Görüş Bildir
Haberler
Emeklilere Rekor Zam Hesapları! Emekli Maaşına Zam Oranı Ne Olacak? Kimin Maaşı Ne Kadar Artacak?

Emeklilere Rekor Zam Hesapları! Emekli Maaşına Zam Oranı Ne Olacak? Kimin Maaşı Ne Kadar Artacak?

Memur ve emekli maaşı zammı son dakika gelişmeleri merak konusu. 2022 yılında yeni asgari ücret en az 4253 TL oldu. Asgari ücrete zam gelmesinden sonra memur maaşı zammı ve emekli maaşı zammı araştırılmaya başlandı. Peki memur zammı ne kadar olacak, en düşük kaç TL? Emekli zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son verisine göre; enflasyon temmuzda yüzde 1.80, ağustosta yüzde 1.12, eylülde yüzde 1.25, ekimde yüzde 2.39, kasımda ise yüzde 3.51 olmuştu. Bir başka ifadeyle ikinci 6 aylık dönemin 5 ayında kümülatif yüzde 10.46’lık enflasyon rakamına ulaşıldı. Geriye sadece aralık kaldı. Merkez Bankası beklenti anketine göre aralık için uzmanların enflasyon öngörüsü yüzde 3.37 seviyesinde.

Emekli Maaşına Zam Oranı Ne Olacak?

Emekli Maaşına Zam Oranı Ne Olacak?

Emekli Sandığı’na bağlı memur emeklileri de benzer bir refah düzenlemesinden pay alacak. Onlar da temmuzda yüzde 8.45 zam almıştı ve ocaktaki toplu sözleşme zammıyla alacakları toplam zam da son 1 yılda yüzde 26-28 seviyesinde olacak. Bunun yüzde 40 zamma tamamlanması için de ek yüzde 10 zam yapılabileceği hesaplanıyor. Geçen yıl korona etkisiyle SSK ve Bağkur emekli maaşının en düşüğü 1.500 liraya sabitlenmişti. Şimdi bu taban tutarın 2 bin liraya artırılması üzerinde çalışmalar yapılıyor. Henüz bir rakam telaffuz edilmese de özellikle düşük emekli maaşlarına yönelik bir adım atılacağı dile getiriliyor.

Tahminlere Göre Rakamlar

Tahminlere Göre Rakamlar

Buna paralel veya daha fazla bir artışla SSK ve Bağkur emeklilerinin ocak zammı yüzde 15-16’ya dayanacak. Yüzde 3.5’lik aralık enflasyonuyla son 6 aylık enflasyon yüzde 14.33 olacak. Eğer aylık enflasyon yüzde 4.1 olursa zam yüzde 15’e, aylık enflasyon yüzde 5 olursa zam oranı yüzde 16’ya ulaşacak. Enflasyonun beklentileri aşması zam oranını daha yukarı çekecek.

Emekli Sandığı'nda Durum Nasıl?

Emekli Sandığı'nda Durum Nasıl?

Emekli Sandığı’na bağlı memur emeklileri de benzer bir refah düzenlemesinden pay alacak. Onlar da temmuzda yüzde 8.45 zam almıştı ve ocaktaki toplu sözleşme zammıyla alacakları toplam zam da son 1 yılda yüzde 26-28 seviyesinde olacak. Bunun yüzde 40 zamma tamamlanması için de ek yüzde 10 zam yapılabileceği hesaplanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın