Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Sordu: 'Türkiye'nin, Nasıl Oluyor da Dünyanın En Büyük 500 Üniversitesi Arasında Esâmisi Okunmuyor?'

etiket Erdoğan Sordu: 'Türkiye'nin, Nasıl Oluyor da Dünyanın En Büyük 500 Üniversitesi Arasında Esâmisi Okunmuyor?'

FreiGeist
19.10.2018 - 17:14 Son Güncelleme: 20.10.2018 - 08:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Eylül Üniversitesi'nin yeni akademik yıl açılışında 'Türkiye'nin, nasıl oluyor da bugün dünyanın en büyük 500 üniversitesi arasında esâmisi okunmuyor? Demek ki bir şeyleri kaybettik, bir yerde bir sıkıntı var, bir şeyleri unuttuk, ihmal ettik' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yılı açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yılı açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, bugün içinde bulunulan yüksek öğrenim kurumlarının dünyanın eski eğitim, öğretim müesseselerinin mirasçıları olduğunu belirterek, Şanlıurfa'daki Harran Okulu'nun dünyanın en eski üniversiteleri arasında yer aldığını hatırlattı.

Erdoğan, Nizamiye Medreselerinin çağlarının çok ötesindeki eğitim kurumları, Ege Bölgesi'ndeki binlerce yıllık geçmişe sahip şehirlerin de aynı zamanda birer kültür ve bilim yuvası olduğunu söyledi.

İstanbul, Bursa, Konya, Erzurum, Diyarbakır başta olmak üzere şehirlerin asırlar boyunca sadece bölgenin değil dünyanın en önemli kültür ve bilim merkezleri arasında yer aldığını dile getiren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

'Peki böylesi bir mirasa sahip Türkiye'nin, nasıl oluyor da bugün dünyanın en büyük 500 üniversitesi arasında esâmisi okunmuyor? Demek ki bir şeyleri kaybettik. Bir yerde bir sıkıntı var. Bir şeyleri unuttuk, bir şeyleri ihmal ettik. Yitik, kaybedildiği yerde bulunur. Madem cevher, bu topraklarda saklı öyleyse sorunun çözümünü de yine burada arayacağız.' 

"Bu süreçte en büyük yatırımı bir eğitim öğretime yaptık"

"Bu süreçte en büyük yatırımı bir eğitim öğretime yaptık"

Erdoğan, Türkiye'nin son 17 yılda katettiği mesafenin, ocağın ateşi biraz harlayınca ortaya çok güzel sonuçlar çıkabileceğini gösterdiğini belirterek, bu süreçte en büyük yatırımı eğitim öğretime yaptıklarını vurguladı ve şöyle devam etti:

'Ancak bu yatırımlardan henüz arzu ettiğimiz neticelerin elde edebildiğimizi maalesef söyleyemiyorum.'

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan soru, sosyal medyanın da gündeminde...

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan soru, sosyal medyanın da gündeminde...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
760
211
207
46
23
12
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Atakan Aydın

ağam bizle eğleniyii

moses

haykirdim ya :D

Barkın Çetin

Eğitimden kesip Diyanet'e verirsen olacağı bu. Ne bekliyordun?

Gökçe Turan

Üniversiteleri, anası babası kuzeni eniştesi olarak paylaştırdığınız için bu konuyu aile içinde tartışabilirsiniz, bize neden yansıtıyorsunuz?