Görüş Bildir
Haberler
Erkekleri Daha Çekici Yapacak Tüyolar Burada! İşte Kadınların Dikkatini Çeken 8 Özellik

etiket Erkekleri Daha Çekici Yapacak Tüyolar Burada! İşte Kadınların Dikkatini Çeken 8 Özellik

Elif P.
03.05.2019 - 11:51

Kadınları etkilemek sandığınız kadar zor olmayabilir. Sizler için The Independent'dan derlediğimiz içeriğe bir göz atın.

Kaynak: https://www.independent.co.uk/life-st...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kırmızı giyin.

1. Kırmızı giyin.

Kırmızı çarpıcı bir renktir dolayısıyla kırmızı giymek sizi hem toplum içinde ortaya çıkarır hem de kadınların aklında kalıcı bir etki bırakır. 2010 yılında yapılan araştırmaya göre kadınlar açık renkli kıyafet tercih eden erkeklerden daha çok etkileniyor. Çin, İngiltere, Almanya ve Amerika’dan katılımcılarla düzenlenen bu deneyde, araştırmacılar kadın üniversite öğrencilerinin kırmızı ve yeşil tişört giyen aynı erkeğin fotoğraflarını değerlendirdiklerinde kırmızı tişört giydiği fotoğraflarında daha çekici olduğunu ileri sürmüşlerdir. Hatta, ilişki koçları bunun tam tersinin yani kadınların da kırmızı giydiğinde daha çekici olduklarının doğru olduğunu iddia etmiştir.

2. Kendinizi yüksek bir statüyle takdim edin.

2. Kendinizi yüksek bir statüyle takdim edin.

2010 yılında Galler Üniversitesi Enstitüsünde yürütülen bir çalışmada gümüş Bentley Continental GT ile birlikte fotoğraf çekinen bir erkeği kırmızı bir Ford Fiesta’yla çekinen diğer katılımcılardan daha çekici bulunmuştur.

Arabaların yanı sıra Cardiff Metropolitan Üniversitesinde yürütülen başka bir çalışmada ise lüks apartmanlarda yaşayan erkeklerin kadınlara daha göz alıcı geldiğini ileri sürmüştür.

3. Ekstrem sporlar yapın.

3. Ekstrem sporlar yapın.

Sporla uğraşmak her zaman hayran duyulan bir özelliktir ve açıkçası içine biraz tehlike girdiği zaman daha da hayranlık duyası geliyor insanın.

Alaska Üniversitesindeki araştırmacılar kadınların “avcı-toplayıcı riskleri” alan erkeklerin daha fazla dikkatlerini çektikleri bulmuşlardır, ki bu da atalarımızın tercihlerinden bize kalanların göstergesidir. Bugünkü varyasyonlar tabi ki bufalo avlamayı içermiyor. Bunun yerine dağ bisikletçiliği, su altı dalışı ve ekstrem paten kayışı gibi yüksek adrenalin içeren sporlar tercih edilirse kadınların ilgisini yeteri kadar çekmiş olursunuz.

4. Yara izlerinizi dert etmeyin.

4. Yara izlerinizi dert etmeyin.

Ekstrem sporlarla bir ilişkiniz olduğunda kendinizi yaralama riskiniz biraz daha fazladır. Ancak bu yaralar veya çizikler hakkında dert etmenize gerek yok, çünkü bilimsel araştırmalara göre kadınlar bu yara izlerinden oldukça çok etkileniyor.

2009 yılında Stirling ve Liverpool Üniversitelerinde yapılan çalışmalarda foto manipülasyonla yüzlerine yara izi eklenen erkeklerin kadınlar tarafından daha çekici göründüğü ortaya çıkmıştır. Ancak “bad boy” tiplemesi kadınların ciddi ve uzun süreli ilişkilerde aradığı bir özellik değildir. Araştırmalar erkeğin yüzündeki bu yaraların sadece kısa süreli ilişkiler düşünüldüğünde kadınlara çekici geldiğini söylemektedir.

