Görüş Bildir
Haberler
Memur Zam Farkları Ne Zaman Yatacak? 2022 Emekli Memur Maaş Zam Farkı Yattı mı? Emekli Maaşı Zammı Kaç TL?

Memur Zam Farkları Ne Zaman Yatacak? 2022 Emekli Memur Maaş Zam Farkı Yattı mı? Emekli Maaşı Zammı Kaç TL?

Emekli ve memurların 2022 Ocak zammı netleşirken enflasyon farklarından doğan maaş farkının yatacağı tarih araştırılıyor. Bilindiği üzere emeklilere Ocak ayı başında TÜİK verilerine göre enflasyon farkı doğrultusunda zam yapıldı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ek zam müjdesi geldi. Memur maaşları hesaplara yattı. Milyonlarca memurun ve emeklinin gündeminde yer alan ek zam olayı ve maaş farkları, maaş gününün gelişiyle birlikte araştırma konusu halini aldı. Peki, Emekli maaş farkı ne zaman yatacak, maaş zam farkları ayın kaçında ödenecek? Maaş fark zamları yattı mı? İşte merak edilen tüm bu soruların yanıtı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emekli maaşları 2022 Ocak ayında TÜİK tarafından 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belli oldu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından en düşük emekli maaşı sınırının 2 bin 500 lira olarak ilan edildi. Yılın ilk yarısı için bilindiği üzere emeklilere yüzde 28, memurlara ise yüzde 30.5 oranında zam yapılacağı müjdelenmişti. 2022 yılı zam oranlarının belli olmasının ardından memur ve emekliler maaşlarına yatacak zam farklarının ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Peki, Emekli maaş farkı ne zaman yatacak, maaş zam farkları ayın kaçında ödenecek? Maaş fark zamları yattı mı?

Zam Farkı Yattı mı?

Zam Farkı Yattı mı?

Meclis'te görüşmeleri süren, memur ve emekliye ek zammı içeren teklifin; oluşan zam farklarının 15 Ocak'ta yatırılması için bu hafta yasalaşması gerekiyordu. Ancak teklifin kalan 8 maddesinin görüşmeleri 18 Ocak Salı gününe bırakıldığı için, maaş zammı farklarının 15 Ocak'ta yatırılıp yatırılmayacağı merak konusu oldu. AK Partili yetkililer, maaş bordrolarının dün kesildiğini belirterek, 'Eğer düzenleme çarşamba günü Genel Kurul'da kabul edilseydi farklar 15 Ocak'a yetişecekti. Eğer teklif bugün (dün) yasalaşsaydı gece ek bordro ile yine yetiştirilebilecekti. Ancak görüşmeler salı gününe kaldığı için memur ve emekli maaş zammı farkları 15 Ocak'a yetişmeyecek' dedi. AK Partili yetkililer, fark ödemesi için yeniden bir düzenleme yapılabileceğine işaret etti.

Ek Zam Ne Zaman Ödenecek?

Ek Zam Ne Zaman Ödenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından memur ve emeklilere ek zam konusuyla ilgili şunları söyledi:

'Memura yüzde 30 buçuk zam yapıldı. Memurların maaşında toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Memurların toplu sözleşme zammını da yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Emeklilerimizin maaşında ise enflasyon oranı kadar artış zaten yapılacak. Bunun yanında artık en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL olacak.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği ek zam düzenlemesi TBMM'de onaylandı. Memurlar zamlı maaşlarını aldılar. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise zamlı maaşlarını yarından itibaren elmaya başlayacaklar. Ek zam farkı ise yarından itibaren maaş alacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yansıyacak. Ancak memur emekli maaşlarına gelen ek zammın bu ay sonuna kadar tekrar hesaplarına mı yatacağı yoksa Şubat ayı maaşına mı ekleneceği henüz belli değil.

Memur ve Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak?

Memur ve Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

Maaş farkı SSK emeklilerine 17-26 Ocak, Bağ-Kur emeklilerine 25-28 Ocak'ta yatırılacak.

2022 Memur Maaş Zammı Ne Kadar?

2022 Memur Maaş Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarına 2021'in ikinci yarısındaki enflasyon farkı ve yüzde 5 toplu sözleşme zammı oranında artış yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2022 yılındaki yüzde 5 oranındaki toplu sözleşme zammını yüzde 7.5'e çıkardıklarını söyledi. Erdoğan, böylece memur maaşlarında toplam yüzde 30.5 oranında artış yapılacağını ifade etti. Memur emeklilerinin aylıkları da ocak ayında yüzde 30.5 oranında artacak.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın