Görüş Bildir
Haberler
En Kısa Sürede İstanbul'dan Kaçmak İçin 15 Mantıklı Neden

etiket En Kısa Sürede İstanbul'dan Kaçmak İçin 15 Mantıklı Neden

cakyz
25.03.2015 - 16:37 Son Güncelleme: 26.03.2015 - 19:10

Adına yüzlerce şarkı, binlerce şiir yazılmış şehir İstanbul. Onu o yapan, kendine has onlarca özelliği var. Onu görmeye, onunla yaşamaya dünyanın dört bir köşesinden insanlar geliyor. Bizlere de bu güzide şehir ile gurur duymak düşüyor-du... Belki de artık İstanbul'u terketmenin ve gerçekten insanca yaşayabileceğimiz bir yere kaçmanın zamanı gelmiştir. Neden mi? İşte size 15 mantıklı neden;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Trafik.

1. Trafik.

İstanbullu olsun ya da olmasın -ve hatta Türk olsun olmasın- herkesin bildiği, yıllardır çözümler üretilmeye çalışılmasına rağmen hiçbir şekilde düzelmemiş ve aslında hep daha da kötüye gitmiş çok büyük bir sorun: Trafik. İstanbul trafiğinin günlük sinir-stres katsayımızı arttırdığı ve vaktimizin büyük bir kısmını aldığı çok aşikardır. Bu nedenle, bu şehiri terketmek için en geçerli sebeplerin başında trafik gelmektedir.

2. Toplu ulaşım araçlarının yetersizliği.

2. Toplu ulaşım araçlarının yetersizliği.

Ya da bir başka deyişle: GİDEMEME. Evet, İstanbul'da bir yerden bir yere gitmek tam bir çile. Özel aracınız olsa da bu durum böyle. İstanbul gibi devasa nüfusa sahip bir şehirin bu denli yetersiz bir ulaşıma sahip olması buradan koşarak uzaklaşma nedenlerimizin en güçlülerinden.

3. Her geçen gün daha da azalan yeşil alanlar.

3. Her geçen gün daha da azalan yeşil alanlar.

Harita sözcüklerin anlatabileceğinden çok daha fazlasını gözler önüne seriyor zaten... Bu şehirde artık nefes alamıyoruz, aldığımız nefes de öylesine kirli oluyor ki bizlere bir fabrikanın bacasında yaşıyormuşuz hissi veriyor. Oksijensiz, yeşil alansız ve doğaya küsmüş bir İstanbul, bu şehiri terketmek için çok geçerli bir neden.

4. Kalabalık.

4. Kalabalık.

İnsanlar ve insanlar... Nereye bakarsanız bakın, asla görüş alanınızdan çıkmayan insanlar. İstanbul dünyanın en kalabalık şehiri olma yolunda hızla ilerliyor ve bu durum altyapı yetersizlikleri ile birleşince bizlerde bu şehirden kaçıp gitme isteği yaratıyor.

5. Şehrin dört bir yanına yayılan Suriyeliler.

5. Şehrin dört bir yanına yayılan Suriyeliler.

Maalesef, durum böyle. Bu noktada Irkçılık yaptığımız düşünülmesin çünkü gerekli tesisler ve şartlar sağlandığı sürece dünyanın her yanında ihtiyaç sahibi insanların ülkemize gelmesinde bir sakınca yoktur. Fakat iş bilinçsizce ülkemize alınan ve bir başlarına bırakılan yüz binlerce aileye geldiğinde, ortaya ne onların ne de bizlerin isteyeceği görüntüler ve durumlar çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gecekondu mahalleleri.

6. Gecekondu mahalleleri.
azizistanbul.com

Ve akabinde gelen çarpık kentleşme ile belki de dünyanın en güzel coğrafyalarından bir tanesine sahip olan bu güzelim şehri mahvediyoruz ve onu görsel bir kirlilik haline getiriyoruz. İstanbul'u terkederek, baktığınızda içinizin açılacağı başka bir şehire neden gitmeyesiniz o halde?

7. Oldukça itici gözüken yeni konut projeleri.

7. Oldukça itici gözüken yeni konut projeleri.

İstanbul'un her tarafında baş gösteren yeni yapılaşmalar, birbirinden çirkin binalar ve anlamsız semtler, yalnızca görüntü kirliliği oluşturmaları ve yeşil alanları katletmeleri nedeniyle değil, aynı zamanda daha çok insanı İstanbul'a çekmeleri nedeniyle baştan aşağı olumsuz bir durumdur. Bu şehirden kaçarak, bu görsel çirkinlikten ve akabinde gelen insanlardan da kaçmış olursunuz.

8. Çirkin bir hal almaya başlayan gökdelenler.

8. Çirkin bir hal almaya başlayan gökdelenler.

Bir üstteki madde ile bağlantılı olarak, şehirin dört bir tarafına dikilmeye başlanan gökdelenler, İstanbul gibi kendine has özel bir dokuya sahip şehiri maalesef çok çirkinleştiriyor. Bu gökdelenler yüzünden İstanbul ruhunu kaybediyor ve kendisinden uzaklaşıyor. Hal böyle olunca, bizler için İstanbul'u çekici yapan şeyler de yok oluyor ve burada yaşamak için nedenlerimiz azalıyor...

9. Kaos ve kargaşa.

9. Kaos ve kargaşa.

İstanbul bir olaylar şehiri. Her gün, her dakika 'bir şeyler' oluyor ve bizler kemiğimize bıçak dayanmışcasına yaşıyoruz. Yakınlarımız için duyduğumuz endişe artık bir anksiyete halini almış durumda ve olaylar silsilesi hayatımızı olumsuz yönde etkiliyor. Buradan uzaklaşmak, daha sakin ve huzurlu bir yere gitmemek için ne sebebimiz var?

10. Türkiye ortalamasının çok üstünde fiyatlar.

10. Türkiye ortalamasının çok üstünde fiyatlar.

Aklınıza gelebilecek birçok şeyin 'en pahalısı' İstanbul'da. Hemen hemen her üründe, İstanbul fiyatları Türkiye ortalamasının çok üstünde. Zaten açlık sınırında yaşayan(!) insanlar olarak İstanbul gibi bir yerde yaşamak bizim için çok büyük bir lüks. Hayatınızı daha ucuza devam ettirebileceğiniz farklı bir yere gitmek oldukça akla yatkın görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rutubetli ve küçücük evlere anlamsız miktarda kiralar vermek.

11. Rutubetli ve küçücük evlere anlamsız miktarda kiralar vermek.

İstanbul'da kiralar aldı başını gitti. Çirkin, rutubetli ve 'burada hayvan bile yaşamaz' diyeceğiniz evlere asgari ücretin iki katı miktarında kira isteniyor. Hal böyle olunca bu tip kötü bir yerde yaşamak ve hayatınızı kendinize zehir etmek zorunda kalıyorsunuz. İstanbul'dan kaçarak çok daha güzel bir evde yaşayabilir ve gerçekten mutlu olabilirsiniz.

12. Tehlikeli sokaklar.

12. Tehlikeli sokaklar.

İstanbul'da 'yürümek' bile tehlikeli. Her an her dakika başınıza bir şeyler gelebilir ve hayatınızdan olabilirsiniz. Elbette bu risk her yerde var ama İstanbul'da çok daha yüksek bir orana sahip. Özellikle kadınlar için daha da tehlikeli olan İstanbul sokaklarından uzaklaşarak, sevgi ve saygı çerçevesinde yaşayan insanların bulunduğu bir yere taşınmak oldukça mantıklı.

13. Türkiye ortalamasının çok üstünde, yüksek suç oranı.

13. Türkiye ortalamasının çok üstünde, yüksek suç oranı.

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'un suç oranı biraz düştüyse de, bu oran hala Türkiye ortalamasının çok üzerinde. İstanbul bir suçlular şehiri ve özellikle aile sahip olan/olmak isteyen, güvenle yaşayabileceği bir ortam isteyen insanlar için uzaklaşılası bir yerdir İstanbul.

14. Kar veya yağmur yağdığında hayatın bir çileye dönüşmesi.

14. Kar veya yağmur yağdığında hayatın bir çileye dönüşmesi.

Zaten zor olan 'İstanbul'da yaşamak' eylemi, küçük çaplı bir yağışın ardından ikiye, hatta üçe katlanıyor. Trafik tamamen duruyor, toplu taşıma araçları çalışmıyor, elektrikler kesiliyor ve şehiri kaotik bir atmosfer sarıyor. İstanbul'dan kaçmak için geçerli nedenlerin başında, bu şehirin yetersiz bir altyapıya sahip olması geliyor.

15. Deprem riski.

15. Deprem riski.

Bildiğiniz gibi birçok uzman İstanbul'un niyadını doldurduğunu ve oldukça yıkıcı bir depremin kapıda olduğunu söylüyorlar. İstanbul gibi sıkışık bir şehirde meydana gelebilecek büyük çaplı bir deprem, Türkiye tarihinin en acı olayı olabilir. İstanbul'dan kaçarak bu riskten de uzaklaşmış olacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: "İyi de, nereye gideceğim?" diye düşünenlere Türkiye'nin en mutlu ilini takdim ederiz: Sinop

BONUS: "İyi de, nereye gideceğim?" diye düşünenlere Türkiye'nin en mutlu ilini takdim ederiz: Sinop

Yapılan araştırmalara göre Türkiye'nin en mutlu insanları Sinop ilinde bulunuyor. Oksijenin bol olduğu, Karadeniz ikliminin içinizi açtığı bu şehir gerçekten de oldukça güzel bir alternatif gibi görünüyor. Diğer mutlu illerimiz arasında Antalya, Muğla, İzmir ve Eskişehir bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
27
23
12
9
7
7