5. Sakal bırakın.

5. Sakal bırakın.

Sakal veya bıyık gibi yüzde bırakılan kıllar her zaman karşı cinsteki ilgiyi çekmede basit bir metot olmuştur. 2013 yılında yapılan bir çalışmada araştırmacılar 4 sakal çeşidini değerlendirmişlerdir. Tıraşlanmış, hafif kirli sakal, yoğun kirli sakal ve tamamen sakallı olarak değerlendirdikleri çalışmada yoğun kirli sakalın en çekici olduğu sonucuna varmışlardır.

Yazarlara göre yoğun kirli sakalın tıraşlı suratı yenmesinin sebebi şudur: “Sakal sadece olgunluk ve erkekliğin değil aynı zamanda üstünlük ve agresyonun sembolüdür.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Biraz kas yapın.

6. Biraz kas yapın.

Kadınlar güçlü görünen erkekleri tercih ederler, ki bu da son araştırmalarda Griffith Üniversitesindeki araştırmacılar tarafından onaylanmıştır.Yapılan deneyler sonucunda kadınların neredeyse her zaman güçlü duran erkekleri zayıf duranlara tercih ettiği kanıtlamıştır.

Araştırmacılara göre, bunun ayrıca atalarımızın hayatta kalma dürtülerini andıran bir özellik olduğunu söylemişlerdir. Hatta kadınların erkekleri “atalarımızdan kalma savaşma kabiliyetleri”ne dayanarak seçtikleri kanıtlanmıştır.

7. Partnerinizi güldürün.

7. Partnerinizi güldürün.

Bir ilişkide olması gereken en önemli şey önce arkadaş olmaktır, ki bu da sizin diğer yarınızı güldürebilmenin yollarını kolaylıkla bilmenizi sağlar. Çeşitli araştırmalar kadınların onları güldürebilen erkeklere ilgi duyduğu sonucuna varmıştır. Hatta sakal bırakamıyorsanız ve ekstrem sporlara ilginiz yoksa bu özelliğiniz sizin için bir bonus olabilir.

Aşkın gözü körken flörtleşmek bambaşka bir hikayedir. Dolayısıyla insanın çekici görünmesiyle ilgili bilimsel yöntemlere dayanan flört başlangıç için iyi bir yöntem sayılabilir.

8. Sizinle eşit seviyede çekici olan birini bulun.

8. Sizinle eşit seviyede çekici olan birini bulun.

Dış görünüş her şey olmamasına rağmen, ve kesinlikle değildir, bilim insanlarının da söylediği üzere  romantik ilişkideki en önemli faktör insanların çekicilikte kendilerine en yakın eşler aramaya yatkın olduğudur.

Nottingham Trent Üniversitesindeki psikolog Mark Sergeant: “Eğer sizinle aynı ölçüde çekici biriyle beraber olmazsanız, bu iki şeye sebep olur. Eğer karşınızdaki kişi sizden daha iyi görünüyorsa, onun gideceğinden ve başka biriyle ilişki yaşayacağından endişe duyarsınız. Eğer karşınızdaki kişi sizden daha az çekici ise, bu sefer daha iyisini bulabileceğiniz hakkında endişelenirsiniz.”

Bu hipotez Kaliforniya Üniversitesindeki araştırmacılar tarafından da desteklenmiştir. Burada yürütülen araştırmanın sonucunda ise online flörtleşme sitelerindeki kullanıcıların çoğunlukla kendileriyle eşit çekiciliğe sahip insanlardan geri dönüş aldıkları keşfedilmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
316
72
39
28
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Salih Demir

kırmızı giyinden sonrasını okumadım.

Ewok The Hutt

Bu listeye göre ülkenin en çekici erkekleri Bağcılarda aq.

Pasif Kullanıcı

Yüzeysel ilişki istiyorsaniz bunlara kulak verin.Ha bide yuksek bir statüyle takdim edin nedir yav ?Seni statü icin seven bir zahmet sevmesin zaten.