Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan 'Bunlar Çiftlik Bank İşine Dönmesin' Demiş: 'Faizsiz Ev Sistemi' Şirketlerine Düzenleme Geliyor

Erdoğan 'Bunlar Çiftlik Bank İşine Dönmesin' Demiş: 'Faizsiz Ev Sistemi' Şirketlerine Düzenleme Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta TBMM'den ayrılırken Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a, TV'de gördüğü faizsiz ev sistemleri ile ilgili olarak 'Bunlar Çiftlik Bank işine dönmesin' dedi. Bu şirketlere yönelik düzenleme üzerinde çalışılıyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Lütfi, bunlar Çiftlik Bank işine dönmesin'

'Lütfi, bunlar Çiftlik Bank işine dönmesin'

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Erdoğan geçtiğimiz günlerde TBMM ziyaretinde TV'de karşısına çıkan bir faizsiz ev sistemi reklamının ardından yanında duran Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a yönelerek, “Lütfi, şu işe bir çekidüzen verin. Bunlarla ilgili şikâyetler artıyor, yakında Kombassan, Çiftlik Bank işine dönecek. Batarlarsa devlete yük olacak hepsi” dedi.

Odada bulunanlar, Erdoğan’ın dikkatini çeken reklama odaklandı. Faizsiz peşinatsız ev-araba-eşya satışına ilişkin reklam olduğu fark edildi. Bakan Elvan, bu konuda yapılan çalışmaların sonuna gelindiğini, yakında Meclis’e gönderileceğini söyledi.

6 ay içinde 5 milyar lira bulmaları istenecek

6 ay içinde 5 milyar lira bulmaları istenecek

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, faizsiz ev sistemi şirketlerine yönelik düzenlemede, 6 ay içinde en az 5 milyar sermaye istenecek. 

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ve arkadaşlarının hazırladığı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, adeta “başı boş” kalan faizsiz konut ve taşıt edindirme kuruluşlarını tıpkı bankalar gibi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) bağlayarak katı kurallar içine almayı öngörüyor. Teklife göre, halen hiçbir sermaye ve “izin” şartı aranmaksızın kendi kendilerine kurulup çalışmaya başlayan şirketler artık BDDK'dan izin ve onay almadan tek bir şube dahi açamayacaklar. BDDK, bu alanda faaliyet göstermek isteyen şirketlere en az 100 milyon lira ödenmiş sermaye koymaları şartı getirecek.

50'den fazla şirkete 250 bin civarı vatandaş birikimlerini yatırıyor

50'den fazla şirkete 250 bin civarı vatandaş birikimlerini yatırıyor

Halen sektörde faaliyet gösteren 50'nin üzerinde şirketin 250 bin civarında tasarruf sahibinden para topladığı belirtiliyor. Bu şirketlerden ilk 5'i 200 binden fazla müşteriyi elinde tutuyor. Teklif yasalaşırsa, bu şirketlerin 1 ay içinde yeni kanuna uyum sağlamaları, 6 ay içinde de sermaye şartını yerine getirmeleri gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
6
5
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yeta Bütüç

Adam şans eseri reklamda denk gelmese birşey yapacakları yok 😂 :D

Halil Değerli

O şirketler cemaatin zaten... ..... Otuz yıldır faaliyet gösteriyorlar.... Şimdi mi akıllarına geldi.... ...... 🤪😡🤪

Pasif Kullanıcı

Her köşe başına avm, rezidans yapmak yerine vatandaşa uygun ödeme koşullarında ev yapsaydınız bunların hiç birisine gerek kalmazdı sayın cumhurbaşkanım.