaz.

'Bu deftere ismi yazılan insan ölecektir.'

Nedenini kendi bile bilmeden, defteri alıp evine döner. Evde haberleri izlerken, bir adamın bir anaokulundaki öğrencileri ve öğretmenleri rehin aldığını izler. Defterin gerçekliğini test etmek için rehin alan adamın adını deftere yazar. Ve 40 saniye sonra adam ölür.

Defterin gerçekliği karşısında şaşkına dönen Light, kendi ideal dünyasını yaratmak için diğer suçlulara yönelecektir. Ama ya dünya onun varlığını öğrenip peşine dünyanın en iyi dedektifi L'i takarsa?

4. Full Metal Alchemist- Brotherhood

4. Full Metal Alchemist- Brotherhood

“İnsan bir şeyleri feda etmeden hiçbir şey elde edemez,

Bir şeyi elde etmek istiyorsan ona eş değerde bir şey sunmalısın,

Bu simyanın eşdeğer değiş-tokuş prensibidir.”

Elric kardeşler Edward ve Alphonse ölen annelerini diriltmek için simyaya başvururlar. Ama insan ruhu ile değiş-tokuş yapılacak eş değerde bir şey bulunmamaktadır. Deney sırasında büyük kardeş Edward bacağını, küçük kardeş Alphonse ise bedenini kaybeder. Edward elindeki son çareyi kullanıp Al’ın ruhunu bir zırha bağlamayı başarır ama bu esnada da kolunu kaybeder. İki kardeş annelerini diriltmenin imkansız olduğu büyük kayıplardan sonra anlar. Automail sayesinde mekanik uzuvlarına kavuşan Ed, kardeşine olanların kendi suçu olduğuna inanır. Al'ın bedenini geri almak ve simyayı daha da iyi öğrenmek için Elric kardeşler evlerini yakıp bir yolcuğa çıkarlar. 

Orijinal mangaya daha sadık bir hikâye takip edecek olan bir yeniden yapımdır.

Aileyi, kardeşliği, fedakarlığı anlatan bu kadar güzel bir anime daha olamaz... Eh, sonunun mükemmelliğini de unutmayalım :3

5. Durarara!!

5. Durarara!!

Hikayemiz Tokyonun Ikebukuro semtinde geçer. Genç serseriler gruplar oluşturup birbirileriyle savaşmaktadırlar. 

Tek korktukları ise 'Dullahan' diye adlandırılan bir efsanedir. 

Kafası olmayan Dullahan ses çıkarmayan siyah bir motora sahiptir 

Liseli genç Ryuugamine Mikado sessiz sakin hayatından çıkıp Tokyoda çocukluk arkadaşının olduğu şehirde okumaya karar verir. 

Geldiğinde ise dullahanın kayıp başı için çılgın bir mücadele başlar. 

Ne kadar tanıtımı yazsak da gereksiz kalacak kesinlikle izlenmesi gereken bir anime. (ikinci sezonu 2015'te :) )

6. Bakuman

6. Bakuman

Mashiro’nun yıllar önce kaybettiği amcası bir mangakadır. Artık bir ortaokul son sınıf öğrencisi olan Mashiro, piyasanın zorluklarını ve inceliklerini dinlediği amcasından sonra, aklından mangaka olmak ile ilgili bütün düşünceleri silmiş ve iyi bir okul bitirebilmeye odaklanmıştır ancak çok başarılı çizimleri vardır. Bir yandan da sınıflarındaki Azuki’den hoşlanmaktadır.

Aynı sınıftaki bir diğer öğrenci Takagi ise aslında sınıfının en zekilerinden olmasına rağmen hikâyeler yazmayı seven, dışa dönük karakterli bir gençtir. Aslında Takagi kendi hikâyelerini manga formatında çizebilecek bir ortak aramaktadır.

Bir gün not defterini okulda unutan Mashiro, defteri geri almak için okula geri döndüğü sırada Takagi’ye rastlar. Takagi, Mashiro’nun defterindeki çizimini görmüştür ve hemen kendisine ortaklık teklif eder. Mashiro ise bu teklifi geri çevirir.

Ancak Mashiro’nun bilmediği bir şey vardır: Sevimli ve utangaç Azuki, bir seslendirme sanatçısı olmak istemektedir ve çoktan bir prodüksiyon şirketi kendisiyle ilgilenmektedir.

Böylece Takagi ufak bir oyun oynar. Gece yarısı Mashiro’yu da alarak Azuki’nin kapısına giderler. Azuki’nin hayalini duyan Mashiro, kendini tutamayarak Takagi ile birlikte resimlerini kendisinin çizeceği bir manga yazacaklarını söyleyiverir. Bu manga animeye uyarlandığında ise seslendirmesini Azuki’nin yapmasını ister. Buna çok sevinen Azuki hemen kabul eder ancak Mashiro’nun bir isteği daha vardır: İkisinin de hayalleri gerçekleştiği zaman evlenmek ister. Azuki ise beklenmedik şekilde buna da evet der.

Mashiro’nun böylece artık manga çizmek için bir nedeni vardır. Şimdi sandıklarından daha yakın olan iki kafadar, Japonya’da bir mangaka olma yolundaki ilk adımlarını atacaklardır.

Eğer manga çizmeye merakınız varsa izlemeye doyamayacağınız anime.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Mahou Shoujo Madoka★Magica

7. Mahou Shoujo Madoka★Magica

Sevgi dolu bir aile, iyi arkadaşlar, kahkahalar ve göz yaşları... Tüm bunlar Mitakihara Şehri orta okulunda 2. sınıfta okuyan Kaname Madoka'nın sıradan hayatını oluşturan şeyler. Bir gece, Madoka rüyasında siyah saçlı gizemli bir kızı korkunç bir kötülüğe karşı savaşırken görür. Ertesi gün Akemi Homura adlı bu kızın kendi sınıfa transfer olduğunu öğrenir. Bu karşılaşma Madoka'nın hayatını sonsuza dek değiştirecek olaylara yol açar.

Tanıtımın her halükarda yetersiz kaldığı bir anime daha. Bin kez izleseniz de tam olarak anlayamayacağınız, kafanızı her zaman kurcalayacak anime. 

-Umut ve umutsuzluk her zaman dengelenir...

8. Code Geass

8. Code Geass

10 Ağustos 2010'da, Britanya imparatorluğu Japonya'ya savaş açar. Japonya, Britanya İmparatorluğu'nun en yeni silahı olan 'Knightmare Frame'e karşı hiçbir şey yapamaz ve istila edilir. Japonya’nın adı “Alan 11” olarak değiştirilir ve vatandaşlarına da '11'ler' adı verilir. Japonya'da yaşayan Britanyalı Lelouch, Britanya’yı yok edeceğine yemin eder.

Savaştan yedi yıl sonra; Lelouch lisede okumaktadır. İçinde askeri bir sır barındıran kamyonu çalan teröristler yoldan çıkarlar. Lelouch, kontrol etmek için kamyonun yanına gider. Duyduğu ses yüzünden içine bakmak ister ama içeride mahsur kalır. Kamyon tekrar hareketlenir, üstelik peşlerinde Britanya özel kuvvetleri vardır. Teröristlerden Karen, Nightmare olarak adlandırılan dev robot ile karşı saldırıya geçer. Kaçmayı başaramayan Lelouch kamyonun içerisinde yakalanır. Onu yakalayan çocukluk arkadaşı Suzaku’dur. Bu sırada kapalı olan bölme açılır ve içinden esrarengiz bir kız çıkar. Bu sırada olay yerine gelen Britanya askerleri Lelouch ve kızı yakalar. Leouch'un vurulmasına engel olmak isteyen Suzaku, Britanya askerleri tarafından vurulur. Lelouch’un öldürülmesine engel olmak isteyen kız da vurulur, ölmeden önce Lelouch’a özel bir güç “GEASS” verir. Lelouch, bu gücü Britanya İmparatorluğunu yok etmek için kullanmaya karar verir.

2007 Tokyo Uluslararası Anime Fuarı kapsamında dağıtılan 6. Tokyo Anime Ödülleri'nde 'En İyi TV Serisi' ödülünü kazanmıştır. 

9. Kimi ni Todoke

9. Kimi ni Todoke

Kuronuma Sawako adlı liseli bir kız solgun ten rengi, uzun siyah

saçları ve herkesin kendisini & garip biri olarak görmesi ya da bir

hayalet zannetmesi sonucu çevresindekiler tarafından Sadako (The Ring’den)olarak adlandırılmıştır. Aslında tek dileği arkadaş edinmek olan

Sawako’nun işi, herkes kendisinden korkuyla kaçarken haliyle oldukça

zordur. Ancak günün birinde popüler Kazehaya’nın, Sawako’yla

konuşmasıyla bir anda genç kızın hayatındaki her şey değişecektir…

İzleyen herkesin favori Shoujo animesi olma kapasitesine sahip romantik anime.

10. Shingeki no Kyojin

10. Shingeki no Kyojin

Yüzyıllar evvel insanoğlu devler tarafından yok olmanın eşiğine getirilmiştir. Devler tıpkı anlatılagelmiş hikayelerdeki gibi, uzun, zekadan yoksun görünen, insanları yiyen ve de en kötüsü bunu beslenmek için değil zevk için yapan varlıklardır. Az sayıdaki insan, en uzun devlerden bile yüksek duvarlar inşa ederek çevreledikleri bir şehrin koruması altında hayatta kalmıştır. Şu anki zaman diliminde ise 100 yılı aşkın bir süredir tek bir dev dahi şehre ayak basmamıştır. Henüz erginliğe erişmemiş bir çocuk olan Eren ile sütkardeşi Mikasa, bir anda ortaya çıkan inanılmaz büyük bir devin saldırısı sonucu şehrin surlarının yıkılmasına tanık olurlar. Nispeten daha küçük olan devler surlarda açılan gedikten şehre akın ederler ve bu iki çocuk dehşet içerisinde annelerinin bir dev tarafından canlı canlı yenilişini izlerler. Eren bütün devleri öldürüp insanlığın intikamını alacağına yemin eder.

Son senelerde büyük çapta olay yaratmış anime. Anlatılmaz, izlenir.

11. Bonus: GinTama

11. Bonus: GinTama

Edo döneminin sonlarında & Amando adlı zalim uzaylıların Dünya’yı 

istilası başlar ve dünyalılar ile uzaylılar arasında bir savaş kopar. 

Savaş sırasında birçok samuray hayatını kaybeder. Sonunda dünyalılar 

uzaylıların silahlarına yenik düşer ve teslim olurlar. Bu andan itibaren

istediklerini yapmaya başlayan ve Edo şehrinde diledikleri gibi 

davranmaya başlayan Amando’lar yetmezmiş gibi hükümet geride kalan 

samurayların kılıç taşımasını yasaklar. 

Aradan uzun zaman geçer. İşte Sakata Gintoki, artık samuraylara ihtiyaç 

duyulmayan böyle bir dönemde yaşayan bir samuraydır. Güçlü bir uzaylı 

olan Kagura ve bir nevi öğrencisi olan Shinpachi ile yaşayan Gintoki, 

Dünya’yı daha katlanılır bir yer kılabilmek ve kiralarını ödeyebilmek 

için kendilerine gelen birbirinden garip görevleri üstlenirler.

Tartışmasız görüp görebileceğiniz en iyi komedi. Aslında bana kalırsa, bu listenin bir numarası olması gerekiyor ama bu liste sıra ile değil ...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
228
226
116
111
56
53
50
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Osman Terlik

tokyo ghoul nasıl olmazz ??

Sude Ayer

tokyo ghoul ne amk ŞWASFLKZ<İQWASFLşl

AyGl Yıldız

fairy tail!!??? naruto!!!?? bleach???!!!

bleach benzeri anıme hem komedi hem fantstık eglencelı bılıyor musun

Elif Duru Aslan

:D naruto ve bleach eksik nerdeeeeeeee vE belki diğer animeler -_-